Beatles: Ο Pete Best, ένας εκ των ιδρυτών του συγκροτήματος, αποχωρεί από τη μουσική σκηνή
NewsroomΟ Πιτ Μπεστ (Pete Best), ο πρώτος ντράμερ που συνεργάστηκε με τους θρυλικούς Beatles - προτού πάρει τη θέση του ο Ρίνγκο Σταρ - αποσύρεται από την ενεργό δράση.
Η ανακοίνωση της απόσυρσης
Ο αδελφός του, Ρογκ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε ότι ο ντράμερ δεν θα εμφανίζεται πλέον με το συγκρότημά του, τους «Pete Best Band».
Όπως έγραψε ο Μπεστ σε δημοσίευσή του στο X (πρώην twitter) το Σάββατο: «Λοιπόν, τι υπέροχη διαδρομή είχαμε! Ωστόσο, όλα κάποτε τελειώνουν. Ο αδερφός μου Πιτ Μπεστ ανακοίνωσε σήμερα, ότι αποσύρεται από τις προσωπικές του εμφανίσεις και τις συναυλίες με το συγκρότημα. Η κόρη του με ενημέρωσε, ότι αυτό οφείλεται σε προσωπικές του ανάγκες». Ο διάσημος ντράμερ επιβεβαίωσε την ανακοίνωση του αδερφού του, γράφοντας: «Πέρασα καταπληκτικά. Σας ευχαριστώ», σύμφωνα με τον «Guardian».
Ο Μπεστ, ο οποίος συχνά αναφέρεται ως ο «πέμπτος Beatle», συνδέθηκε για πρώτη φορά με το θρυλικό συγκρότημα στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν ήταν γνωστό ως «Quarrymen». Η οικογένειά του διατηρούσε το ιστορικό «Casbah Coffee Club» στο Λίβερπουλ, έναν χώρο όπου οι Beatles έδωσαν μερικές από τις πρώτες τους συναυλίες. Η γνωριμία του Μπεστ με τους Τζον Λένον, Πολ Μακάρτνεϊ, Τζορτζ Χάρισον και τον τότε κιθαρίστα Κεν Μπράουν, έγινε μέσω της μητέρας του, Μόνα, η οποία τους είχε προσκαλέσει να παίξουν στο κλαμπ της.
Ήταν μαζί με τους Beatles μέχρι το 1962, όταν ο Τζορτζ Μάρτιν, στέλεχος της Parlophone Records, αποφάσισε ότι ήθελε να προσλάβει έναν έμπειρο ντράμερ για τις ηχογραφήσεις τους - μια απόφαση για την οποία αργότερα δήλωσε ότι «είχε ενοχές», επειδή «αισθανόταν, ότι ίσως ήταν ο καταλύτης που είχε αλλάξει τη ζωή του Μπεστ».
- Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
- Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
- Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
- Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση