Μουσική|11.07.2019 19:46

Το τελευταίο ρεσιτάλ του Χοσέ Καρέρας στην Αθήνα

Αναστασία Κουκά

Ένας από τους σπουδαιότερους και πιο δημοφιλείς τενόρους του κόσμου, ο Χοσέ Καρέρας, θα βρεθεί σε λίγους μήνες στη χώρα μας προκειμένου να δώσει μια μεγάλη συναυλία, στις 24 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ

Ο διάσημος Ισπανός τενόρος, ο οποίος πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια πολύ περιορισμένες ζωντανές εμφανίσεις, επέλεξε την Ελλάδα ως μία από τις χώρες που θα δώσει συναυλία.

Ο ίδιος εξάλλου έχει δηλώσει πως αυτή θα είναι η τελευταία του εμφάνιση τόσο στη χώρα μας όσο και στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων. Θα είναι λοιπόν η τευλευταία ευκαιρία για το ελληνικό κοινό να απολαύσει ζωντανά τις μοναδικές ερμηνείες του.

Κατά την διάρκεια της πολύχρονης, διεθνούς μουσικής σταδιοδρομίας του ο Χοσέ Καρέρας έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα και τις διασημότερες μουσικές αίθουσες του κόσμου ενώ έχει ερμηνεύσει, ανεπανάληπτα, περισσότερους από 60 γνωστούς οπερατικούς ρόλους. Συγκεκριμένα οι ερμηνείες του στις όπερες του Βέρντι και του Πουτσίνι θεωρούνται αξεπέραστες!

Έχει επίσης συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της κλασικής μουσικής σκηνής και όχι μόνον.

Ιστορική εξάλλου ήταν η συνεργασία του με τους επίσης κορυφαίους βαρύτονους Πλάθιντο Ντομίνγκο και Λουτσιάνο Παβαρότι με τους οποίους πραγματοποίησε μια μαραθώνια περιοδεία που ξεκίνησε το 1990 και ολοκληρώθηκε το 2003!

Στην συναυλία του στην Αθήνα ο σπουδαίος Ισπανός τενόρος θα συνοδεύεται από την μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ και το πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει τις σημαντικότερες μουσικές στιγμές της λαμπρής καριέρας του.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 12 Ιουλίου μέσω του viva.gr