Μουσική|30.08.2019 16:03

Norman Fucking Rockwell!: Νέο άλμπουμ από τη Λάνα Ντελ Ρέι

Newsroom

Η Λάνα Ντελ Ρέι κυκλοφορεί από την Polydor Records / Universal Music το νέο άλμπουμ «Norman Fucking Rockwell!» (NFR!).

Το «Norman Fucking Rockwell!» ασχολείται με θέματα γνώριμα στη δισκογραφία της Lana Del Rey, όπως η ξεθωριασμένη λάμψη του Χόλιγουντ, το μεγαλείο αλλά και τα ψεγάδια της αμερικανικής κουλτούρας και η ερωτική απογοήτευση.

Ο συμβολικός τίτλος του άλμπουμ αντιπροσωπεύει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον το περίφημο «αμερικανικό όνειρο» και αναφέρεται στον ζωγράφο και εικονογράφο Norman Rockwell (1894 – 1978), ο οποίος φημιζόταν για την απεικόνιση της αμερικανικής κουλτούρας μέσω των έργων του.

Η Lana Del Rey αντιλαμβάνεται την επιτακτική ανάγκη να αποκτήσει ξανά η μουσική πολιτικοποιημένο χαρακτήρα και να αναδειχθεί σε μέσο αντίδρασης και διαμαρτυρίας που θα συνδέσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Το tracklist του «Norman Fucking Rockwell!»

1. Norman Fucking Rockwell
2. Mariners Apartment Complex
3. Venice Bitch
4. Fuck It I Love You
5. Doin’ Time
6. Love Song
7. Cinnamon Girl
8. How To Disappear
9. California
10. The Next Best American Record
11. The Greatest
12. Bartender
13. Happiness Is A Butterfly
14. Hope is a dangerous thing for a woman like me to have – but i have it

Ποιος ήταν ο Norman (Fucking) Rockwell

Ο ρεαλιστής ζωγράφος Νόρμαν Ρόκγουελ ήταν ένας εύστοχος παρατηρητής της καθημερινής ζωής και δημιούργησε στη διάρκεια της ζωής του περισσότερα από 4.000 έργα. Περισσότερα από 300 ήταν τα εξώφυλλα για την εφημερίδα «The Saturday Evening Post». Ο ίδιος, έλεγε ότι είναι ένας εικονογράφος με ειδίκευση σε ρεκλάμες και εξώφυλλα περιοδικών. Ο Ρόκγουελ είχε μια διαρκή σχέση με το Χόλιγουντ καθώς έκανε μια σειρά από εικονογραφήσεις και αφίσες ταινιών συμπεριλαμβανομένων και πολλών στις οποίες πρωταγωνιστούσε ο Γουέιν ενώ έχει κάνει πορτραίτα και των Τζον Κένεντι, Γκάρι Κούπερ, Μπινγκ Κρόσμπι και Μπομπ Χόουπ.

Το έργο του Νόρμαν Ρόκγουελ «Saying Grace» που ήταν εξώφυλλο το 1951 στο τεύχος της Ημέρας των Ευχαριστιών της «The Saturday Evening Post» πουλήθηκε για 46 εκατομμύρια δολάρια και θεωρείται ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα της αμερικανικής τέχνης. Από τους πιο διάσημους πίνακες του Ρόκγουελ είναι και αυτός με την 6χρονη Ρούμπι Μπρίτζες, που στις 14 Νοεμβρίου 1960, στη Νέα Ορλεάνη, ήταν το πρώτο έγχρωμο παιδί που πέρασε το κατώφλι σε σχολείο λευκών.

Norman RockwellΛάνα Ντελ Ρέι