Μουσική|18.12.2019 15:06

Πνευματικά δικαιώματα: Διορίστηκε νέος διαχειριστής στην ΕΥΕΔ

Αναστασία Κουκά

Έναν μήνα σχεδόν μετά την παραίτηση, για προσωπικούς λόγους, της προσωρινής διαχειρίστριας της ΕΥΕΔ, Ελένης Βλάχου, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη διόρισε τον αντικαταστάτη της. Πρόκειται για τον Θεόδωρο Κωνσταντακόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει από δω και στο εξής να διαχειριστεί τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών μέχρι να ετοιμαστεί ο νέος αυτοδιαχειριζόμενος φορέας τους.

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος είναι Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εποπτευόμενων Φορέων Δημοσιονομικών Αναλύσεων και Χορηγιών του ΥΠΠΟΑ καιαποσπάται προσωρινά από τη θέση του.

Το κενό που άφησε φεύγοντας η κ. Βλάχου έπρεπε να έχει ήδη καλυφθεί καθώς τις τελευταίες εβδομάδες δεν μπορούσε να γίνει καμία κίνηση σχετικά με την είσπραξη και την διανομή των δικαιωμάτων στους δικαιούχους δημιουργος οι οποίοι διαμαρτύρονται, δικαίως,πως για μια ακόμη χρονιά μένουν απλήρωτοι μέσα στις γιορτές. Γι αυτό εξάλλου και οι πιέσεις που δέχτηκε η κ. Μενδώνη προκειμένου να ορίσει αντικαταστάτη ήταν πολλές τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτό που απομένει τώρα, προκειμένου να μπει ο ταλαιπωρημένος χώρος των πνευματικών δικαιωμάτων σε μια υγιή τροχιά, είναι να δώσει η υπουργός Πολιτισμού την άδεια λειτουργίας στην ΕΔΕΜ, τον νέο φορέα που έχει δημιουργηθεί και τον οποίον στηρίζει η πλειοψηφία των Ελλήνων δημιουργών.

Δεδομένου μάλιστα πως ανακλήθηκε, προσωρινά,λόγω οικονομικών και διαχειριστικών ατασθαλιώ,η άδεια λειτουργίας της Αυτοδιαχείρισης,η αδειοδότηση της ΕΔΕΜ αποτελεί μονόδρομο για τους δημιουργούς οι οποίοι ελπίζουν στην στήριξη του ΥΠΠΟΑ έτσι ώστε να σταματήσουν να ζουν μέσα στην ανασφάλεια.

Λίνα Μενδώνηπνευματικά δικαιώματα