Μουσική|25.02.2020 20:12

Leonard Cohen: Κυκλοφόρησε βίντεο για το τραγούδι «Thanks For The Dance»

Newsroom

Το video του ομότιτλου τραγουδιού, από το πρόσφατο album, του Leonard Cohen «Thanks For The Dance», το οποίο έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, μόλις κυκλοφόρησε. Η φωτογράφος Harley Weir, που έχει βάση το Λονδίνο, είναι η τελευταία σύγχρονη καλλιτέχνης που προσκλήθηκε από το NOWNESS για να δείξει την καλλιτεχνική της ερμηνεία στο ομότιτλο τραγούδι του Cohen «Thanks For The Dance». «Είμαι τεράστια fan του Leonard Cohen», η ίδια δηλώνει. «Οι στίχοι του είναι τόσο ακατέργαστοι και τόσο ζεστοί. Είναι μεγάλη μου τιμή να παίρνω μέρος στην κληρονομιά του». Με την φρέσκια και ασύγκριτη ματιά της, για την εκφραστικότητα και τον συναισθηματισμό, οι εικόνες της Weir μιλάνε για την παγκόσμια απήχηση και την ποιότητα που έχει η μουσική του Leonard Cohen.

Η Weir συνδυάζει εικόνες για την γέννηση, για το πως μεγαλώνουμε και τον θάνατο μέσω της Αμερικανίδας ηθοποιού Rowan Blanchard (Girl Meets World/The Goldbergs), η οποία υποδύεται μια νύφη εγκλωβισμένη συναισθηματικά μεταξύ πόνου, αλλαγής και την υπόσχεση για την αναγέννηση. Επίσης στο cast συμμετέχει το μοντέλο και ηθοποιός από την Βρετανία, Lily Cole, όπου στο στυλ της Αφροδίτης του Botticelli είναι περιτριγυρισμένη από τρία μωρά για να δημιουργήσει μια εικόνα αγάπης, γονιμότητας και νέας ζωής.

Το «Thanks For The Dance» κυκλοφόρησε πέρσι και ήταν υποψήφιο για βραβείο Juno, στην κατηγορία «Adult Alternative Album of the Year». Το album ήταν μια απροσδόκητη συλλογή νέων τραγουδιών από τον master. Για να ολοκληρωθεί το έργο που είχε ξεκινήσει ήδη ο Leonard, συνεργάστηκαν ο Adam Cohen, φίλοι και συνεργάτες, κάνοντας ένα album που συνδυάζει τον ήχο των προηγούμενων κυκλοφοριών του με κάτι φρέσκο και μοντέρνο.

Το «Thanks For The Dance» είναι το τελευταίο video από την σειρά Thanks for the Dance: Artistic Responses to Leonard Cohen. Δημιουργήθηκε από το NOWNESS και αυτή η σειρά προσφέρει μια video αναπαράσταση του album. Μια ερμηνεία εικόνων της ζωής και των στίχων του Cohen που είναι βαθιά προσωπική σε κάθε εμπλεκόμενο σκηνοθέτη. Το album κυκλοφορεί από την Panik Records και την Sony Music με την υποστήριξη του Pepper 96.6.

Panik RecordsΛέοναρντ Κοέν