Μουσική|05.09.2023 12:53

Χάρις Αλεξίου: Δακρυσμένη στη συναυλία για τον Αντώνη Βαρδή - «Σου γράφω ένα γράμμα»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo

Η Χάρις Αλεξίου είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο του 2020 την απόφασή της – την οποία στηρίζει μέχρι σήμερα – να αποσυρθεί από το τραγούδι. Το βράδυ της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου ανέβηκε ξανά στη σκηνή προς τιμήν του Αντώνη Βαρδή.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια εμφανίστηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο για χάρη της συναυλίας του “Όλοι μαζί μπορούμε” η οποία ήταν αφιερωμένη στον στο μεγάλο συνθέτη. Στόχος της συναυλίας – πέρα από το να τιμήσουν τη μνήμη του σπουδαίου Αντώνη Βαρδή – ήταν η υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μέσω των δράσεων του “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”.

Η Χάρις Αλεξίου, βουρκωμένη, αφού καταχειροκροτήθηκε από χιλιάδες κόσμο, διάβασε ένα γράμμα που έγραψε στον Αντώνη Βαρδή.

Κρατώντας ένα λευκό χαρτί στα χέρια και με δάκρυα στα μάτια, είπε: «Αντώνη, σου γράφω ένα γράμμα. Όχι πως θέλω να στο δώσω», για να ερμηνεύσει μερικά δευτερόλεπτα μετά το κομμάτι τους «Ξημερώνει».

Η φετινή συναυλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» φέρει τον τίτλο «Με μια αγκαλιά τραγούδια» και τις μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη τραγούδησαν οι: Στάθης Αγγελόπουλος, Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννης Βαρδής, Γλυκερία, Σταμάτης Γονίδης, Πέγκυ Ζήνα, Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Αντώνης Ρέμος.

Ο συγκινητικός λόγος της κόρης του Αντώνη Βαρδή στη συναυλία

Στην αρχή της συναυλίας, στη σκηνή ανέβηκε και η αδελφή του Γιάννη Βαρδή, Καλλιστώ, η οποία προκάλεσε συγκίνηση με τον λόγο της, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον πατέρα της.

«Δεν είναι μόνο δική μου επιθυμία, δες πόσος κόσμος ήρθε απόψε εδώ για να ακούσει τα τραγούδια σου. Πόσος κόσμος σε αγαπάει μετά την απουσία σου. Έχω ένα προαίσθημα απόψε ότι ο Αντωνάκης ή αλλιώς ο γίγαντας Αντώνης Βαρδής, ο μπαμπάς μου μας βλέπει από κάπου τριγύρω και από όσο τον ξέρω από την μια θα είναι έξαλλος που δεν κατάφερε να είναι παρών σε αυτή τη σπουδαία βραδιά και από την άλλη είναι συγκινημένος με τους φίλους του που είναι παρόντες, τιμώντας τον. Θα κρατάει την κιθάρα του και θα σφυρίζει όπως πάντα, δεν θα σε ξεχάσω μπαμπά, όπως δεν θα σε ξεχάσει κανείς. Γι’ αυτό θα έπρεπε να ήσουν εδώ, για να σου πω δύο ψέματα. Ένα πως δεν σε αγαπάω και ένα πως σε ξέχασα. Για εσένα…», είπε η Καλλιστώ Βαρδή.

Χάρις ΑλεξίουΓιάννης Βαρδήςειδήσεις τώρασυναυλίαΑντώνης Βαρδής