Μουσική|29.10.2019 17:24

Θέατρο Ολύμπια: Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Αναστασία Κουκά

Η εξοικείωση του εγχώριου κοινού με το λυρικό θέατρο και τη λόγια μουσική είναι οι βασικοί στόχοι που θα υπηρετήσει το νέο πρόγραμμα του Ολύμπια, Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου «Μαρία Κάλλας» για την καλλιτεχνική περίοδο 2019 – 2020. Αυτοί εξάλλου θα είναι και οι δύο βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα περιστραφεί το πλούσιο πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων.

«Ο Δήμος  Αθηναίων ρίχνει όλες τις δυνάμεις του για να ανακτήσουν όλοι οι χώροι πολιτισμού της πόλης, τη λάμψη που τους αξίζει και να γίνει η πρωτεύουσα μια απέραντη καλλιτεχνική σκηνή» δηλώνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπαγογιάννης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Η πρώτη παράσταση λυρικού θεάτρου που θα φιλοξενήσει το ανακαινισμένο «Ολύμπια» θα είναι η «Εύθυμη Χήρα», η δημοφιλέστατη όπερα του Franz Lehar που θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Δεκεμβρίου και θα παρουσιαστεί για δέκα συνολικά βραδιές.

Το μουσικό μέρος του προγράμματος αναλαμβάνουν τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων τα οποία θα καλύψουν, μέσα από τις συναυλίες τους, μια μεγάλη μουσική γκάμα.

Συγκεκριμένα η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων ετοιμάζει δύο μουσικά αφιερώματα στον Κωστή Παλαμά (31/10) και στον Μπετόβεν (23/1) αλλά και συναυλίες σε ειδικούς θεματικούς κύκλους.

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσουν πλήθος εκδηλώσεων

Παράλληλά καλλιεργεί τον διάλογο μεταξύ διαφορετικών ειδών μουσικής μέσα από ενδιαφέρουσες μουσικές βραδιές γεμάτες εκπλήξεις όπως η συναυλία «Ρεμπέτικο με ήχο συμφωνικό» (7/11), θα απευθυνθεί στο παιδικό κοινό μέσα από ειδικές παραστάσεις όπως «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκηπας» (28 -29/12), σε μουσική Άλκη Μπαλτά ενώ τιμά και την όπερα μέσα από ένα Γκαλά στο οποίο θα συμμετέχει πλήθος μουσικών.

H Big Band υποδέχεται στη σκηνή του Ολύμπια τον Γάλλο τρομπετίστα, ενορχηστρωτή και bandleader Jean-Loup Longnon  (5/11) και τον Έλληνα jazz σαξοφωνίστα Αντώνη Λαδόπουλο, την Πέννυ Μπαλτατζή σε μία χριστουγεννιάτικη jazz συναυλία (23/12) και τον τζαζ κιθαρίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Γιώτη Σαμαρά και τον σαξοφωνίστα, πιανίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Τάκη Πατερέλη (21/1).

Η Πένη Μπαλτατζή θα συμμετέχει σε μια από τις συναυλίες του «Ολύμπια»

Η Χορωδία δήμου Αθηναίων θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην αγγλική μουσική από την Αναγέννηση έως τον 20ο  αιώνα με έργα σπουδαίων συνθετών (12/11), ενώ θα παρουσιάσει και την χριστουγεννιάτικη συναυλία Jubilate Domino (17/12).

Με μια συναυλία της Ελένης Δήμου και του Θάνος Ολύμπιου (29/10) ξεκινά τις εμφανίσεις του το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής για να συνεχίσει με τον ερμηνευτή Δώρο Δημοσθένους (17/12), ένα μουσικό αφιέρωμα στον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου (30/12) και μία βραδιά αφιερωμένη στον «ποιητή των τραγουδιών» Νίκο Γκάτσο (14/1).

Τέλος, η Φιλαρμονική Ορχήστρα με εορταστική διάθεση θα δημιουργήσει εορταστική ατμόσφαιρα με την Χριστουγεννιάτικη συναυλίας της(10/12) ενώ θα συμπράξει με την Χορωδία του Δήμου Αθηναίων  σε μια συναυλία με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο (28/1).

Κώστας ΜπακογιάννηςΘέατρο Ολύμπια