Μουσική|10.09.2019 22:24

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Με σπασμένη φωνή είπε «αντίο» στον Μαχαιρίτσα

Αναστασία Κουκά

Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Δευτέρας, στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λίγες ώρες πριν ο δημοφιλής ερμηνευτής είχε πληροφορηθεί τον ξαφνικό θάνατο του φίλου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου άνοιξε τη συναυλία μιλώντας, φανερά συγκινημένος, για τον Λαυρέντη, έναν αγαπημένο φίλο και έναν σημαντικό καλλιτέχνη, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Όλη η βραδιά θα είναι αφιερωμένη σε εκείνον» πρόσθεσε κοιτώντας ψηλά, προς τον ουρανό...

Αμέσως μετά κάλεσε τον κόσμο να τραγουδήσει μαζί του «Το Φλασάκι» για να αποχαιρετήσουν, με αυτόν τον τρόπο, τον τραγουδοποιό που έφυγε τόσο νωρίς, σκορπίζοντας θλίψη στους δικούς του ανθρώπους αλλά και σε όλους όσοι τον γνώρισαν και τον λάτρεψαν μέσα από τα υπέροχα τραγούδια του.

Με φωνή σπασμένη από τη συγκίνηση ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ερμήνευσε το γνωστό κομμάτι, σε μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και στίχους του Σάκη Μπουλά που επίσης, λείπει από τη παρέα τους τα τελευταία χρόνια.

Μια παρέα τα μέλη της οποίας διέγραψαν, για δεκαετίες, μουσικούς βίους παράλληλους, με απεριόριστη αγάπη και σεβασμό για το ελληνικό τραγούδι. Μια παρέα που όταν συναντιόταν επί σκηνής ήξερε να στήνει μουσικές γιορτές γεμάτες κέφι, χιούμορ αλλά και συναίσθημα.

Η τελευταία συνεργασία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ήταν πέρσι το καλοκαίρι στην κοινή περιοδεία που πραγματοποίησαν οι δύο τους ανά την Ελλάδα.

Το μουσικό σχήμα της Ακτής Πειραιώς τον χειμώνα '17 - '18

Λίγους μήνες νωρίτερα, εξάλλου, ήταν ξανά μαζί, στην  «Ακτή Πειραιώς», συντροφιά με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Δημήτρη Σταρόβα. Κι ήταν πολλές ακόμη οι στιγμές που συναντήθηκαν κατά την διάρκεια της διαδρομής τους και στη δισκογραφία και στη σκηνή.

Πρώτα έφυγε ο Σάκης, τώρα ο Λαυρέντης. Κι η μουσική παρέα των Ελλήνων ροκάδων έμεινε μισή και απαρηγόρητη...

Βασίλης ΠαπακωνσταντίνουΛαυρέντης Μαχαιρίτσας