Μουσική|17.10.2019 16:27

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια της Κάλλας στο Μικρό Παλλάς

Αναστασία Κουκά

Πώς βίωσε η Μαρία Κάλλας την παιδική της ηλικία; Πότε αντιλήφθηκε το θείο δώρο της μοναδικής φωνής της; Πώς αντιμετώπισε ως παιδί τα αρνητικά σχόλια για την εξωτερική της εμφάνιση; Σε τι περιβάλλον μεγάλωσε και πώς αυτό επηρέασε τη ζωή και την εξέλιξή της;

Απαντήσεις στα παραπάνω, αλλά και σε πολλά ακόμη ερωτήματα, θα πάρουν οι μικροί θεατές της παιδικής παράστασης της Ειρήνης Ιακώβου και του Θωμά Καραχάλιου, με τίτλο «Η Μαρία πριν την Κάλλας – Τα παιδικά της χρόνια», που φιλοξενεί φέτος το «Μικρό Παλλάς».

Πρόκειται για τη διήγηση των πρώτων χρόνων της ζωής της μεγαλύτερης λυρικής ερμηνεύτριας όλων των εποχών, μιας ζωής με πολλές λαμπρές αλλά και δύσκολες στιγμές που έμοιαζε, πράγματι, με παραμύθι.

Γιατί, όπως αποκαλύπτεται και στην παράσταση, η μικρή Μαρία χρειάστηκε να προσπεράσει πολλά εμπόδια και να δείξει μεγάλη ψυχική δύναμη μέχρι να πιστέψει στον εαυτό της και στο ταλέντο της, και να φθάσει στην κορυφή.

Πρώτος και βασικός της «αντίπαλος» υπήρξε η ίδια της η μητέρα, μέσω της οποίας πρωτογνώρισε το θλιβερό και σκληρό συναίσθημα της απόρριψης, μια και της ασκούσε πολύ αυστηρή για την εμφάνισή της - μια ανασφάλεια που η Κάλλας κουβαλούσε σε ολόκληρη τη ζωή της.

Από την άλλη πλευρά, παρουσιάζεται η εικόνα της μητέρας που αναγνωρίζει το τεράστιο ταλέντο του παιδιού της και το ωθεί να ακολουθήσει τον δρόμο της μουσικής και να κατακτήσει την κορυφή.

Ένα από τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή της μικρής Μαρίας ήταν, όμως, η αγαπημένη της δασκάλα μουσικής, η θετική επιρροή της οποίας υπογραμμίζεται στην παράσταση με ιδιαίτερη έμφαση.

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Σπύρος Ιωάννου, Αλίνα Κοτσοβούλου, Κατερίνα Μάντζιου κ.ά.

 

Παραστάσεις δίνονται κάθε Κυριακή, στις 11.30 το πρωί. Έκτακτες παραστάσεις: 19/10 στις 12.00 και 20/10 στις 11.00 και στις 14.00.

Μαρία Κάλλας