Μουσική|09.09.2026 18:58

Γιώργος Μαζωνάκης: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον θάνατό του

Newsroom

Το νοσοκομείο «Ελπίς» εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, δίνοντας τις ακριβείς ώρες της διακομιδής του και της διαπίστωσης του θανάτου του. Ο 54χρονος τραγουδιστής μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό και αυτόματη αναπνοή, ενώ οι προσπάθειες ανάνηψης απέβησαν άκαρπες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του νοσοκομείου, ο Γιώργος Μαζωνάκης διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 16:45 το απόγευμα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου 2026. Κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο, ο 54χρονος καλλιτέχνης δεν είχε αυτόματη αναπνοή ούτε σφυγμό. Το ιατρικό προσωπικό ξεκίνησε αμέσως καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, ακολουθώντας το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

Οι προσπάθειες ανάνηψης και η ώρα θανάτου

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η διαδικασία ανάνηψης δεν είχε αποτέλεσμα. Η επίσημη ώρα θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη καταγράφηκε στις 17:40. Στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση του νοσοκομείου μαζί με το προσωπικό εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια και τους ανθρώπους του τραγουδιστή.

«Στις 9/9/2026 και ώρα 16:45 το απόγευμα προσεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χωρίς αυτόματη αναπνοή και χωρίς σφυγμό, ο Γεώργιος Μαζωνάκης γεννηθείς το 1972. Διενεργήθηκε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση βάσει πρωτοκόλλου χωρίς επιτυχή έκβαση. Επίσημη ώρα θανάτου 17:40. Η Διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος»

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση στο κέντρο της Αθήνας

Λίγες εβδομάδες πριν, στις 24 Ιουλίου, ο φωτογραφικός φακός είχε συναντήσει τον Γιώργο Μαζωνάκη σε μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του. Ο τραγουδιστής βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας και περπατούσε κρατώντας την τσάντα του. Για ακόμη μία φορά, η εμφάνισή του είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτήριζαν το προσωπικό του στιλ επί δεκαετίες.

Είχε επιλέξει total black look, με μαύρο πουκάμισο και παντελόνι, loafers, jockey καπέλο και μεγάλα μαύρα γυαλιά ηλίου. Μια εμφάνιση λιτή και ταυτόχρονα απόλυτα αναγνωρίσιμη, καθώς ο Μαζωνάκης είχε μετατρέψει από νωρίς το ντύσιμο και την εικόνα του σε αναπόσπαστο μέρος της καλλιτεχνικής του ταυτότητας.

Εκείνη η έξοδος στην Αθήνα αποκτά πλέον διαφορετικό βάρος, καθώς καταγράφεται ανάμεσα στις τελευταίες φορές που ο 54χρονος καλλιτέχνης εμφανίστηκε δημόσια.

Η τελευταία μεγάλη τηλεοπτική εξομολόγηση

Μερικές εβδομάδες νωρίτερα, στις αρχές Ιουλίου, ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε παραχωρήσει μία ιδιαίτερα προσωπική συνέντευξη στον Τάσο Τρύφωνος για την εκπομπή «Τετ α Τετ» του Alpha Κύπρου. Ο τραγουδιστής είχε υποδεχτεί τον παρουσιαστή στο σπίτι του και είχε μιλήσει για τη ζωή και την πορεία του, φωτίζοντας παράλληλα μία από τις πιο δύσκολες περιόδους που είχε κληθεί να αντιμετωπίσει.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε εκτενώς στην ακούσια νοσηλεία του στο Δρομοκαΐτειο, περιγράφοντας τη στιγμή κατά την οποία αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο σπίτι του και τον ενημέρωσαν ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο. «Εκείνη την ημέρα γυρνάω από την βόλτα που έκανα με τον σκύλο μου, μετά από τη θάλασσα, φτιάχνω κάτι να φάω και χτυπάει η πόρτα και εμφανίζονται δύο αστυνομικοί με πολιτικά και μου δείχνει το χαρτί και μου λένε πρέπει να σας συλλάβουμε για να πάτε στο Δρομοκαΐτειο», είχε αφηγηθεί.

Όπως εξηγούσε, προσπάθησε να αντιμετωπίσει όσα συνέβαιναν με ψυχραιμία. Μαγείρεψε, έφαγε, έκανε ντους και στη συνέχεια μπήκε στο περιπολικό για να μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο. «Το αντιμετώπισα με πάρα πολύ μεγάλη ησυχία», είχε πει, περιγράφοντας μια κατάσταση που ο ίδιος δυσκολευόταν αρχικά να κατανοήσει.

«Ήταν τρόμος και προδοσία»

Στην ίδια συνέντευξη ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε μιλήσει και για τα συναισθήματα που του προκάλεσε εκείνη η περίοδος. Παραδεχόταν ότι στο παρελθόν αισθανόταν φόβο απέναντι στην εξουσία, ενώ κατά τη διαδρομή προς το νοσοκομείο προσπαθούσε να καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε και τι θα ακολουθούσε. «Υπήρχε μια αμφισβήτηση μέσα μου, τι θα γίνει, αν θα με κρατήσουν ή θα βγω. Άρχισα να σκέφτομαι τα πρακτικά θέματα σε περίπτωση που μείνω. Γιατί γίνεται αυτό; Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;», είχε εξομολογηθεί.

Ο ίδιος είχε αναφερθεί ακόμη στην εικόνα που συχνά δημιουργούσε προς τα έξω. Πίσω από την έντονη σκηνική παρουσία και την εκκεντρικότητα που τον χαρακτήριζε, όπως έλεγε, υπήρχε ένας ιδιαίτερα ντροπαλός άνθρωπος. «Είμαι ένας άνθρωπος που είμαι ντροπαλός και στην έκθεσή μου κάποιοι πίστευαν ότι είμαι αλαζόνας, αυτή ήταν μία άμυνα. Είμαι ντροπαλό παιδί», είχε αναφέρει.

Η εμπειρία της νοσηλείας ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, από τις δυσκολότερες στιγμές που είχε περάσει. Προσπάθησε να παρατηρεί όσα συνέβαιναν γύρω του και να διαχειριστεί την κατάσταση όσο πιο ψύχραιμα μπορούσε. «Δεν ήταν το πιο εύκολο, το αντιμετώπισα ως παρατηρητής του πράγματος. Ήταν αρκετά δύσκολο θα πω. Ήταν τρόμος και προδοσία», είχε δηλώσει.

Παρά τη βαρύτητα όσων περιέγραφε, ο Μαζωνάκης είχε καταφέρει ακόμη και τότε να επιστρατεύσει το ιδιαίτερο χιούμορ του. «Η χαρά του Δρομοκαΐτειου ήμουν, κάποιοι έλεγαν εντάξει μια χαρά είμαστε αφού είναι και ο Μαζωνάκης εδώ», θυμόταν χαρακτηριστικά.

Η συνέντευξη εκείνη έμελλε να είναι μία από τις τελευταίες μεγάλες τηλεοπτικές εξομολογήσεις του. Ένας Γιώργος Μαζωνάκης αρκετά διαφορετικός από την εκρηκτική φιγούρα της σκηνής, που μιλούσε για τους φόβους, τις άμυνες και τις δύσκολες στιγμές του με μια αμεσότητα που σπάνια είχε επιτρέψει στο κοινό να δει σε τέτοιο βαθμό.

Η μεγάλη συναυλία που ετοίμαζε στην Τεχνόπολη

Και ενώ ο Γιώργος Μαζωνάκης ετοίμαζε το επόμενο μεγάλο ραντεβού με το κοινό του, η ζωή είχε άλλα σχέδια. Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2026 επρόκειτο να ανέβει στη σκηνή της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων για τη μεγάλη επετειακή συναυλία «Γιώργος Μαζωνάκης – 33 χρόνια από το Α έως το Ω», γιορτάζοντας περισσότερες από τρεις δεκαετίες στη μουσική.

Η βραδιά είχε σχεδιαστεί ως μια αναδρομή σε ολόκληρη την πορεία του, από τα πρώτα τραγούδια που τον έκαναν γνωστό μέχρι τις μεγάλες επιτυχίες που τον καθιέρωσαν ως μία από τις πιο ξεχωριστές φωνές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Θα ακολουθούσε τη μεγάλη συναυλία της Θεσσαλονίκης, όπου περισσότεροι από 11.000 θεατές είχαν βρεθεί κοντά του.

 

Η συναυλία της Αθήνας έμελλε να είναι η μεγάλη γιορτή των 33 χρόνων του στη μουσική. Ένα βράδυ γεμάτο τραγούδια, αναμνήσεις και στιγμές από μια πορεία που ο ίδιος συνέχιζε να κοιτάζει μπροστά. Τελικά, εκείνο το ραντεβού με το κοινό του έμεινε ανολοκλήρωτο. Τα τραγούδια, ωστόσο, που επρόκειτο να ακουστούν εκείνο το βράδυ είναι τα ίδια που εδώ και δεκαετίες συνοδεύουν νύχτες, έρωτες, χωρισμούς και ολόκληρες γενιές ανθρώπων.

θάνατοςανακοίνωσηΓιώργος Μαζωνάκηςτραγουδιστήςνοσοκομείο