Μουσική|02.11.2019 15:52

Κηδεία Γιάννη Σπανού: Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον μεγάλο δημιουργό

Newsroom

Συγγενείς και φίλοι έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη (31/10), σε ηλικία 85 ετών. Από νωρίς το πρωί, στην εκκλησία είχαν ξεκινήσει να καταφθάνουν στεφάνια στη μνήμη του από ανθρώπους που τον αγαπούσαν και τον θαύμαζαν. Μεταξύ των αποστολέων ήταν η Χαρούλα Αλεξίου, η Τάνια Τσανακλίδου, η δισκογραφική εταιρία MINOS EMI, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και ο Γιώργος Κατσαρός.

Το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, που υπέστη κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού του ύπνου, ήταν η αιτία του θανάτου του αγαπημένου συνθέτη Γιάννη Σπανού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ο 85χρονος καλλιτέχνης βρισκόταν στο σπίτι που έχει στην γενέτειρά του, το Κιάτο Κορινθίας. Το αγαπούσε ιδιαίτερα αυτό το σπίτι γι' αυτό ήθελε να περνά εκεί τον περισσότερο χρόνο του. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν είχε νιώσει κάποια ενόχληση που να τον ανησυχήσει. Το μεσημέρι ξάπλωσε για να ξεκουραστεί, όπως συνήθιζε να κάνει σε καθημερινή βάση. Έκλεισε τα μάτια του για τελευταία φορά, και «έφυγε» ήσυχα και γλυκά όπως είχε ζήσει ολόκληρη τη ζωή του.

Copyright: NDP
Άννα και Γιώργος Νταλάρας (Copyright: NDP)
Παντελής Αμπαζής και Λάκης Παπαδόπουλος (Copyright: NDP)
Νεκτάριος Σφυράκης και Ελένη Δήμου (Copyright: NDP)
Copyright: NDP

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Πολλοί καλλιτέχνες, όπως η Άληστις Πρωτοψάλτη και ο Σταμάτης Κραουνάκης τον αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην κηδεία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του, Άννα, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Νεκτάριος Σφυράκης, ο Κώστας Μακεδόνας και η Ελένη Δήμου.

Copyright: NDP
Κώστας Μακεδόνας (Copyright: NDP)
Copyright: NDP
Πέγκυ Ζήνα (Copyright: NDP)
κηδείαΓιάννης Σπανός