Μουσική|23.05.2019 17:10

Οι Candlemass γιορτάζουν την επανένωσή τους στην Αθήνα

Αναστασία Κουκά

Οι Σουηδοί Candlemass  θα βρεθούν σε λίγους μήνες στην Αθήνα προκειμένου να δώσουν μία συναυλία, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στο Fuzz Club.

Η μουσική αυτή βραδιά εντάσσεται στο πλαίσιο των συναυλιών που θα δώσουν για να γιορτάσουν την επανένωσή τους μετά από τρεις ολόκλήρες δεκαετίες!

Οι Candlemass πρωτοστάτησαν στην ιστορία του Doom Metal με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, του εκπληκτικού “Epicus Doomicus Metallicus" το οποίο ήταν πολύ επιτυχημένο αλλά και εξαιρετικά επιδραστικό.

Το αριστουργηματικό Epicus Doomicus διαδέχεται το επίσης κλασικό Nightfall και μία σειρά ακόμη κυκλοφοριών (Ancient Dreams, Tales of Creation, Chapter VI) που επιβεβαιώνουν τους  Candlemass που εδραίωσε την μπάντα στις κορυφαίες του είδους, πάντοτε πιστή στην μουσική που τόσο ευλαβικά υπηρετεί υπό τον χαρισματικό ηγέτη της, Leif Edling (μπάσο). Το 2012, οι Candlemass κυκλοφορούν το Psalms of the Dead κι έκτοτε οι οπαδοί τους περίμεναν με ανυπομονησία την μεγάλη δισκογραφική επιστροφή τους.

Μια επιστροφή η οποία σηματοδοτήθηκε με την περσινή ανακοίνωση της νέας δισκογραφικής δουλειάς τους, του άλμπουμ «The Door to Doom»  με τον Johan Längqvist στα φωνητικά. Η φωνή του Epicus Doomicus Metallicus επιστρέφει στη μπάντα κι η μπάντα επιστρέφει, μοιραία, στο ένδοξο παρελθόν της.

Ανοίγοντας την πόρτα στο παρελθόν τους, φτάνοντας στις ρίζες του doom, η κορύφωση έρχεται με την συνεργασία τους με την απόλυτη metal επιρροή τους! Το τρίλεπτο σόλο του Tony Iommi στο αμιγώς Sabbath-ικό Astorolus-The Great Octopus αποτελεί την απόλυτη heavy metal συνεργασία και την μεγαλύτερη έκπληξη που επιφύλασσαν οι Σουηδοί στους πιστούς οπαδούς τους. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη μουσική εμφάνισή του Iommi μετά την τελευταία συναυλία των Black Sabbath στο Birmingham το 2017.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή 24 Μαίου.

συναυλία