Μουσική|23.12.2019 21:01

Χριστούγεννα 2019: Προτάσεις για γιορτές μετά μουσικής

Αναστασία Κουκά

Γιορτές και μουσική πάνε πάντα μαζί. Γιατί κάθε γιορτή έχει το δικό της σάουντρακ, το δικό της τραγούδι, τη δική της μελωδία που παραμένει ολοζώντανη στην καρδιά και τη μνήμη μας για να μας θυμίζει, όσα χρόνια κι αν περάσουν, το μοναδικό συναίσθημα μιας ξεχωριστής στιγμής. Είναι βέβαιο λοιπόν πως πολλοί θα είναι εκείνοι που, και φέτος, θα έχουν την επιθυμία να συνδυάσουν τα  Χριστούγεννα με μια μουσική παράσταση, μια συναυλία, ένα μουσικό πρόγραμμα. Αυτό που αλλάζει κάθε φορά είναι οι προτάσεις και οι διαθέσεις. Εμείς λοιπόν επιλέξαμε κάποια από τα μουσικά δρώμενα που παρουσιάζονται κατά την διάρκεια των γιορτών. Εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε εκείνα που αισθάνεσθε πως εναρμονίζονται περισσότερο με το γούστο και την διάθεσή σάς.

Σωκράτης Μάλαμας – Ακτή Πειραιώς: Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ανάψει φωτιές στην Πειραιώς. Φωτιές μουσικής, συναισθήματος, κεφιού αλλά και συγκίνησης. «Ενορχηστρωτής» της φορτισμένης αυτής ατμόσφαιρας δεν είναι άλλος από τον Σωκράτη Μάλαμα ο οποίος ανεβαίνει στη σκηνή τα βράδια του Σαββάτου και προσπαθεί, όπως ο ίδιος λέει, χαρακτηριστικά, να γίνουν όλοι ευτυχείς. Ο τραγουδοποιός θα παίξει εκτάκτως και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος με τον Μανώλη Μητσιά θα κάνουν ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο «Άλσος»

Σαββόπουλος – Μητσιάς: Άλσος: Δύο καλλιτέχνες που αναμφισβήτητα έχουν ταυτίσει το όνομά τους με σημαντικές στιγμές του ελληνικού τραγουδιού ενώνουν τις δυνάμεις τους για δυο μόνον βραδιές προκειμένου να γιορτάσουν μαζί με το κοινό τους. Τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο Νιόνιος θα γλεντάει τραγουδώντας τον «Καραγκιόζη» και ο Μητσιάς θα συγκινεί ερμηνεύοντας την «Πιρόγα». Τα προσωπικά τους ρεπερτόρια σαφώς και δεν χωρούν σε ένα πρόγραμμα. Πώς να χωρέσει άλλωστε μια ολόκληρη ζωή σε τρεις ώρες;

Ζουγανέλης – Δήμου – Τσακνής – Οδός Λυσίου: Για εσάς πάλι που επιθυμείτε ένα εορταστικό βράδυ που να συνδυάζει τη μουσική με το χιούμορ και τη λαϊκή με την ροκ διασκέδαση θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς πλάκα μεριά. Εκεί, σε μια ολοκαίνουργια μουσική σκηνή, θα συναντήσετε, παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μια καλλιτεχνική συντροφιά που δεν σηκώνει περιορισμούς και δεν χωρά σε ταμπέλες.

Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής με αγαπημένες μελωδίες απ' όλο τον κόσμο προτείνει ο Μάριος Φραγκούλης

Μάριος Φραγκούλης – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Χριστούγεννα λαμπερά και μελωδικά, γιορτινές εικόνες, από το χθες και το σήμερα, μελωδίες από διάφορες γωνιές του κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν τις δύο συναυλίες που θα δώσει ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας τενόρος, την Παρασκευή και το Σάββατο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η φωνή του είναι ιδανική για να σε ταξιδέψει, το ευρύ ρεπερτόριό του μπορεί να καλύψει αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον πλανήτη. Μαζί του θα είναι η Ντέμπορα Μάγιερς και μεγάλη ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Η ζωή και η καριέρα της θρυλικής Εντίθ Πιάφ αναβιώνουν στη σκηνή του «Gazarte»

Εντίθ Πιαφ – Gazarte: Γραφικά στενά δρομάκια του Παρισιού του χθες, συναίσθημα, χαμηλός φωτισμός αλλά υψηλές εξαιρετικά υψηλές ερμηνείες…Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τις ερμηνείες της μίας και μοναδικής Εντίθ Πιάφ η ζωή και η μεγαλειώδης καριέρα της οποίας ζωντανεύει στη μουσική παράσταση που φιλοξενεί το Gazarte το Σάββατο και την Κυριακή. Στον απαιτητικό ρόλο της σπουδαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας θα είναι η ταλαντούχα Jil Aigrot η οποία έχει μάς αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν πως είναι ικανή να σηκώσει ένα τέτοιο μεγάλο καλλιτεχνικό βάρος.

The Velvet CandlesHalf Note Jazz Club: Εσείς πάλι που θέλετε να περάσετε τα φετινά Χριστούγεννα χορεύοντας ροκ εν ρολ μέχρι τελικής πτώσης, πηγαίνετε κατευθείαν στο γνωστό τζαζ στέκι του Μετς. Εκεί θα βρίσκονται, από τις 20 έως τις 26 του μήνα, οι απολαυστικοί και ακούραστοι Velvet Candles, ένα εντυπωσιακό φωνητικό σύνολο από τη Βαρκελώνη τα μέλη του οποίου παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν ταξιδεύοντας ταυτόχρονα το κοινό τους σε νοσταλγικές μουσικές βραδιές της δεκαετίας του ’50.

Χορό μέχρι τελικής πτώσης υπόσχονται οι Velvet Candles

«Μα πότε θα φθάσει αυτός ο Μάγος;»: Μέγαρο Μουσικής: Για τους μικρούς μας θεατές και ακροατές έχουμε να προτείνουμε μια το πολύ όμορφο μουσικό παραμύθι της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, σε μουσική Γιώργου Κουρουπού, που θα φιλοξενηθεί στις 28 και 29 του μήνα στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Πρωταγωνιστής αυτής της παράστασης είναι…μαντέψτε…Ούτε ο πρώτος, ούτε ο δεύτερος, ούτε ο τρίτος αλλά ο τέταρτος Μάγος των Χριστουγέννων. Τρέξτε να τον γνωρίσετε.

Σωκράτης ΜάλαμαςΧριστούγενναΔιονύσης Σαββόπουλος