Μουσική|11.04.2019 18:59

Ιούλιος στην Τεχνόπολη με την Ομάρα Πορτουόντο

Αναστασία Κουκά

«Όποιος ζει μέσα στην μουσική και δίπλα στην θάλασσα, είναι σαν να ξαναγεννιέται κάθε μέρα»: αυτό φαίνεται πως είναι το μεγάλο μυστικό της Ομάρα Πορτουόντο, της 88χρονης ερμηνεύτριας των θρυλικών Κουβανών Buena Vista Social Club που θα επισκεφθεί, για μία ακόμη φορά, τη χώρα μας το φετινό καλοκαίρι, προκειμένου να δώσει μία συναυλία στις 15 Ιουλίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της με τίτλο «Last Kiss Tour».

Αφορμή γι’ αυτή τη νέα περιοδεία της διάσημης Κουβανής ερμηνεύτριας, την οποία έχουν παρομοιάσει κατά καιρούς με την Εντίθ Πιαφ αλλά και με την Μπίλι Χόλιντεϊ, αποτελεί η κυκλοφορία του τελευταίου της άλμπουμ, «Omara Siempre», που σημαίνει «Ομάρα για Πάντα». Τίτλος που ανταποκρίνεται πλήρως στη δραστήρια ζωή και την μακρόχρονη και συναρπαστική μουσική καριέρα μιας τόσο ταλαντούχας γυναίκας.

Η ίδια εξάλλου έχει δηλώσει χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη ικανοποίηση να εκπροσωπώ τον πολιτισμό της χώρας μου. Η ουσία είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Στόχος στη ζωή πρέπει να είναι η ευτυχία. Υπάρχει ένα υπέροχο τραγούδι που έχει τίτλο: «Ό,τι έχει απομείνει να ζήσω, θα μου χαμογελάει για πάντα..» Ακριβώς αυτό είναι το μυστικό μου, το μυστικό της χαράς και της ευτυχίας που εκπέμπω».

Στην συναυλία της στην Αθήνα η Ομάρα Πορτουόντο θα συνοδεύεται από μια ομάδα δεξιοτεχνών μουσικών από την Κούβα μεταξύ των οποίων και ο διάσημος πιανίστας Ρομπέρτο Φονσέκα.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων