Νατάσσα Μποφίλιου: Ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης στον Λυκαβηττό και δέχτηκε το πιο θερμό χειροκρότημα
NewsroomΣε μια συγκινητική και πολιτικά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συναυλία-αφιέρωμα της Νατάσσας Μποφίλιου στον Μίκη Θεοδωράκη, η οποία είχε τίτλο «Μες στους ανθισμένους κήπους». Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο θέατρο του Λυκαβηττού, ξεπέρασε τα στενά όρια μιας μουσικής παράστασης, μετατρέποντας τη σκηνή σε χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης και κοινωνικού μηνύματος.
Η ερμηνεύτρια, μαζί με τους συντελεστές της εκδήλωσης, απέσπασαν θερμό χειροκρότημα για τις ερμηνείες τους σε έργα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Το κοινό επιβράβευσε επανειλημμένα τους καλλιτέχνες, ανταποκρινόμενο με ενθουσιασμό στη συγκινητική ατμόσφαιρα.
Η στιγμή, όμως, που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αποθέωση ήταν όταν η Νατάσσα Μποφίλιου φόρεσε στους ώμους της ηθοποιού Μαρίας Διακοπαναγιώτου την παλαιστινιακή μαντίλα, την κεφίγια. Το κοινό αντέδρασε με παρατεταμένο χειροκρότημα και ενθουσιασμό.
Η πολιτική διάσταση της βραδιάς κορυφώθηκε στο τέλος της συναυλίας, όταν η ίδια κατέβηκε από τη σκηνή για να παραλάβει μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία από το κοινό, την οποία ύψωσε μαζί με τους συνεργάτες της. Η πράξη αυτή συνοδεύτηκε από το σύνθημα «Λε-λε-λευτεριά / λευτεριά στην Παλαιστίνη», με τους θεατές να συμμετέχουν ενεργά, σε μια στιγμή έντονης πολιτικής φόρτισης.
- Το χρονικό του χάους στη Γαλλία: Ένας νεκρός διαδηλωτής, 1.200 συλλήψεις και πρωτοφανείς λεηλασίες
- Γιώργος Μαζωνάκης: Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές στο 40ήμερο μνημόσυνό του
- Συμφωνία Τραμπ-Πούτιν, όπως Μολότοφ-Ρίμπεντροπ το 1939; - Πώς τα… φαντάσματα της Ιστορίας τρομάζουν και πάλι τον Κόσμο
- Οικοδόμος πούλησε τα πάντα και ταξίδεψε 1.900 χλμ. για τον έρωτα της ζωής του - Μόνο που ήταν μια AI περσόνα