Μουσική|04.12.2019 19:33

Αυτοί είναι οι μουσικοί πρωταθλητές της 10ετίας

Αναστασία Κουκά

O Drake είναι ο «βασιλιάς» του streaming. Ο δημοφιλής ράπερ απέσπασε επάξια τον παραπάνω τίτλο καθώς τα τραγούδια του σημείωσαν, κατά την διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, περισσότερα από 28 δισεκατομμύρια streams, επιτυγχάνοντας ένα μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ σε αυτόν τουλάχιστον τον τομέα.

Αυτό είναι ένα μόνον από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Spotify, η μεγαλύτερη πλατφόρμα υπηρεσιών streaming σε ολόκληρο τον κόσμο. Στοιχεία από τα οποία προκύπτει ένας ενδιαφέρον «χάρτης» όπου αποτυπώνεται, με αρκετές λεπτομέρειες, η πορεία της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας των τελευταίων 10 χρόνων.

Ο Έντ Σίραν είναι ανάμεσα στους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες της τελευταίας 10ετίας

Το πιο πολυπαιγμένο τραγούδι της δεκαετίας πάντως είναι το «Shape of You» του Εντ Σίραν το οποίο έκανε 2,4 δις streams από μόνο του!

Όσο για το τραγούδι της χρονιάς; Αυτό μάς το χάρισαν οι Σουάν Μέντες και Καμίλα Καμπέλο και είναι το «Seniorita» στους ρυθμούς του οποίου λικνίστηκε, τους τελευταίους μήνες, ολόκληρος ο πλανήτης. Από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι τώρα το δημοφιλές ντουέτο έχει ήδη παιχτεί, μόνο στο Sportify, 1 δισεκατομμύριο φορές!

Την δεύτερη θέση σε αυτήν την κατηγορία καταλαμβάνει το κομμάτι της Μπίλι Έλις «Bad Guy» η οποία ωστόσο κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή στην κατηγορία για το πιο δημοφιλές άλμπουμ της χρονιάς με το «When We All Fall Asleep Where Do We Go».

Ανάμεσα σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν από τις μετρήσεις του Spotify είναι η προτίμηση του κοινού σε τραγούδια που ανήκουν στην κατηγορία «καλή διάθεση» αλλά και την μουσική που προέρχεται από το σύγχρονο Μπόλιγουντ ένα είδος το οποίο, απ’ ότι φαίνεται, κερδίζει το παγκόσμιο κοινό και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Η Αριάνα Γκράντε βρίσκεται στην τέταρτη θέση με τους δημοφιλούς καλλιτέχνες της δεκαετίας στο Sportify

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ STREAM

1.Ντρέικ

2.Εντ Σίραν

3.Post Malone

4.Αριάνα Γκράντε

5.Έμινεμ

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΓΙΑ ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ STREAM

1. Shape Of You – Εντ Σίραν

2. One Dance – Ντρέικ

3. Rockstar – Post Malone

4. Closer – The Chainsmokers

5. Thinking Out Loud – Εντ Σίραν

SportifyΈντ ΣίρανDrake