Μουσική|24.09.2019 17:12

Το ελληνικό τραγούδι επιστρέφει στην Πλάκα

Αναστασία Κουκά

Το ελληνικό τραγούδι επιστρέφει στην Πλάκα, εκεί που κάποτε έγραψε μεγάλη ιστορία, εκεί που δημιουργήθηκαν οι βάσεις για την ανάπτυξη νέων μουσικών ρευμάτων. Σε ένα από τα στενά της πιο γραφικής γειτονιάς της Αθήνας, λοιπόν, θα στεγαστεί η νέα μουσική σκηνή που φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα νέο σημείο συνάντησης διαφορετικών μουσικών τάσεων.

Η «Οδός Λυσίου», όνομα που προφανώς παραπέμπει στη διεύθυνση του καινούργιου χώρου, ετοιμάζεται πυρετωδώς να κάνει την πρεμιέρα της στα μουσικά δρώμενα της πόλης, βασιζόμενη στην κλασική συνταγή διασκέδασης, κύρια συστατικά της οποίας είναι η καλή μουσική, το κέφι, το χιούμορ και η διάθεση για συνεργασία μας.

Τσακνής, Δήμου, Ζουγανέλης και Παπαδόπουλος (Copyright: NDP)

Ποδαρικό, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στη νέα αυτή μουσική σκηνή θα κάνει στα μέσα Οκτωβρίου ένα δυνατό μουσικό σχήμα, στο οποίο θα συμμετέχουν ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Διονύσης Τσακνής και η Ελένη Δήμου. Η μουσική αυτή συντροφιά θα παίζει κάθε Σάββατο βράδυ.

Θα ακολουθήσουν, αργότερα, οι Πυξ Λαξ, τηρώντας την υπόσχεση που έδωσαν πριν λίγα χρόνια πως η κοινή πορεία τους θα βαδίζει παράλληλα με την προσωπική. Έτσι, ο Φίλιππος Πλιάστικας και ο Μπάμπης Στόκας θα βρίσκονται τον φετινό χειμώνα στην Πλάκα για να μας θυμίσουν τις «Παλιές Αγάπες», αλλά και να μας συστήσουν νέα μουσικά τοπία.

ΠλάκαΠυξ ΛαξΓιάννης Ζουγανέλης