Μουσική|15.06.2023 11:52

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Εβαλε «φωτιά» στο Καλλιμάρμαρο στην επετειακή του συναυλία με 50.000 κόσμο - Η τρυφερή φωτογραφία με την Ελένη Ράντου

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Copyright NDP
Copyright NDP
Copyright NDP
Copyright NDP
Copyright NDP
Copyright NDP
Copyright NDP
Copyright NDP
Copyright NDP
Copyright NDP
Copyright NDP
Copyright NDP
Copyright NDP
Copyright NDP

Το βράδυ της Τετάρτης (14/6), ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε στο Καλλιμάρμαρο, το οποίο αποδείχτηκε τελικά πολύ «μικρό» για να χωρέσει τους χιλιάδες θαυμαστές του. Μικροί και μεγάλοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας, υποκλίθηκαν στον «αιώνιο έφηβο», ο οποίος φέτος γιορτάζει τη συμπλήρωση 50 χρόνων παρουσίας στην ελληνική δισκογραφία.

Με το γνωστό σύνθημα «Βασίλη ζούμε για να σ' ακούμε», δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές τραγούδησαν και χόρεψαν, συνοδεύοντας τον σπουδαίο καλλιτέχνη που συγκινημένος αντίκριζε αυτό το παραλήρημα, μην μπορώντας και ο ίδιος να πιστέψει την αγάπη του κοινού προς εκείνον. Μια συγκινητική, αλλά και γεμάτη ορμή, συναυλία που ταξίδεψε τους θεατές σε δίσκους σταθμούς, ιστορικές συναυλίες, διαχρονικά αγαπημένα τραγούδια, ιστορίες και παρέες που έγραψαν ιστορία.

Λίγο μετά τις 21:00 και με το εμβληματικό τραγούδι «Κουρσάρος», ξεκίνησε ένα ταξίδι στο χρόνο με πυξίδα τη λυρική, δυναμική, βαθιά αισθαντική φωνή του Βασίλη και συνοδοιπόρους τους σπουδαιότερους συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς που γέννησε αυτός ο τόπος. 

«Μια ολόκληρη ιστορία. Ξεκίνησα το '73, φαντάρος στη χούντα. Έγραψα τέσσερα τραγούδια. Μετά πήγα στη Γερμανία. Εκεί τραγουδούσα Λοΐζο και Θεοδωράκη. Στο Μόναχο γνώρισα μια ομάδα φοιτητών που έγιναν αδέρφια μου. Μου άνοιξαν τα μάτια. Εκεί πολιτικοποιήθηκα. Τους ευχαριστώ. Είναι ακόμα εδώ» ήταν τα πρώτα του λόγια, κάνοντας μια «μίνι» αναδρομή στην καλλιτεχνική του πορεία. 

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ακούστηκαν μεγάλες επιτυχίες του, όπως η «Πρέβεζα» του Καρυωτάκη, ο «Μπαγάσας» του Νικόλα Άσιμου, οι «Μικρές Νοθείες» του Οδυσσέα Ιωάννου και του Θάνου Μικρούτσικου, το «Α ρε Μαμά», το «Ελλάς», η «Σφεντόνα», το «Πριν το Τέλος» κ.α. Με απλότητα και ειλικρίνεια, όπως μόνο εκείνος ξέρει, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγούδησε όλα όσα αγαπάμε, μας συγκινούν και μας ενώνουν. Όλοι έγιναν ένα, κάτω από τη μαγική φωνή του «αιώνιου έφηβου».

Από τη συναυλία, δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και η σύντροφος της ζωής του, Ελένη Ράντου, η οποία μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media, ανέβαζε στιγμιότυπα από την ξεχωριστή αυτή βραδιά.

Σημειώνεται ότι έπειτα από πολλά χρόνια στη σκηνή μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου βρέθηκαν και δυο αγαπημένοι του φίλοι, ο Χριστόφορος Κροκίδης και η Τάνια Κικίδη. Τη συναυλία συνόδευσε το φωνητικό σύνολο «Ρυθμός» με τη μουσική του πολυφωνία, με μαέστρο τον Νικόλαο Χιώτογλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΒασίλης ΠαπακωνσταντίνουσυναυλίαΕλένη ΡάντουΚαλλιμάρμαρο