Μουσική|05.07.2023 13:00

Γιώτα Γιάννα: «Όσοι αγαπάνε δεν πεθαίνουνε» - Το ντουέτο της θρυλικής τραγουδίστριας με την Άννα Βίσση

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo

Στη θλίψη βύθισε τον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση ότι η Γιώτα Γιάννα έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 95 ετών. Ο Σταμάτης Κραουνάκης την είχε χαρακτηρίσει «η Ελληνίδα Τζάνις Τζόπλιν», ενώ ο Μάνος Χατζιδάκις «Πασιονάρια της λαϊκής πίστας». 

Με μεγάλη πορεία στο τραγούδι, ερμήνευσε μαζί με τις μεγαλύτερες φωνές της ελληνικής δισκογραφίας. Η Γιώτα Γιαννέλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, είχε συνεργαστεί και με την Άννα Βίσση.

Το χίπικο βίντεο που γύρισαν στη Θεσσαλονίκη

Το 2019, οι δύο κορυφαίες καλλιτέχνιδες, καθεμιά με τη δική της ξεχωριστή και ιδιαίτερη πορεία στη μουσική, ερμήνευσαν ένα δυναμικό χασάπικο «Όσοι αγαπάνε δεν πεθαίνουνε», σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα, που κέρδισε εξαρχής τις εντυπώσεις του κοινού.

Δύο γυναίκες που έζησαν πολλά, σωστά και λάθη, δύο γυναίκες με τσαγανό και με δίψα για ακόμα περισσότερα, πρωταγωνίστησαν σε μία συνεργασία κορυφής που οπτικοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, υπό το σκηνοθετικό πρίσμα του Αλέξανδρου Κωστελίδη.

Πώς γνωρίστηκε με την Άννα Βίσση

«Την γνώρισα σε μια μπουάτ στην Πλάκα. Είχα καιρό να πάω στην Πλάκα. Και όλο το σκηνικό συντελούσε στο να αισθανθώ αυτό που αισθάνθηκα. Ήταν μια γυναίκα πιο ελεύθερη, πιο ροκ, και πιο ασυμβίβαστη. Όμορφη ψυχή. Πήγαμε με τον Νίκο εκείνο το βράδυ, για να δούμε και εμείς τι είναι η "Γιώτα Γιάννα". Τη λέγανε rock lady της Ελλάδας. Και είναι» είχε αποκαλύψει η Άννα Βίσση σχετικά με τη γνωριμία τους.

«Η μουσική γιατρεύει. Έτσι περνάω τις στιγμές μου στο χώρο μου. Νιώθω καλά, νιώθω συγκινημένη, γιατί με αυτό το ολιγόλεπτο το μεταξύ μας, έτσι όπως βρισκόμαστε, θέλω να θυμηθώ ότι ήμουν καλεσμένη σε όλη την περιοδεία σου. Και αυτό με συγκινεί. Ήταν μια εκδρομή μουσική που θα μείνει» είχε προσθέσει η Γιώτα Γιάννα.

«Όσοι αγαπάνε δεν πεθαίνουν, έτσι λέει το τραγούδι μας» απάντησε η Άννα Βίσση, που στη συνέχεια αφιέρωσε στην αγαπημένη της φίλη το μοναδικό «Πες το ξανά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοςειδήσεις τώραMEGAΓιώτα ΓιάνναΆννα Βίσση