Μουσική|02.04.2019 20:35

Στη δημοσιότητα το όνομα του δολοφόνου του ράπερ Nipsey Hussle

Αναστασία Κουκά

Οι αστυνομικές αρχές κατέδειξαν έναν άνδρα, με το όνομα Έρικ Χόντερ, ως βασικό ύποπτο για την δολοφονία του γνωστού ράπερ Nipsey Hussle που προκάλεσε σοκ στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα και όχι μόνον. O 33χρονος μουσικός πυροβολήθηκε εν ψυχρώ έξω από το κατάστημα ρούχων που διατηρούσε στην περιοχή του Λος Άντζελες.

O άνδρας αυτός καταζητείται μιας και θεωρείται υπεύθυνος για την δολοφονία του ράπερ αλλά και τον τραυματισμό 19 ακόμη ανθρώπων, οι δύο από τους οποίους νοσηλεύονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Nipsey Hussle ήταν μια ανερχόμενη δύναμη στον χώρο της αμερικανικής ραπ. To πρώτο του άλμπουμ μάλιστα, με τίτλο «Victory Lap», ήταν υποψήφιο για ένα από τα φετινά βραβεία Γκράμι, στην κατηγορία «Καλύτερο Ραπ Άλμπουμ».

Πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες εξέφρασαν την βαθιά θλίψη τους για τον πρόωρο και άδικο θάνατο του νεαρού καλλιτέχνη. «Όλη μου η ενέργεια έχει χαθεί ακούγοντας αυτή τη δυσάρεστη είδηση. Πρόσφατα είχαμε συναντηθεί μετά από καιρό και είπαμε να κάνουμε μαζί ένα καινούργιο τραγούδι το καλοκαίρι» έγραψε ο Ντρέικ στο Ίνσταγκραμ ενώ ο Φάρελ Γουίλιαμς τόνισε: «Εξέπεμπες κάτι θετικό για την κοινωνία σου κάθε φορά που μιλούσες και γι’ αυτό ενέπνευσες εκατομμύρια ανθρώπων που θα διατηρούν ζωντανό το θρύλο σου για πάντα».

T

Ο Ermias Davidson Ashedom, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, μεγάλωσε στο νότιο Λος Άντζελες και στα εφηβικά του χρόνια ήταν μέλος της συμμορίας Rollin’ 60th Street.

«Μεγάλωσα με την κουλτούρα της συμμορίας. Αντιμετωπίζαμε το θάνατο και τις δολοφονίες. Ήταν σαν να ζεις σε μια εμπόλεμη ζώνη όπου οι άνθρωποι πέθαιναν στα διπλανά τετράγωνα και όλοι ήταν κάπως εξοικειωμένοι μ’ αυτό», είχε δηλώσει προ μηνών σε συνέντευξή του στους Λος Άντζελες Τάιμς, ενώ στο τελευταίο του tweet έγραφε σχεδόν προφητικά: «Το να έχεις δυνατούς εχθρούς είναι ευλογία».

θάνατοςράπερδολοφονία