Μουσική|23.06.2023 21:22

Waterboom Festival: «Συγνώμη για το χάος» Τι απαντούν οι διοργανωτές για τον πανικό με τα δακρυγόνα και τις καταγγελίες

Newsroom

Μια απολογητική ανακοίνωσή στην οποία ζητούν συγνώμη για τον πανικό και το χάος που επικράτησε στο Waterboom Festival 2023 που έγινε στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (22/6), ανήρτησαν οι διοργανωτές. Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι φέρονται να έριξαν δακρυγόνα στον κόσμο. Σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media φαίνονται εκατοντάδες άτομα -κυρίως παιδιά- να τρέχουν για να ξεφύγουν.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι είναι σε συνεργασία με τις αρχές ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι. Η ανακοίνωση ήρθε μετά τις σφοδρές καταγγελίες όσων παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ και βίωσαν από κοντά τις σκηνές χάους.

Η ανακοίνωση

 

Τι συνέβη

Το Waterboom Festival 2023 πρόκειται για ένα μεγάλο event που απευθύνεται κυρίως σε νεότερες ηλικίες και έχει ως κύρια στοιχεία το νερό και τη μουσική, καθώς νερομαχίες και «εκρήξεις» κανονιών νερού σημειώνονται κατά τη διάρκεια των συναυλιών.

Φέτος, ωστόσο, άγνωστοι φέρονται να κατάφεραν να περάσουν μέσα στο ΟΑΚΑ καπνογόνα και δακρυγόνα και να τα έριξαν στο πλήθος, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν στιγμές χάους. Τα χιλιάδες παιδιά που βρέθηκαν εκεί έτρεχαν να γλιτώσουν, φώναζαν «βοήθεια» και μερικά λιποθύμησαν. Πλήθος καταγγελιών υπήρξε στα social media της διοργάνωσης.

ΟΑΚΑφεστιβάλειδήσεις τώραδακρυγόνα