Μουσική|10.12.2019 18:36

Roxette - Περ Γκέσλε: Το συγκινητικό μήνυμα για τον θάνατο της Μαρί Φρέντρικσον

Newsroom

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών η Μαρί Φρέντρικσον. Η τραγουδίστρια του σουηδικού συγκροτήματος Roxette είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο το 2002 και αναγκάστηκε να σταματήσει για ένα μεγάλο διάστημα τις εμφανίσεις της. Τον θάνατό της γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της, η οικογένειά της: «Με μεγάλη μας λύπη σας ανακοινώνουμε ότι μια από τις πιο μεγάλες και αγαπημένες καλλιτέχνιδες δεν είναι πια μαζί μας. Η Μαρί Φρέντρικσον πέθανε το πρωινό της 9ης Δεκεμβρίου μετά από μακρόχρονη ασθένεια». 

Η Σουηδέζα ερμηνεύτρια μαζί με τον Περ Γκέσλε δημιούργησαν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών και έγιναν γνωστοί σε όλο τον πλανήτη. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του θανάτου της, ο γνωστός τραγουδοποιός αποχαιρέτησε τη Μαρί Φρέντρικσον με ένα συγκινητικό μήνυμα. 

«Όλη μου την αγάπη σε εσένα και την οικογένειά σου. Τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο. Ο χρόνος περνά τόσο γρήγορα. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που περνούσαμε μέρες και νύχτες στο μικροσκοπικό μου διαμέρισμα στο Χαλμσταντ, ακούγοντας τη μουσική που αγαπούσαμε, και κάνοντας απραγματοποίητα όνειρα. Και τι όνειρο ήταν εκείνο που τελικά μοιραστήκαμε. Μαρί, σε ευχαριστώ για όλα.

Ήσουν εξαιρετική μουσικός, υπέροχη φωνή και μοναδική ερμηνεύτρια. Ευχαριστώ που έβαψες τα ασπρόμαυρα τραγούδια μου με τα πιο όμορφα χρώματα. Ήσουν η καλύτερη φίλη μου για περισσότερα από 40 χρόνια. Είμαι περήφανος, είναι τιμή μου και είμαι ευτυχής που μπόρεσα να μοιραστώ τόσο από τον χρόνο σου, το ταλέντο, τη ζεστασιά, τη γενναιοδωρία και την αίσθηση του χιούμορ σου. Όλη μου η αγάπη πάει σε εσένα και την οικογένειά σου. Τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια». 

θάνατοςRoxetteΜαρί Φρέντρικσον