Μουσική|19.02.2021 18:56

Μάκης Ζουγανέλης - Remezzo: Όταν μιλούσε για τη δολοφονία του αδελφού του από τη χορεύτρια

Newsroom

Mία θρυλική φυσιογνωμία της Μυκόνου, ο Μάκης Ζουγανέλης, ο άνθρωπος που δημιούργησε το θρυλικό club «Remezzo» από το οποίο πέρασαν πολλές και μεγάλες προσωπικότητες του διεθνούς Jet set έφυγε από τη ζωή. Δημιούργησε το «Remezzo» στο παλιό λιμάνι της χώρας της Μυκόνου το 1967 ένα στέκι το οποίο αποτελούσε για τις επόμενες δεκαετίες τον πιο δημοφιλή προορισμό διασκέδασης των επισκεπτών του νησιού των ανέμων.

Μεγάλο πλήγμα στη ζωή του υπήρξε ο χαμός του αδελφού του, Μίμη Ζουγανέλη, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2010 μέσα στο σπίτι του. Ο Μάκης Ζουγανέλης είχε μιλήσει στην εφημερίδα «Espresso» για την άγρια δολοφονία του αδερφού του από την Πολωνή χορεύτρια.

Αναλυτικά η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2012 στην Espresso 

«Όλοι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Η διαδικασία ήταν άψογη και οι ένορκοι έβγαλαν ομόφωνη απόφαση» ήταν τα λόγια του Μάκη Ζουγανέλη στην «Espresso».«Ηρέμησε η ζωή μας μετά τα ισόβια και τα δεκαεφτά χρόνια που έφαγε η "πόρνη"». Με βαρύς χαρακτηρισμούς επιτίθεται στους στυγερούς δολοφόνους που προσπάθησαν να φορτώσουν το έγκλημα στον ανιψιό του θύματος, ενώ με δάκρυα στα μάτια ευχαριστεί την ελληνική δικαιοσύνη για την ετυμηγορία της.

Λίγες ημέρες μετά από την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Σάμου, όπου οι ένορκοι έχωσαν βαθιά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής τους ενόχους, ο Μάκης Ζουγανέλης συγκινημένος μας λέει ότι άλλαξε η δική του ζωή, αλλά και των συγγενών του. Τον Οκτώβριο του 2010 οι στυγεροί δολοφόνοι του στέρησαν τον αγαπημένο του αδελφό. 

Σήμερα, δυόμισι χρόνια μετά, τα δάκρυα δεν έχουν στεγνώσει για τον θρύλο της Μυκόνου, Μάκη Ζουγανέλη, ο οποίος κρατά ζωντανές στο μυαλό και την ψυχή του τις «εικόνες» από την ημέρα που σφαγιάστηκε ο αδελφός του. Όμως δεν μπορεί να κρύψει και την ανακούφισή του για την απόφαση του δικαστηρίου που ανακοινώθηκε μερικές ημέρες πριν και κλείνει μια για πάντα στη φυλακή τους δύο ενόχους! 

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον αδελφό του άτυχου επιχειρηματία, ο οποίος σχολίασε την ποινή των ισοβίων που επέβαλε το δικαστήριο στην 30χρονη Margarita Piatek από την Πολωνία και στον συνεργό της. Κάνοντας μικρές παύσεις από τη συγκίνηση αλλά και λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει -πρόσφατα υποβλήθηκε σε χειρουργείο- ο ιδιοκτήτης του θρυλικού «Remezzo» μίλησε για «ηθική δικαίωση», ενώ δεν δίστασε να «κατακεραυνώσει» την 30χρονη Πολωνή, η οποία σε όλη τη διάρκεια της δίκης δεν έδειξε το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας. 

«Όλοι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την απόφαση. Η διαδικασία ήταν άψογη και οι ένορκοι έβγαλαν ομόφωνη απόφαση» ήταν η απάντηση του επιχειρηματία στην ερώτηση αν τον δικαίωσε η ετυμηγορία του δικαστηρίου, ενώ στη συνέχεια δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει την οργή του για την ψυχρή στάση που κράτησε στο δικαστήριο η 30χρονη καθώς και για την απόφασή της να μη ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του εκλιπόντος: «Η Πολωνή χαμογελούσε! Δεν ζήτησε ούτε συγγνώμη. Καμία μεταμέλεια. Ήταν τελείως ψυχροί όλοι τους!» 

Όλους τους μήνες που προηγήθηκαν της δίκης, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς του 73χρονου ζούσαν ένα δράμα, καθώς δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τον άδικο όσο και φριχτό τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή ο δικός τους άνθρωπος: 

«Η αδελφή μου ήταν άρρωστη από τη μέρα της δολοφονίας μέχρι σήμερα. Καθημερινά τη βλέπαμε να κλαίει. Κι ο ανιψιός μου όμως, ο οποίος ήταν ο μόνος που είδε το πτώμα του αδελφού μου, ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Από την ημέρα της δολοφονίας άφησε γένια και δεν τα έκοψε πάρα μόνο όταν βγήκε η απόφαση. Πλέον έχουμε ηρεμήσει και έχει αλλάξει η ζωή μας. Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και των επιπλέον είκοσι χρόνων που έφαγε ο δολοφόνος, τα ισόβια συν δεκαεπτά χρόνια που έφαγε η… πόρνη και τα δεκατέσσερα χρόνια που επέβαλε το δικαστήριο στον οδηγό "ισορρόπησαν" τη ζωή μας»! 

Στις απολογίες τους στο δικαστήριο η 30χρονη χορεύτρια και οι δύο συγκατηγορούμενοί της με ανέκφραστα πρόσωπα ομολόγησαν ότι πραγματοποίησαν την κλοπή αλλά αρνήθηκαν ότι σκότωσαν αυτοί τον 73χρονο επιχειρηματία. Όπως είπαν χαρακτηριστικά, ξυλοκόπησαν και λήστεψαν τον Μίμη Ζουγανέλη για να τους αποκαλύψει πού έκρυβε τα χρήματα, όμως όταν έφυγαν από το σπίτι ήταν ζωντανός. 

Μάλιστα, δεν δίστασαν να αφήσουν και αιχμές κατά του ανιψιού, λέγοντας πως αυτός ήταν ο άνθρωπος που τον βρήκε πρώτος. Επίσης υποστήριξαν ότι από το σπίτι πήραν 100.000 ευρώ και όχι 1.050.000 ευρώ, τα οποία βρίσκονταν σε άλλο χρηματοκιβώτιο που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν και το οποίο μόνο κάποιος συγγενής γνώριζε πού ήταν! «Φυσικά το δικαστήριο δεν πίστεψε κάτι τέτοιο» τόνισε ο θρυλικός Μάκης Ζουγανέλης για να καταλήξει: 

«Ο διευθυντής Ασφάλειας που κατέθεσε είχε ντοκουμέντα και αδιάσειστα στοιχεία ότι αυτοί διέπραξαν το έγκλημα. Από το DNA που βρέθηκε στα ματωμένα ρούχα που φορούσαν προκύπτει ότι αυτοί το έκαναν. Επίσης, ο λιμενικός κατέθεσε ότι είδε την "πόρνη" να φεύγει με το βραδινό πλοίο. Τι ήρθε να κάνει για δέκα ώρες στη Μύκονο;»

Μάκης Ζουγανέλης