Μουσική|19.02.2020 16:16

Brit Awards 2020: Χαμός με τη 18χρονη Μπίλι Αϊλις και το τραγούδι του Τζέιμς Μποντ

Newsroom

Το βράδυ της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η απονομή των μουσικών βραβείων της Μεγάλης Βρετανίας, των Brit Awards 2020. Τα «βρετανικά Grammy» στον απόηχο του Brexit γιόρτασαν τα 40 χρόνια βραβεύσεων και φιλοξένησαν ζωντανές εμφανίσεις από τους μεγαλύτερους σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Κορυφαία όλων η 18χρονη Μπίλι Άιλις (Billie Eilish) η οποία ερμήνευσε ζωντανά στην σκηνή της O2 Arena το τραγούδι της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ «No Time To Die». Το κοινό ενθουσιάστηκε και οι χρήστες των social media την αποθέωσαν για άλλη μια φορά. Η Μπίλι πήρε Brit Award στην κατηγορία «Διεθνής Γυναίκα Καλλιτέχνις».

Καλύτερος Άντρας τραγουδιστής της χρονιάς αναδείχτηκε: ο Stormzy! Μάλιστα ανακοινώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα, ότι το νέο του single: «Own It» με τον Ed Sheeran και το Burna Boy ξεπέρασε το 1.000.000 αντίτυπα!

T

Η ταλαντούχα 18χρονη - που πριν λίγο καιρό σάρωσε τα Grammys - ερμήνευσε για πρώτη φορά ζωντανά το soundtrack της νέας ταινίας του James Bond στο πλευρό των «βετεράνων» Hans Zimmer και Johnny Marr.

Αίσθηση, όμως, έκανε και η εμφάνιση του Βρετανού ράπερ Dave που κέρδισε ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία της βραδιάς, το Βραβείο Καλύτερου Βρετανικού Άλμπουμ. Ο 21χρονος ράπερ στη live ερμηνεία του ήδη συναισθηματικά και πολιτικά φορτισμένου «Black» άλλαξε τους στίχους του τραγουδιού, για να αποκαλέσει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ρατσιστή, εισπράττοντας έτσι τον ενθουσιασμό του κοινού. Μάλιστα όταν παρέλαβε το βραβείο του μίλησε τόσο για τον συστηματικό ρατσισμό στην Μεγάλη Βρετανία - και την κακομεταχείριση της Μέγκαν Μαρκλ από τα αγγλικά media, όσο και για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που βασάνισαν πέρσι τη χώρα του.

Το βαρύ αυτό κλίμα των Brits συνέχισε η συναισθηματική ερμηνεία του Χάρι Στάιλς ο οποίος τραγούδησε το «Falling» εμφανώς συγκινημένος, μιας και πρόσφατα η πρώην σύντροφός του και Βρετανίδα παρουσιάστρια Caroline Flack αφαίρεσε τη ζωή της.

Ο Σκωτσέζος Λούις Καπάλντι ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς των Βρετανικών Μουσικών Βραβείων για το 2020. Ο 23χρονος απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη και το τραγούδι του «Someone You Loved» αναδείχθηκε καλύτερο της χρονιάς.

ΝΙΚΗΤΕΣ - Brit Awards 2020

Καλύτερος Άντρας Καλλιτέχνης
Stormzy

Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνις
Mabel

Καλύτερο Συγκρότημα
Foals

Νέος Καλλιτέχνης
Lewis Capaldi

Τραγούδι της Χρονιάς (ψηφισμένο από την Ακαδημία)
Lewis Capaldi  – “Someone You Loved”

Άλμπουμ της Χρονιάς
Dave – Psychodrama 

Διεθνής Άντρας Καλλιτέχνης
Tyler, the Creator

Διεθνής Γυναίκα Καλλιτέχνις
Billie Eilish

Δείτε όλους τους νικητές στο www.brits.co.uk

Μπίλι ΆιλιςBrit Awards 2020