Μουσική|15.02.2023 17:19

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Μια γνήσια λαϊκή τραγουδίστρια - Βρεθήκαμε στην απονομή του άλμπουμ «Τι να λέμε τώρα»

Άγγελος Γεραιουδάκης

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, μεταξύ φίλων, έγινε η απονομή στον Σταμάτη Κραουνάκη και στην Ελεωνόρα Ζουγανέλη για τον δίσκο «Τι να λέμε τώρα», που ανακηρύχθηκε το #1 άλμπουμ σε φυσικές πωλήσεις για το 2022 στο επίσημο chart πωλήσεων της IFPI. Ήταν μια ευχάριστη βραδιά, με χιούμορ, αγάπη και πολύ καλή μουσική.

«Για όσα αγαπάμε, για όσους μας αγαπούν…» με αυτά τα λόγια ξεκίνησε το ταξίδι δεκατριών τραγουδιών που γεννήθηκαν μέσα στην καραντίνα, μέσα στο αττικό φως. «Ο Σταμάτης με ξεκλείδωσε, χωρίς να το καταλάβω, με οδηγούσε, εκεί που ήθελε κι εγώ αφηνόμουν με ασφάλεια στα χέρια του. Η συνεργασία μας είναι ένα πολύ μεγάλο δώρο και αυτό που θα του χρωστάω, θα του το οφείλω πάντα –εκτός, από το ίδιο το υλικό και τα τραγούδια του- είναι ότι ο Σταμάτης με βοήθησε να καταλάβω πράγματα για τον εαυτό μου. Μέσα από τα μάτια του αντιλήφθηκα όσα έχω κατακτήσει, συνειδητοποίησα την προσωπική μου διαδρομή, κάτι που το είχα ανάγκη ως χάδι, ως ένα χέρι που σου απλώνει ένας φίλος και είμαι ευγνώμων γι' αυτό» είχε εκμυστηρευτεί η τραγουδίστρια στην παρουσίαση του δίσκου της πριν από λίγους μήνες. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τρίτης (14/2), σ' έναν ιστορικό χώρο στην Αθήνα, στο Αρχοντικό Μπενιζέλων στη Πλάκα, το πιο παλιό σωζόμενο αθηναϊκό σπίτι, το αρχοντικό της οικογένειας των Μπενιζέλων και της οσίας Φιλοθέης. Ένας μαγικός χώρος που με μια «συμπαντική συγκυρία», όπως είπε ο Σταμάτης Κραουνάκης, φιλοξένησε αυτή την γιορτή. Παρόντες στη βραδιά ήταν καλλιτέχνες που έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς μαζί τους, άνθρωποι από τον χώρο του ραδιοφώνου και των ΜΜΕ, φιλικά και συγγενικά πρόσωπα, καθώς και θαυμαστές των δύο καλλιτεχνών. 

H Διευθύνουσα Σύμβουλος της Minos-EMI/Universal, κα Μαργαρίτα Μάτσα καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους μίλησε για την όμορφη περιπέτεια αυτού του δίσκου μέχρι τη δημιουργία του, αλλά και το πώς και σ’ αυτό το άλμπουμ η Ελεωνόρα συνέπραξε με τον Σταμάτη Κραουνάκη σε μια διαδρομή γεμάτη σεβασμό, πάθος και μεγάλη αγάπη του ενός για τον άλλον αλλά και για το καλό ελληνικό τραγούδι. 

Σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά, εκτός από την απονομή και στους δυο για την επιτυχία του άλμπουμ, έγινε ειδική αναφορά στην μέχρι τώρα επιτυχημένη και εξαιρετικά σημαντική πορεία του Σταμάτη Κραουνάκη στην ελληνική μουσική σκηνή. 

Η έκδήλωση είχε και τις εκπλήξεις της, καθώς οι δύο καλλιτέχνες τραγούδησαν ζωντανά, με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών, Βασίλη Νησσόπουλο στο μπάσο, Νίκο Κατσίκη στο μπουζούκι, Στέλιο Φραγκούς στα πλήκτρα, Ντίνο Χατζηιορδάνου στο ακορντεόν και Δημήτρα Τσάκα στα πνευστά. Ακούστηκαν κομμάτια από το άλμπουμ τους, αλλά και αγαπημένα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη, όπως μοναδικά και με το δικό της συναίσθημα ερμήνευσε η Ελεωνόρα

Φιλική, αυθόρμητη και γεμάτη ενέργεια, η Ελεωνόρα είναι μία τραγουδίστρια που μπορεί να ερμηνεύσει πολλά και διαφορετικά είδη. Με τη νέα της δουλειά, όμως, τόλμησε να βγει από το comfort zone της, επιβεβαιώνοντας αυτό που από το ξεκίνημά της αισθανθήκαμε όταν την ακούσαμε πως, ύστερα από αρκετά χρόνια, έχουμε μια γνήσια λαϊκή τραγουδίστρια. «Δεν της φαίνεται, αλλά είναι ντροπαλή. Την ώρα που προσεγγίζει το αντικείμενο είναι ντροπαλή. Αυτό είναι μεγάλη αρετή. Κι εγώ ελευθερώθηκα κι αυτή στη συνέχεια, όταν κατάλαβε ότι δεν έχει ν' αποδείξει, παρά μόνον να κατακτήσει τις προτάσεις που της δόθηκαν, γίναμε πολύ τρυφεροί, κοντά. Είναι μια κοπέλα που δεν φοβάται τίποτα, μπορεί να κάνει τα πάντα» έχει επισημάνει, με τη σειρά του, ο Σταμάτης Κραουνάκης για τη συνεργασία τους.

Το άλμπουμ «Τι να λέμε τώρα» περιλαμβάνει τα εξής τραγούδια

  • Πέταξα
  • Ταρίφας
  • Μόνο μπροστά
  • Τι να λέμε τώρα
  • Φόρτε
  • Πονάω
  • Καλησπέρα έρωτα
  • Η τσάντα
  • Οικογένεια Χωραφά
  • Μια μέρα πρέπει
  • Θεε μου τι σου κάναμε 
  • Τρεις φορές
  • Μεταχειρίζομαι τους ίσκιους 
Σταμάτης ΚραουνάκηςΕλεωνόρα Ζουγανέληειδήσεις τώραδίσκοςMinos Emi