Beyonce: Η περιοδεία «Cowboy Carter» είναι η πιο κερδοφόρα της κάντρι μουσικής
NewsroomΗ περιοδεία της Μπιγιονσέ (Beyonce) «Cowboy Carter Tour» που μόλις ολοκληρώθηκε είναι η πιο επιτυχημένη κάντρι όλων των εποχών, σύμφωνα με το Billboard.
Τα ασύλληπτα κέρδη
Με βάση τα δεδομένα από το Boxscore του Billboard, οι 32 συναυλίες της περιοδείας της Μπιγιονσέ της απέφεραν 407,6 εκατομμύρια δολάρια, ενώ πουλήθηκαν 1,6 εκατομμύρια εισιτήρια. Στην έκθεση δεν αναφέρεται ποιος είναι ο καλλιτέχνης της κάντρι που είχε έως τώρα το ρεκόρ της περιοδείας με τα περισσότερα έσοδα.
Η Μπιγιονσέ κατέγραψε 579,8 εκατομμύρια δολάρια έσοδα από την προηγούμενη περιοδεία, «Renaissance World Tour». Είναι πλέον η πρώτη γυναίκα και η πρώτη Αμερικανίδα καλλιτέχνης (άνδρας, γυναίκα, σόλο ή συγκρότημα) με δύο περιοδείες που ξεπέρασαν τα 400 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.
Τα συγκροτήματα που είχαν ανάλογα έσοδα είναι οι Coldplay, οι Rolling Stones και από τραγουδιστές ο Ed Sheeran.
Η Μπιγιονσέ κατέρριψε επίσης τα ρεκόρ της πιο επιτυχημένη μαύρης καλλιτέχνιδας και της πιο επιτυχημένης καλλιτέχνιδας R&B. Σύμφωνα με το Boxscore ισοφάρισε ή κατέρριψε 47 ρεκόρ. Η τραγουδίστρια ολοκλήρωσε την περιοδεία με συναυλία στο Λας Βέγκας το περασμένο Σάββατο.
Στη Νέα Υόρκη, η Μπιγιονσέ πούλησε συνολικά 250.000 εισιτήρια και οι εισπράξεις έφθασαν τα 70,3 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση της MetLife στην ιστορία, και γίνεται επίσης η πιο κερδοφόρα συναυλία σε στάδιο σε μία περιοδεία. Στο Λονδίνο τα έσοδα ανήλθαν σε 61,6 εκατομμύρια δολάρια με πωλήσεις 275.000 εισιτηρίων.
Με ιστορία σχεδόν 40 ετών, όλα τα δεδομένα του Boxscore βασίζονται σε στοιχεία που παρέχονται στο Billboard Boxscore από διάφορες πηγές του κλάδου. Η αναφορά είναι προαιρετική και ορισμένοι καλλιτέχνες, χώροι εκδηλώσεων και διοργανωτές επιλέγουν να μην δημοσιεύουν δεδομένα.
- «Οικογενειακή υπόθεση»: Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιασμών και παράνομων επιδοτήσεων στο Ρέθυμνο
- Global Sumud Flotilla: 9 Έλληνες ακτιβιστές απήχθησαν - Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ και συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας
- Έρευνα «κόλαφος» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υπεξαίρεση κονδυλίων στην Ελλάδα - Δύο δομές μεταναστών με 15πλάσιο κόστoς
- Τροχαίο στη Ρόδο: «Μου έκοψε τον δρόμο, έκανε αναστροφή» ισχυρίζεται ο 44χρονος οδηγός - Οι μαρτυρίες των συγγενών του