Μουσική|30.09.2019 18:30

Η ζωή είναι ωραία: Ο Θοδωρής Βουτσικάκης ερμηνεύει Nicola Piovani

Αναστασία Κουκά

Όταν η υπέροχη μουσική του Nicola Piovani συναντά τους εμπνευσμένους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και τις εξαιρετικές ερμηνείες του Θοδωρή Βουτσικάκη τότε, μπορείς να είσαι σίγουρος πως…«Η ζωή είναι ωραία»! Αυτός είναι, εξάλλου, και ο τίτλος της μουσικής παράστασης – αφιέρωμα στον βραβευμένο με Όσκαρ συνθέτη που θα φιλοξενηθεί στις 24 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της μουσικής αυτής βραδιάς θα παρουσιαστούν, για πρώτη φορά ζωντανά, τα τραγούδια που προέκυψαν από την πρόσφατη συνεργασία του συνθέτη, της στιχουργού και του ερμηνευτής τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο άλμπουμ «Όμορφη Ζωή».

Η Λίνα Νικολακοπούλου «έντυσε» με λόγια τις μελωδίες του συνθέτη και τα τραγούδια που προέκυψαν από αυτό το εξαιρετικό ενδιαφέρον καλλιτεχνικό «πάντρεμα» ανέλαβε να προσεγγίσει ερμηνευτικά ο Θοδωρής Βουτσικάκης.

«Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στους καιρούς που ζούμε, να μπορεί κάποιος να σού μεταδώσει το συναίσθημα πως…είναι όμορφη η ζωή. Να σε κάνει να χαμογελάσεις, να νιώσεις την καρδιά σου ζωντανή, να σού δικαιώνει την ομορφιά της Αγάπης» υπογραμμίζει η Λίνα Νικολακοπούλου και προσθέτει με νόημα: «Καμιά φορά και λίγες μόνο νότες μιας μουσικής μπορούν να το καταφέρουν. Ο Ιταλός συνθέτης και μαέστρος Nicola Piovani είναι σίγουρα ένας από αυτούς τους δημιουργούς που χρωματίζουν μαγικά τον τρυφερό και ευάλωτο εσωτερικό μας κόσμο».

Από την πρώτη τους κιόλας συνάντηση, ανάμεσα στον Piovani και την Νικολακοπούλου αναπτύχθηκε μια έντονη χημεία. Μια χημεία η οποία προφανώς βασίζεται στην κοινή μουσική αισθητική τους. Για τον πολυβραβευμένο συνθέτη λοιπόν η πρόταση να αποκτήσουν οι μελωδίες του λόγια, και μάλιστα με την υπογραφή της καταξιωμένης Ελληνίδας στιχουργού, ήταν μια μεγάλη ευχάριστη έκπληξη. Γι’ αυτό εξάλλου και την αποδέχτηκε αμέσως.

Κατά την διάρκεια της μουσικής παράστασης στο Μέγαρο Μουσικής θα παρουσιαστούν όλα τα καινούργια τραγούδια μαζί με μουσικές επιλογές από το πλούσιο ρεπερτόριο του συνθέτη που έχει γράψει μουσική για δεκάδες επιτυχημένες ταινίες.

Την μουσική απόδοση έχει αναλάβει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την οποία θα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Θοδωρής ΒουτσικάκηςΛίνα ΝικολακοπούλουNicola Piovani