Μουσική|01.07.2023 14:00

O Ρομπι Γουίλιαμς επιστρέφει στο Rockwave Festival: O μοναδικός performer υπόσχεται μια μοναδική βραδιά στο Terra Vibe - «Είμαι ενθουσιασμένος»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo

«Γεια σου Αθήνα, γεια σου Ελλάδα, είμαι ο Ρόμπι Γουίλιαμς (Robbie Williams) και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Αθήνα την 1η Ιουλίου για να ροκάρω στη σκηνή του Rockwave Festival»: Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε στους Έλληνες θαυμαστές του ο διάσημος καλλιτέχνης με αφορμή τη μεγάλη συναυλία που θα δώσει στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα απόψε, ως πρωταγωνιστής της εναρκτήριας ημέρας του Rockwave Festival.

Ο μοναδικός σόλο καλλιτέχνης που κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ του Elvis Presley 

Η ιστορία του Robbie ξεκινά από νωρίς, όταν ακόμη, ως μέλος των Take That ξεχώρισε με το ταλέντο του. Ο hitmaker του τραγουδιού «Angels» έγινε γνωστός ως μέλος του boy band πριν ξεχωρίσει ως σόλο καλλιτέχνης, αλλά κατά τη διάρκεια της θητείας του με το συγκρότημα σημείωσε άλλα τέσσερα νούμερο ένα άλμπουμ.

Το 1997 η σόλο καριέρα του τον οδηγεί σε μια πορεία που ούτε ο ίδιος δεν είχε τολμήσει να φανταστεί. Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 85 εκατομμύρια, ο Robbie Williams σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 14 singles στο νούμερο ένα, οι περισσότερες πωλήσεις εισιτηρίων σε μόλις μία ημέρα (στις 19 Νοεμβρίου 2005 πουλήθηκαν μέσα σε 24 ώρες 1,6 εκατομμύρια εισιτήρια μόλις ανακοινώθηκε η παγκόσμια περιοδεία του για το 2006), πάνω από 375.000 θεατές στις τρεις νύχτες στο Knebworth τον Αύγουστο του 2003, την τεράστια επιτυχία των δικών του swing άλμπουμ και παράλληλα την επανένωση του με τους Take That το 2010 και την κυκλοφορία του Progress (έγινε το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 21ου αιώνα και η περιοδεία που ακολούθησε ήταν η περιοδεία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις εισιτηρίων στη Βρετανία ever) και το εντυπωσιακό ρεκόρ των 18 Brit awards!

Και φυσικά συνεχίζει ακούραστος ως κριτής στο X-Factor, με τη συνεργασία του με τη Royal Shakespeare Company στο μιούζικαλ The Boy in the Dress, το φιλανθρωπικό Soccer Aid, την «παράξενη και υπέροχη» βιογραφική ταινία "Better Man" με σκηνοθέτη τον Michael Gracey, την έκθεση ζωγραφικής σε συνεργασία με τον Ed Godrich και πολλά ακόμη.

Το 49χρονο ποπ είδωλο κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του "XXV" στις 9 Σεπτεμβρίου και έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στη Βρετανία! Πρόκειται για τον μοναδικό σόλο καλλιτέχνη που κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ του Elvis Presley με τα περισσότερα νούμερο 1 άλμπουμ στα UK charts (13 ο Elvis, 14 ο Robbie)! Μέσα από τη συνεργασία του με τον Jules Buckley, τον Guy Chambers και τον Steve Sidwell, ο Robbie αναβιώνει τα τραγούδια – σταθμούς από τη μουσική του ιστορία.

Μετά τη νίκη του, ο Robbie δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους όσους υποστήριξαν το άλμπουμ: όλους όσους το αγόρασαν, το έκαναν streaming, το κατέβασαν και το σχολίασαν. Είμαι τόσο χαρούμενος που έφτασε στο νούμερο 1, και παρόλο που αισθάνομαι παράξενα να παραλαμβάνω ένα βραβείο σε αυτούς τους ζοφερούς καιρούς, ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξή σας και να το αφιερώσω στους θαυμαστές, τους οποίους δεν θεωρώ ποτέ δεδομένους. Το εκτιμώ πραγματικά, σας ευχαριστώ πολύ!»

 

Μπαίνοντας στο στούντιο και ηχογραφώντας στην Ολλανδία μαζί με την καταξιωμένη Metropole Orkest, ο ωριμότερος καλλιτεχνικά Robbie επαναπροσεγγίζει και επανεκτελεί τις επιτυχίες που του έχουν εξασφαλίσει επάξια τη θέση του στο μουσικό πάνθεον. Στο εξώφυλλο ποζάρει γυμνός, εμπνεόμενος από τον «Σκεπτόμενο» του Auguste Rodin. Ένας άνδρας που δεν παύει να σκέφτεται και να θέτει συνεχώς νέες προκλήσεις στον εαυτό του.

Μια από αυτές τις προκλήσεις είναι και η νέα, επετειακή περιοδεία του, με αφορμή την κυκλοφορία του XXV και τα 25 χρόνια στη σκηνή ως solo καλλιτέχνης. Το θριαμβευτικό Homecoming Show στη γενέτειρα του, στο Stoke της Αγγλίας τον Ιούνιο του 2022 ήταν ο πιο ταιριαστός τρόπος για την έναρξη μιας σειράς μοναδικών show! «Αυτό είναι το πεπρωμένο μου, αυτή είναι η μοίρα μου», λέει «και δεν σκοπεύω να σταματήσω σύντομα».

 

Ο Ρόμπι ζει στο Λος Άντζελες, με τη σύζυγο του, την αμερικανίδα ηθοποιό Αΐντα Φίλτζ και είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

 

Το νέο ντοκιμαντέρ από το Netflix

Αυτό το νέο άλμπουμ, το "XXV",είναι προφανώς το «αποκορύφωμα» της καριέρας του Williams, σύμφωνα με το Musictimes.com. Σύντομα, οι θαυμαστές θα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα νέο ντοκιμαντέρ με τις στιγμές που ο διάσημος Βρετανός performer δεν ήταν στην κορυφή, αλλά πάλευε με τους δικούς του δαίμονες και τον εθισμό. Ο Robbie έχει αποκαλύψει ότι πήγε σε κέντρο αποτοξίνωσης το 2007 αφού πήρε speed, acid, ηρωίνη, κοκαΐνη και «συγκλονιστικές» ποσότητες συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Το Netflix έχει ξεκινήσει την παραγωγή μιας σειράς ντοκιμαντέρ που καταγράφει τις επιτυχίες αλλά και τις δύσκολες στιγμές της καριέρας του Robbie Williams, ενώ ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας streaming επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εταιρείας να αναπτύσσει βρετανικό περιεχόμενο. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού φεστιβάλ του Εδιμβούργου, όταν το Netflix παρουσίασε ένα τρέιλερ της σειράς με τον 48χρονο πρώην τραγουδιστή των Take That να περιγράφει τη φωνή του ως «δώρο Θεού».

Σε σκηνοθεσία του Joe Pearlman, ο οποίος σκηνοθέτησε επίσης το ντοκιμαντέρ After The Screaming Stops της Bros, η ταινία θα περιέχει αρχειακό υλικό 25 ετών που δεν έχει προβληθεί ποτέ πριν και κοντινά πλάνα του Williams. Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ του 2015 για την Amy Winehouse, Amy.

«Θα είναι γεμάτο σεξ, ναρκωτικά και ψυχικές ασθένειες»

Η σειρά ντοκιμαντέρ προσφέρει μια «αφιλτράριστη» ματιά στις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του καλλιτέχνη αλλά και στις μάχες που έδωσε με τον εθισμό σε ουσίες. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα το 2023, με βίντεο που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ πριν και στιγμές από τη ζωή του πρώην σταρ των Take That.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Ζηλανδίας Newstalk ZB στην πρωινή εκπομπή The Mike Hosking, O Robbie Williams αποκάλυψε ότι δεν είχε «κανέναν κανόνα» για το τι θα παρουσιαστεί στο ντοκιμαντέρ. «Θα είναι γεμάτο σεξ και ναρκωτικά και ψυχικές ασθένειες», είπε. «Το πιο πιθανό είναι να έχω αφήσει τα πάντα μέσα, πολύ σπάνια είπα  'Αυτό είναι πάρα πολύ, βγάλτε το'», σημείωσε ο τραγουδιστής.

Η επίσημη σύνοψη αναφέρει: «Η σειρά πολλαπλών επεισοδίων που θα ξεκινήσει το 2023 θα είναι μια αφιλτράριστη, σε βάθος προσέγγιση ενός παγκόσμιου icon και ενός καλλιτέχνη που έπρεπε να αντιμετωπίσει διάφορα σκαμπανεβάσματα, καθώς βρίσκεται στο προσκήνιο για περισσότερα από 30 χρόνια. Θα καλύψει την πορεία του Ρόμπι, τον έλεγχο από τα ΜΜΕ καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, τον θαυμασμό και τον εθισμό, τους επαγγελματικούς και προσωπικούς χωρισμούς, τις επανασυνδέσεις, την ανάρρωση και τον αντίκτυπο που είχαν στην ψυχική του υγεία».

H επιστροφή στο Rockwave Festival

Τον Ιούλιο του 2023, ο Robbie Williams επιστρέφει για να ξανασυναντηθεί με το ελληνικό κοινό και να προσφέρει μια μοναδική εμφάνιση!Έχοντας διανύσει 25 επιτυχημένα χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, έρχεται ξανά για μία απολαυστική συναυλιακή εμπειρία και για να μας προσκαλέσει να χορέψουμε με το Let me entertain you, να μας ταξιδέψει με το Feel και να μας απογειώσει με το - ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό κοινό- Me and my monkey.

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από το το 2015 οπότε ο μοναδικος performer της παγκόσμιας μουσικής σκηνής εμφανίστηκε στο ίδιο φεστιβάλ, ξεσηκώνοντας, με το εντυπωσιακό μουσικό σόου του χιλιάδες κόσμου που βρίσκονταν τότε εκεί. Είχε δώσει μάλιστα την υπόσχεση πως θα επιστρέψει και, όπως όπως φαίνεται, την τήρησε. Οι πόρτες στο Terra Vibe θα ανοίξουν στις 3 το μεσημέρι, ενώ ο Robbie θα ανέβει στη σκηνή στις 22.30. Θα προηγηθούν εμφανίσεις από τους James Bay, Mika, Jonathan Jeremiah και Leon of Athens.

Ρόμπι ΓουίλιαμςRockwave Festivalσυναυλίαειδήσεις τώρα