Μουσική|27.08.2019 11:44

Όσα πρέπει να ξέρεις για τον Max the Sax, πριν από την εμφάνισή του στην Αθήνα

Άγγελος Γεραιουδάκης

Σε ηλικία μόλις 33 ετών, ο Max the Sax έχει καταφέρει να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της electro, jazz και swing μουσικής, κάνοντας τους πάντες να μιλούν για τα live του. Είναι ένας αληθινός rock star ανάμεσα στους σαξοφωνίστες, που πάντα εντυπωσιάζει με τις εκρηκτικές του εμφανίσεις. 

Ο Markus Ecklmayr, όπως είναι το αληθινό του όνομα, κατάγεται από την Αυστρία και έχει σπουδάσει κλασσικό και jazz πιάνο καθώς και σύνθεση τραγουδιού στο πανεπιστήμιο Anton Bruckner που βρίσκεται στο Linz. Βραβεύτηκε το 2010 ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος αυστριακός καλλιτέχνης.

T
T
T

Οι περισσότεροι Έλληνες τον γνωρίζουν από τους Parov Stelar, που έμεινε μαζί τους δέκα χρόνια. Ωστόσο, ο λόγος που αποχώρησε από την μπάντα ήταν γιατί ήθελε να τον εκτιμούν και να τον σέβονται ως οντότητα και όχι σαν έναν τύπο που στη σκηνή παίζει σαξόφωνο. Ήθελε να κάνει την δική του καριέρα επειδή έχει μόνο μία ζωή και επιθυμεί να αισθάνεται άνετα και καλά με τον εαυτό του και με τους ανθρώπους γύρω του. 

Ως Max the Sax έχει επισκεφθεί την Αθήνα άλλες τρεις φορές, η πρώτη ήταν στο Bolivar και οι υπόλοιπες δύο ήταν στο Gazarte. Αν και οι περισσότεροι Αυστριακοί παίζουν μουσική στη γλώσσα τους, αυτός ήθελε να είναι mainstream και να ακούγεται παντού. Στις συναυλίες του σχεδόν ποτέ δεν παρουσιάζει το ίδιο set list. Αυτό έχει ουσιαστική σημασία για αυτόν καθώς διατηρεί τον ενθουσιασμό και τη μαγεία πάνω στη σκηνή και παράλληλα είναι μία ένδειξη σεβασμού εκ μέρους του προς κάθε ξεχωριστό μέρος και φεστιβάλ στο οποίο εμφανίζεται.

Τις περισσότερες ώρες τις ημέρας κάνει πρόβες και εξάσκηση, ακούγοντας νέα μουσική, ενώ του αρέσει ιδιαίτερα να σκαλίζει «παλιά κλασσικά» και να τα επαναφέρει στο σήμερα. Παράλληλα, προσπαθεί να βρίσκει λίγο ελεύθερο χρόνο από το καθημερινό βεβαρημένο πρόγραμμά του για να συναντιέται με φίλους, να πηγαίνει για ψώνια και να κάνει σκι. 

T
T
T

Τον Δεκέμβριο του 2017, κυκλοφόρησε το πρώτο του solo single, με τίτλο «Dance like you mean it». Ένα χορευτικό κομμάτι γεμάτο ενέργεια και ανεβαστικά vibes. Το βίντεο κλιπ του κομματιού σε σκηνοθεσία και παραγωγή της Michaela Wiesinger, είναι μια έκρηξη χαράς, καθώς τυχαίοι περαστικοί σε διάφορες πόλεις, όπως Νέα Υόρκη, Παρίσι, Σίδνεϊ και Μόναχο, χορεύουν αυθόρμητα, υποκύπτοντας στα μεταδοτικά beats του κομματιού.

Gazarte