Μουσική|31.12.2023 23:00

Αυτό ήταν το χειρότερο τραγούδι για το 2023

Newsroom

Η επιλογή του καλύτερου τραγουδιού του 2023 είναι μια δύσκολη υπόθεση. Αυτή η χρονιά είχε τόσα πολλά ταλέντα, νέους καλλιτέχνες που βγήκαν στο προσκήνιο για να κυριαρχήσουν ή παλιούς καλλιτέχνες που επέστρεψαν. Ακόμα και οι Beatles έβαλαν υποψηφιότητα για το τραγούδι της χρονιάς! Αλλά μαζί με όλα τα καλά ήρθαν και πολλά κακά. Έτσι, αν η επιλογή του καλύτερου τραγουδιού είναι δύσκολη, το να διαλέξεις το χειρότερο μοιάζει ακόμα πιο δύσκολο.

Ήταν σίγουρα μια λιγότερο ευχάριστη διαδικασία από τη λίστα "Best Of". Το να κάθεσαι και να ακούς τα viral hits του TikTok ενός έτους που έχουν σχεδιαστεί για να κρατήσουν την προσοχή σου μόνο για 15 δευτερόλεπτα είναι  εξοντωτικό.  Σύμφωνα όμως με το δημοσίευμα του farout magazine, υπήρχαν κάποια κομμάτια που ξεχώρισαν σε αυτή την... αναμέτρηση για το χειρότερο τραγούδι. Η αποτυχημένη συμμετοχή της Mae Muller στη Eurovision με τίτλο "I Wrote A Song" είναι ένα από αυτά. Το 'Struggle' των Lathums ακούγεται σαν το αποτέλεσμα της απαίτησης από μια γενιά τεχνητής νοημοσύνης να δημιουργήσει ένα βαρετό indie κομμάτι. Η εκδοχή του 'We Didn't Start The Fire' των Fall Out Boy για το 2023 είναι εξαιρετικά κακή για να την περιγράψει κανείς με λόγια. Ο Dermot Kennedy, ο Tom Grennan και ο Tom Walker μοιάζουν με κλώνους μαζικής παραγωγής που πωλούν νερωμένο συναίσθημα στις μάζες. Αυτά για να αναφέρουμε μόνο μερικούς.

Αλλά κανείς δεν έφτασε στο επίπεδο που έφτασε ο David Guetta. Το 2023 είδε τον παραγωγό να επιβάλλει ένα απόλυτο καθεστώς «τρόμου» στη μουσική. Ήταν παραγωγικός, κυκλοφορώντας πάνω από 20 κομμάτια μόνο φέτος. Φαίνεται ότι κανείς δεν μπορεί να τον κάνει να σταματήσει, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Είναι όλα αρκετά απαίσια, αλλά κανένα περισσότερο από το "I'm Good (Blue)", με τη συμμετοχή της pop και dance τραγουδίστριας Bebe Rexha. Όταν πατήσουν το play και οι ακροατές θα ακούσουν το γνωστή μελωδία σε πιάνο του 'I'm Blue' των Eiffel 65, ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1998 και και εξακολουθεί να μην είναι ιδιαιτέρως καλό, αν και στη γενιά των 90's δημιουργεί μια καλτ νοσταλγία.

Ξαναγράφοντας τους στίχους του ενοχλητικού παιδικού τραγουδιού, οι κλασικοί στίχοι του "I'm blue (Da ba dee da ba di)" έχουν περάσει από τη βιομηχανική μηχανή των girlboss. Αντ' αυτού, η Rexha τραγουδάει: "I'm good, yeah, I'm feelin' alright / Baby, I'ma have the best fuckin' night of my life", το οποίο είναι περίπου εξίσου ...ποιητικό με το αρχικό άνευ νοήματος άσμα.

Ανεβαστικό και αισιόδοξο, είναι το ηχητικό ισοδύναμο εκείνης της σκηνής στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι" όπου τα μάτια του Alex είναι καρφωμένα ανοιχτά- αντί γι' αυτό, μας αναγκάζουν να εκτιμήσουμε σκηνές ψεύτικης χαράς και καλοκαιρινής διασκέδασης.

Αν και μοιάζει με μια αποστολή να αναβιώσει τα κλασικά κλαμπ κομμάτια της δεκαετίας του 1990 με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, ο David Guetta δεν σταμάτησε εκεί. Το 2023, επεξεργάστηκε επίσης το κομμάτι "What Is Love" του 1993 του Haddaway σε "Baby Don't Hurt Me" με τη συμμετοχή της Anne-Marie. Κατάφερε επίσης να καταστρέψει ένα από τα μοναδικά καλά τραγούδια του, καθώς η επιτυχία του 2009 "When Love Takes Over" με τη συμμετοχή της Kelly Rowland αποκτά μια απείρως πιο άσχημη εκδοχή το 2023 στο "One In A Million".

Ίσως ο David Guetta να προσπαθεί απεγνωσμένα να θυμηθεί τις μέρες της δόξας του, αλλά το να ξανακάνει ήδη κακές club επιτυχίες της δεκαετίας του '90 σε χειρότερες συνθέσεις δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος για να το καταφέρει.
Η τάση της αναβίωσης παλαιών ήχων σε νέα τραγούδια φαίνεται να έχει κλείσει τον κύκλο της ή να έχει ξαναβρεί τον εαυτό της. Καθώς οι παραγωγοί φαίνεται πλησιάζουν τόσο κοντά στη σύγχρονη εποχή που ξανακάνουν κομμάτια από το 2009, ίσως θα έπρεπε απλά να βρουν έναν τρόπο να δημιουργήσουν νέα μουσική.

Με πληροφορίες από faroutmagazine.co.uk

τραγούδιειδήσεις τώρα