Μουσική|26.08.2019 18:02

Η Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ δυο χρόνια μετά το πολύνεκρο μακελειό

Αναστασία Κουκά

Δύο χρόνια μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που κόστισε τη ζωή 22 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, η Αριάνα Γκράντε επέστεψε στο Μάντσεστερ. Η δημοφιλής σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής έδωσε, το βράδυ της Κυριακής, μια συναυλία, στην πόλη όπου έζησε την πιο τραγική εμπειρία της ζωής της.

«Το Μάντσεστερ έχει μια πολύ σημαντική θέση στην καρδιά μου. Είναι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι κοντά σας, σάς ευχαριστώ για την υποδοχή» δήλωσε η ίδια μόλις ανέβηκε στη σκηνή φανερά στρεσαρισμένη και συμπλήρωσε με νόημα: «Είχα πάρα πολλά να σάς πω αλλά είμαι πολύ αγχωμένη».

Μπορεί η συναυλία να μην πραγματοποιήθηκε στο Manchester Arena όπου είχε γίνει το πολύνεκρο μακελειό το 2017 ωστόσο τα συναισθήματα, τόσο για την τραγουδίστρια όσο και για το κοινό της, ήταν πολύ έντονα. Η ίδια εξάλλου είχε εξομολογηθεί πως υπέφερε από μετατραυματικό στρες για πολύ καιρό μετά την αιματηρή επίθεση ενώ κάποια από τα άτομα που βρίσκονταν ανάμεσα στον κόσμο είχαν βιώσει τον εφιάλτη της επίθεσης.

Συγκινητική ήταν μάλιστα η δήλωση που έκανε η μητέρα ενός από τα θύματα, του 22χρονου Martyn Hett: «Η αγάπη πάντα θα νικά και η Ariana Grande επέστρεψε με τόλμη, κόντρα στο μίσος» ήταν το μήνυμά της που δημοσιεύθηκε στο Twitter.

Παρότι σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας δεν έγινε καμία άμεση αναφορά στο τραγικό περιστατικό το πρόγραμμα ξεκίνησε με το «No Tears Left To Cry», το πρώτο τραγούδι που είχε κυκλοφορήσει η 26χρονη τραγουδίστρια μετά την βομβιστική επίθεση και την μαύρη εκείνη συναυλία της στο Μάντσεστερ που έμελλε να πνιγεί στο αίμα και να μην ολοκληρωθεί ποτέ.

Η διάρκεια μισής ώρας ζωντανή εμφάνιση της Ariana Grande στο Μάντσεστερ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Pride», της μεγάλης γιορτής της διαφορετικότητες που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε πολλές μεγάλες πόλεις ανά την υφήλιο.

Η ίδια η τραγουδίστρια μάλιστα, παρότι είχε δεχτεί κάποιες επικρίσεις για την συμμετοχή της στη συγκεκριμένη διοργάνωση, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκεται εκεί ενώ αποκάλυψε πως όταν έκανε τα πρώτα της μουσικά βήματα, έφηβη ακόμη, πήγαινε σε γκέι μπαρ για να τραγουδήσει.

συναυλίαΑριάνα Γκράντεβομβιστική επίθεσηΜάντσεστερ