Μουσική|28.09.2023 21:00

Ο κιθαρίστας Al Di Meola έπαθε έμφραγμα την ώρα της συναυλίας του στο Βουκουρέστι - To μήνυμα στο Instagram

Newsroom

Ο Ιταλοαμερικανός κιθαρίστας Al Di Meola υπέστη έμφραγμα κατά τη διάρκεια συναυλίας του στο Βουκουρέστι. Προς το παρόν ο βραβευμένος μουσικός είναι σε σταθερή κατάσταση και λαμβάνει θεραπεία, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Ο 69χρονος Al Di Meola άρχισε να παίζει στη σκηνή στο Βουκουρέστι στις 9 μ.μ. το βράδυ της Τετάρτης και όπως είπε ο φωτογράφος Dragos Cristescu, στο Associated Press είδε ξαφνικά τον κιθαρίστα να κρατά το στήθος του κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Τα άλλα δύο μέλη της μπάντας του Al Di Meola συνέχισαν να παίζουν για αρκετά λεπτά μέχρι να ανακοινώσουν ότι η συναυλία θα διακοπεί.

Σε ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο Bagdasar-Arseni ανέφερε ότι ο Di Meola εισήχθη σε μια καρδιολογική πτέρυγα όπου νοσηλεύεται με έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Σε μήνυμά που ανέβασε o Di Meola στον λογαριασμό του στο Instagram ανέφερε:

«Αγαπητοί θαυμαστές και φίλοι,

Ήθελα να αφιερώσω λίγο χρόνο για να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για το απίστευτο κύμα αγάπης και υποστήριξης που έλαβα τις τελευταίες 24 ώρες.

Δυστυχώς, αντιμετωπίζω μια ιατρική κατάσταση που απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα (να απέχω) από τις εμφανίσεις και τις περιοδείες μου. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι λαμβάνω την καλύτερη δυνατή φροντίδα και ότι είμαι πλήρως αφοσιωμένος στο να αναρρώσω πλήρως.

Η μουσική ήταν πάντα πηγή θεραπείας και δύναμης για μένα και ανυπομονώ να επιστρέψω στη σκηνή και να μοιραστώ τη μουσική μου με όλους εσάς. Η ενέργεια και η σύνδεση που αισθάνομαι όταν έχω live είναι πραγματικά ξεχωριστές, και πάντα ένιωθα ότι μπορώ να πω πράγματα όλα αυτά τα χρόνια με τη μουσική μου περισσότερο από ό,τι μπορούν να εκφράσουν οι λέξεις.

Σκοπεύω να επιστρέψω το 2024 και ήδη ανυπομονώ να ξανακάνουμε μουσική μαζί. Η αμέριστη υποστήριξή σας σημαίνει τα πάντα για μένα και αποτελεί κινητήρια δύναμη στο ταξίδι μου προς την ανάρρωση.

Παρακαλώ μείνετε συντονισμένοι για ενημερώσεις και υπόσχομαι να σας κρατώ ενήμερους για την πρόοδό μου. Εν τω μεταξύ, κρατήστε τη μουσική ζωντανή και θα σας δω όλους σύντομα.

Με ειλικρινείς ευχαριστίες και εκτίμηση,
Al Di Meola»

 

Ο Al Di Meola είναι από τους πιο αναγνωρισμένους κιθαρίστες στον κόσμο με καριέρα δεκαετιών. Έχει αποσπάσει βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός Grammy. Ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια του Di Meola είναι το «Mediterranean Sundance», το οποίο ήταν μέρος του άλμπουμ του από το 1977 «Elegant Gypsy». Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, έχει πουλήσει περισσότερους από 6 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

 

έμφραγμαειδήσεις τώρακιθαρίστας