Η 5η Συμφωνία του Μπετόβεν όπως δεν την έχετε ξαναδεί (vid)
NewsroomΈνα animation φτιαγμένο εξολοκλήρου στο χέρι, που δημοσιεύτηκε στο κανάλι «DoodleChaos» στο Youtbe, παρουσιάζει την 5η Συμφωνία του Μπετόβεν με έναν εντελώς πρωτοποριακό τρόπο, «ζωντανεύοντας» μια από τις πιο γνωστές μελωδίες της κλασικής μουσικής διεθνώς.
Όπως αναφέρει η Repubblica, ο Mark Robbins, δημιουργός του βίντεο, εξηγεί πως η διαδικασία παραγωγής του εν λόγω animation τού πήρε περίπου τρεις μήνες, για τις ανάγκες του οποίου χρησιμοποίησε την online εφαρμογή «Line Rider». Στο βίντεο αυτό, ένα ανθρωπάκι σε ένα έλκηθρο, «πατά» στις νότες που συνθέτουν το κομμάτι.
Το animation δεν καλύπτει ολόκληρη την 5η Συμφωνία και ο Robbins εξηγεί το γιατί: «Νομίζω πως θα είχα πρόβλημα με την ψυχική μου υγεία αν σκέτσαρα ολόκληρο το κομμάτι». Γι' αυτό και σκέτσαρε μόνο για το διάστημα που ο Μπετόβεν αποκάλεσε «Η μοίρα που χτυπά την πόρτα».
- Πώς η ιρανική επίθεση στο Ντιέγκο Γκαρσία αλλάζει τα δεδομένα - «Στο στόχαστρο ακόμη και οι ΗΠΑ»
- Η στρατηγική της ελεγχόμενης αναμονής: Τα διλήμματα του Μεγάρου Μαξίμου προ των αποφάσεων
- Δολοφονία Κλεομένη: Προφυλακίστηκε ο 19χρονος που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ
- Στον ανακριτή ο Τσαγκαράκης: Φωτογραφίες από όσα κατάσχεσε η ΕΛΑΣ - 190.000 ευρώ και μόλις 7 γνήσια έργα ανάμεσα σε εκατοντάδες πλαστά