Μουσική|24.10.2023 15:12

Massive Attack: Πέθανε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Αντζελο Μπρουσκίνι μετά από μάχη με τον καρκίνο

Newsroom

Ο Αντζελο Μπρουσκίνι, κιθαρίστας των Massive Attack, πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα σύμφωνα με ανάρτηση στο επίσημο προφίλ του βρετανικού trip hop συγκροτήματος.

«Ενα λαμπρό και εκκεντρικό ταλέντο. Είναι αδύνατο να αποδώσουμε τη συμβολή σου στους Massive Attack. Πόσο τυχεροί είμαστε που μοιραστήκαμε μια τέτοια ζωή», έγραψαν τα μέλη στο X (πρώην Twitter). Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό μήνυμα καθώς η οικογένεια, οι φίλοι και οι θαυμαστές του κιθαρίστα απέτισαν φόρο τιμής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γεννημένος στο Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας, ο Μπρουσκίνι εντάχθηκε στο συγκρότημα το 1995 παίζοντας μαζί του στις συναυλίες και τις εμφανίσεις σε τηλεοπτικά στούντιο. Εκτός από τη συμμετοχή του στους Massive Attack αλλά και σε μπάντες όπως οι The Numbers, Rimshots, The Blue Aeroplanes, ήταν και παραγωγός του άλμπουμ του εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος Strangelove που κυκλοφόρησε το 1997. Επιπλέον, έπαιξε κιθάρα στο τραγούδι «Blowing This Candle Out» της Βρετανίδας τραγουδίστριας Τζέιν Τέιλορ του 2005.

Σε ανάρτησή του τον Ιούλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κιθαρίστας έγραψε ότι υπέφερε από τον καρκίνο στον πνεύμονα και ότι πολλοί ειδικοί σε θέματα υγείας του είχαν ευχηθεί «καλή τύχη». Μάλιστα, στην ίδια ανάρτηση ανέφερε: «Είχα μια σπουδαία ζωή, είδα τον κόσμο πολλές φορές, γνώρισα πολλούς υπέροχους ανθρώπους αλλά η πόρτα κλείνει, νομίζω ότι θα γράψω ένα βιβλίο».

Οι Massive Attack έκαναν το ντεμπούτο τους το 1991 με το άλμπουμ Blue Lines, μπαίνοντας στα τσαρτ με το κομμάτι "Unfinished Sympathy", το οποίο αργότερα ψηφίστηκε ως το 63ο καλύτερο κομμάτι όλων των εποχών σε γκάλοπ της NME(New Musical Express - βρετανικό περιοδικό μουσικής δημοσιογραφίας). Το 1988, το άλμπουμ τους Mezzanine, με το κομμάτι "Teardrop", καθώς και το άλμπουμ 100th Window βρέθηκαν στο νούμερο 1 στα τσαρτς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τόσο το Blue Lines όσο και το Mezzanine βρίσκονται στη λίστα των 500 καλύτερων άλμπουμ όλων των εποχών του Rolling Stone.

Το συγκρότημα έχει κερδίσει αρκετά μουσικά βραβεία κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου BRIT - κερδίζοντας το βραβείο για καλύτερο βρετανικό χορευτικό (Best British Dance Act), δύο EMAs (MTV Europe Music Awards) και δύο Q Awards. Έχουν κυκλοφορήσει συνολικά πέντε άλμπουμ και έχουν πουλήσει πάνω από 11 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως.

ειδήσεις τώρακιθαρίσταςMassive Attackθάνατοςσυγκρότημα