Μουσική|04.10.2023 11:51

Άννα Βίσση: Η φαντασμαγορική συναυλία της στο Ηρώδειο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo
NDP photo

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης 3 Οκτωβρίου η πρώτη συναυλία της Άννας Βίσση στο Ηρώδειο, μετά την αναβολή λόγω κακοκαιρίας «Daniel». Η Άννα Βίσση, μία από τις πιο καταξιωμένες, πολυβραβευμένες, διαχρονικές, εμπορικές κι αγαπητές καλλιτέχνιδες, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια διαρκούς κι επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική μουσική, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σε μία συναυλία - σταθμό, μέσα από την οποία θα ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της ΕΛΕΠΑΠ.

«Πράγματα», «Ένα Σου Λέω Ένα», «Μαύρα Γυαλιά», «Μεθυσμένη Πολιτεία», «Λόγια Και Σιωπές», «Ρε!», «Ξανά Μάνα», «Φως», «Ερωτευμενάκι», «Έμπνευση», «Δαίμονες», «Δώδεκα», «Δε Θέλω Να Ξέρεις», είναι μερικά από τα τραγούδια με τα οποία «μάγεψε» το κοινό, που δεν σταμάτησε να τραγουδά μαζί της και να την χειροκροτά. Η συναυλία ηχογραφήθηκε και θα κυκλοφορήσει από την Panik Gold σε special edition.

Μία από τις ιδιαίτερες στιγμές της βραδιάς ήταν η συνομιλία της με τον συνθέτη των σπουδαίων τραγουδιών και της ζωής της, Νίκο Καρβέλα, που βρισκόταν στο κοινό. «Απόψε είμαστε μαζί σ’ αυτή τη σκηνή. Από το 1983 γίναμε αποκλειστικοί μουσικοί εραστές και η μουσική μας σχέση δεν σηκώνει κουβέντα… Ο Νίκος μου ζωγράφισε όλο το καλλιτεχνικό πορτρέτο και αυτό που θα ήθελα να είμαι», ανέφερε μεταξύ άλλων και του αφιέρωσε το «Η Μουσική Του Ανέμου» από τη θεατρική τους παράσταση «Μάλα».

Θέλοντας να πουν το δικό τους «ευχαριστώ» στον κόσμο, η Άννα Βίσση και η ΕΛΕΠΑΠ αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί και δεύτερη συναυλία, στις 6 Οκτωβρίου.

Και σε αυτή τη βραδιά θα παρουσιαστούν, μέσα από ένα ξεχωριστό μουσικό πρίσμα, τα πιο σπουδαία τραγούδια της, τραγούδια που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην καριέρα της καθώς και στην ελληνική μουσική εν γένει, από τον συνθέτη της ζωής της, Νίκο Καρβέλα.

Την συνοδεύουν το Σύνολο Ποικίλης Μουσικής «Φιλαρμόνια» υπό τη διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη (με τον οποίο έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν, στις παραστάσεις «Δαίμονες» και «Οι Καμπάνες Του Edelweiss»), η 40μελής Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών και η βραβευμένη πιανίστα Βικτωρία Φιοράλμπα Κιαζίμη. Στη βραδιά εμφανίζονται και μέλη από την μπάντα της Άννας Βίσση.

ΗρώδειοσυναυλίαΆννα ΒίσσηΝίκος Καρβέλας