Μουσική|29.02.2020 10:31

Celine Dion στο «Έθνος»: Η περιοδεία στην Ελλάδα, ο νέος δίσκος και ο θάνατος του συζύγου της

Άγγελος Γεραιουδάκης

Με πάνω από 250 εκατοµµύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσµο, η Σελίν Ντιόν (Celine Dion) είναι από τις πιο αναγνωρίσιµες, σεβαστές και επιτυχηµένες performers στην ιστορία της ποπ µουσικής. Ξεκίνησε να τραγουδά στο µπαρ των γονιών της σε ηλικία 5 ετών, ενώ όταν έφτασε τα 12, η µητέρα της επικοινώνησε µε τον Ρενέ Αντζελίλ, ο οποίος έβαλε υποθήκη το σπίτι του για να µπορέσει να χρηµατοδοτήσει το πρώτο άλµπουµ της ερµηνεύτριας, µε τίτλο «La voix du bon Dieu». Λίγα χρόνια αργότερα, η Σελίν Ντιόν πήρε µέρος στον διαγωνισµό της Eurovision στο ∆ουβλίνο µε το τραγούδι «Ne partez pas sans moi», όπου κατέκτησε την πρώτη θέση εκπροσωπώντας την Ελβετία. Η βραδιά εκείνη έµελλε να αποδειχθεί χρυσή για την άγνωστη τότε Σελίν, αφού η καριέρα της εκτοξεύθηκε στα ύψη και η ίδια κατάφερε να κερδίσει το παγκόσµιο κοινό. Μέχρι και σήµερα, δε, παραµένει από τις πιο αναγνωρίσιµες και αγαπηµένες τραγουδίστριες σε παγκόσµιο επίπεδο, χωρίς να έχει τη φήµη της ντίβας που τόσο συχνά επισκιάζει πολλούς από τους µεγάλους τραγουδιστές της πρόσφατης εποχής. 

Πριν από τρεις µήνες, η ιέρεια της ποπ κυκλοφόρησε το άλµπουµ «Courage», µέσω της Panik Records και της Sony Music, έξι χρόνια µετά την κυκλοφορία του αγγλόφωνου «Love me Back to Life». Στον δίσκο περιλαµβάνονται κοµµάτια όπως τα «Imperfections», «Lying Down» και «Courage», τα οποία -µαζί µε πολλά άλλα- θα απολαύσει το ελληνικό κοινό την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 στο Ολυµπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ), στο πλαίσιο της παγκόσµιας περιοδείας της, που συνεχώς δέχεται διθυραµβικές κριτικές.

«Είµαι ενθουσιασµένη και αισθάνοµαι πεταλούδες στο στοµάχι που µιλάµε γι’ αυτό, γιατί είναι κάτι αρκετά µεγάλο. Υπάρχει σηµαντική δουλειά πίσω από αυτό, πολλοί εµπλεκόµενοι, αρκετό πάθος, µεγάλη αφοσίωση. Εχουµε αφιερώσει ατέλειωτες ώρες πίσω από κάθε λεπτοµέρεια, καθώς αυτό που θέλουµε είναι να χαρούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, παρόλο που όλοι γνωρίζουµε ότι δεν µπορούµε να τους ικανοποιήσουµε όλους. Βέβαια, µεταξύ µας, αυτό που θέλω είναι να τους ευχαριστήσω όλους. Δεν ξέρω αν αυτό είναι δυνατόν. Θα δείξει» αναφέρει η Σελίν Ντιόν στο «Εθνος της Κυριακής».

Celine Dion (Copyright: Panik Records)

Αυτή θα είναι η πρώτη σας παγκόσµια περιοδεία έπειτα από 10 χρόνια. Υπάρχει κάτι που µπορεί να σας απασχολεί ή να σας κάνει να νιώθετε άγχος;

Αυτό που µου αρέσει στις περιοδείες είναι η επαφή µε τον κόσµο. Οταν τραγουδάς ζωντανά, το θέµα δεν είναι η τελειότητα. Η ατέλεια µπορεί να είναι εκεί. Υπό µια έννοια είναι και αναµενόµενη, γιατί αυτό που επιδιώκω από µια ζωντανή ερµηνεία, αυτό που αγαπώ όταν βρίσκοµαι στη σκηνή είναι η ανταπόκριση του κοινού. Οταν σε κοιτάζουν και τους δίνεις το τραγούδι που θέλουν να ακούσουν ή όταν είναι ενθουσιασµένοι που σε βλέπουν, χαίρονται, σε κοιτάζουν και σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να τους γνωρίζεις. Μερικές φορές αναρωτιέσαι: «Μήπως τους ξέρω πράγµατι;». Νιώθω σαν να έχουµε ξανασυναντηθεί. Τραγουδάνε µαζί µου, δεν συστηνόµαστε, νιώθω σαν να γνωριζόµαστε ήδη. Μπορούµε να σταµατήσουµε το σόου, να κουβεντιάσουµε και να συνεχίσουµε. Θέλω να τους εντυπωσιάσω όσο περισσότερο µπορώ. Θέλω να περάσω καλά. Να αγαπήσουν το σόου, τα τραγούδια του νέου άλµπουµ. Και, βεβαίως, θα τραγουδήσω και παλιά µου τραγούδια, που πιστεύω πως θα θέλουν να ακούσουν. ∆υστυχώς, όµως, δεν µπορώ να τα τραγουδήσω όλα γιατί η δισκογραφία µου είναι µεγάλη. Ελπίζω, όµως, να αφήσω ευχαριστηµένο όσο περισσότερο κόσµο γίνεται. Οπότε, ναι, έχω πεταλούδες στο στοµάχι, αλλά επειδή ανυποµονώ να βγω στη σκηνή και να τραγουδήσω.

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφορήσατε τον πρώτο σας αγγλόφωνο δίσκο ύστερα από έξι χρόνια. Πότε ξεκινήσατε να γράφετε το «Courage»; Είχατε ένα όραµα για το τι θέλετε να εξερευνήσετε, τόσο µουσικά όσο και στιχουργικά;

Βασικά, αισθάνοµαι ότι δούλευα αυτό το άλµπουµ ολόκληρη τη ζωή µου, αλλά στην πραγµατικότητα ήταν πριν από δύο χρόνια όταν ξεκίνησα να δουλεύω πάνω σε αυτό. ∆εν είχα συγκεκριµένο όραµα σχετικά µε το τι θα ήθελα να κάνω ή να πάρω από αυτόν τον δίσκο. Είναι το πρώτο µου αγγλόφωνο άλµπουµ µετά τον θάνατο του συζύγου µου. Συνεπώς, ήταν η πρώτη φορά που τραγούδησα στα αγγλικά χωρίς αυτόν στο πλάι µου. Ωστόσο, όταν τα τραγούδια ξεκίνησαν να έρχονται σε εµένα, µε έβαλαν σε µια διάθεση να θέλω να τα ηχογραφήσω και να είµαι αρκετά ενθουσιασµένη µε αυτά. ∆εν γράφω δικά µου τραγούδια και ο κόσµος το ξέρει αυτό. Οχι ότι δεν θα γράψω ποτέ. Ελπίζω µια µέρα να τα καταφέρω. Οµως, στην παρούσα στιγµή δεν γράφω δικά µου κοµµάτια. Οπότε, κατά κάποιον τρόπο, είµαι πάντα περίεργη. Είµαι πολύ περήφανη για αυτό το άλµπουµ επειδή έχουµε νέους στιχουργούς, συνθέτες και παραγωγούς. Εχει µια αίσθηση αγριότητας αυτό το άλµπουµ. Πολλοί άνθρωποι περνάνε δύσκολες στιγµές. Πέρασα και εγώ -για την ακρίβεια όλη η οικογένειά µου- δύσκολα, αφού έχασα και έναν από τους αδελφούς µου. Και όταν έχεις τραγούδια για να κρατηθείς και να µπορείς να δείξεις τον εαυτό σου στους ανθρώπους, γνωρίζοντας πως είναι πολύ θεραπευτικό για σένα, είναι ένα είδος απελευθέρωσης. Κατά κάποιον τρόπο -και θέλω να το πιστέψετε αυτό- βοηθάει τους ανθρώπους, διότι η µουσική δεν είναι µονάχα έκφραση, την παντρεύεσαι. ∆εν έχει σηµασία τι µουσική σου αρέσει, όταν παντρεύεσαι ή χάνεις ανθρώπους. Απλώς βρίσκεις συµπαράσταση σε ένα τραγούδι και αυτό βοηθάει. Συνεπώς, ελπίζω το «Courage» όπως και τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν κάποιες «χαρούµενες» στιγµές. ∆εν θα ήθελα να πω στενάχωρες στιγµές, παρόλο που όλοι ξέρουµε ότι υπάρχουν µέσα στη ζωή. Είµαι περήφανη για αυτό το άλµπουµ και ελπίζω οι φαν να µην έχουν απογοητευτεί.

Ποια ήταν η πιο µεγάλη πρόκληση που αντιµετωπίσατε µε την ηχογράφηση του «Courage»;

∆εν αντιµετώπισα ιδιαίτερες προκλήσεις γιατί ήταν ευχάριστο να συνεργάζεσαι µε νέους ανθρώπους, καθώς και διαφορετικό ήχο και προσέγγιση. Ειδικά στο σηµείο που είναι η καριέρα µου αυτήν τη στιγµή. Ξέρεις, δεν χρειάζεται να ακούγοµαι µε συγκεκριµένο τρόπο. ∆εν χρειάζεται να αποφεύγω συγκεκριµένα πράγµατα. Βασικά, µπορώ να κάνω οτιδήποτε. Εχω την οµάδα µου, η οποία µε υποστηρίζει και επιλέγουµε µαζί τα τραγούδια µου, αλλά πάντα εγώ θα πω την τελευταία λέξη. Αν δεν νιώσω ή δεν µου αρέσει ένα κοµµάτι, δεν θα το ερµηνεύσω. Οσον αφορά τη διαδικασία του άλµπουµ, ήταν πολύ δηµιουργική. Για παράδειγµα, επιλέγω να τραγουδάω ολόκληρο το άλµπουµ µε ένα µικρόφωνο, αλλά αυτήν τη φορά επιλέξαµε διαφορετικά µικρόφωνα. ∆οκιµάσαµε πράγµατα, όπως µε το να παίξουµε µε την τεχνολογία και τον ήχο λίγο παραπάνω. ∆ιαλέξαµε µια ιδιαίτερη προσέγγιση, περισσότερο άµεση και πιο ξέπνοη. Πήραµε ορισµένα ρίσκα, διότι όταν είσαι σε αυτήν τη φάση της δηµιουργικότητας, µπορείς να ρισκάρεις όσο θέλεις, καθώς το άλµπουµ δεν έχει κυκλοφορήσει ακόµα. Κάτι που έχω κάνει περισσότερο από ποτέ σε αυτόν τον δίσκο.

Το «Flying On My Own» συνέπεσε µε το κλείσιµο της συναυλίας σας στο Λας Βέγκας και την ανακοίνωση της περιοδείας και του άλµπουµ. Εκτός από το ότι είναι ένα υπέροχο, δυναµικό τραγούδι, µήπως αντιπροσωπεύει µια νεοανακαλυφθείσα ζωή που µπορεί να έχετε;

Το «Flying On My Own» είναι ένα υπέροχο και δυνατό τραγούδι. Αρχικά, είµαι πολύ χαρούµενη που έχω ένα ζωηρό τραγούδι και το «Flying On My Own» ήταν πολύ αντιπροσωπευτικό. ∆εν θα σας πω ολόκληρη την ιστορία γιατί, όπως ξέρετε, πέρασα πολλά. Κάποιες δύσκολες στιγµές. Και σήµαινε για µένα πολλά το να πω στον εαυτό µου και στον κόσµο ότι τα φτερά µου δεν ήταν εγκλωβισµένα. Μπορώ να πετάξω µόνη µου. Με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων, µη µε παρεξηγήσετε, αλλά παρόλο που ο Ρενέ πέθανε, µπορώ ακόµη να πετάξω, µπορώ ακόµη να πλεύσω, µπορώ ακόµη να τραγουδήσω, µπορώ ακόµη να έχω όνειρα, µπορώ ακόµη να νιώθω την ανάγκη, την αγάπη και το πάθος να τραγουδάω. Το «Flying On My Own» αντιπροσωπεύει µια όµορφη, χαρούµενη και δυνατή ενέργεια, την οποία νιώθω και ανακαλώ µέσα µου κάθε φορά που το ερµηνεύω. Είµαι πολύ χαρούµενη που το τραγούδι αυτό έχει πάει τόσο καλά.

Το «Courage» µιλάει πραγµατικά για τις φιλοδοξίες σας, για ένα νέο κεφάλαιο και µια εξέλιξη του εαυτού σας. Υπήρχε κάτι που αισθανθήκατε ότι χρειάζεστε θάρρος όταν ονοµάσατε έτσι το άλµπουµ;

∆εν ήξερα ότι θα έρθει ένα τραγούδι σαν αυτό. Οταν ήρθε, όµως, µε επηρέασε έντονα συναισθηµατικά, γιατί πριν έρθει το κοµµάτι είχαµε λάβει αρκετά όµορφα τραγούδια και αισθάνοµαι ιδιαίτερα ευλογηµένη που µπήκαν άνθρωποι στη διαδικασία να γράψουν για µένα. Ωστόσο, όταν ήρθε στα χέρια µου το «Courage», κατά κάποιον τρόπο αντιπροσώπευε ολόκληρο το ταξίδι το οποίο είχα περάσει, όπως σας εξήγησα πριν από λίγο. Συνεπώς, το «Courage», ως τραγούδι, έχει αυτό το µήνυµα, το οποίο αντιπροσωπεύει όχι µόνο το άλµπουµ και την περιοδεία, αλλά και τα τρία χρόνια που προσπαθούσα να βρω τη δύναµη µέσα µου, µεταξύ των φίλων µου, των ανθρώπων που δουλεύουµε µαζί, καθώς και µέσα από τους φαν µου και την υποστήριξή τους. Και ήταν απόλυτα φυσιολογικό και για εµάς να ονοµάσουµε και την περιοδεία έτσι. Και είµαι έτοιµη. Νιώθω δυνατή, γιατί χρειάζεται κουράγιο για να µπορέσεις να ερµηνεύσεις τραγούδια σαν αυτό.

Πείτε µας ποιο είναι το µήνυµα πίσω από το τραγούδι «Imperfections» που συµπεριλαµβάνεται στον νέο σας δίσκο...

Το «Imperfections», τόσο µουσικά όσο και στιχουργικά, είναι κάτι διαφορετικό στο να το ερµηνεύσω. ∆εν ήθελα να πω το τραγούδι στίχο στίχο, αλλά ολόκληρο. Μπορεί να έχεις πολλά όνειρα και στόχους, όµως κάποια στιγµή οι καταστάσεις συσσωρεύονται η µία πάνω στην άλλη. Οταν λέω στο τραγούδι ότι «έχω τις δικές µου ατέλειες», όπως επίσης «δεν µπορώ να κρατάω την καρδιά σου, όσο θεραπεύω τη δική µου», είναι πως ακόµα πενθείς τον χαµό του άνδρα σου και είναι δύσκολο να δεις φως. ∆ηλαδή είναι δύσκολο να θέσεις τον εαυτό σου στο να εµπλακεί µε άλλους ανθρώπους. Ορισµένοι µε ρωτάνε «έχεις κάποιον στη ζωή σου;» ή «πιστεύεις ότι θα ερωτευτείς ξανά;». Είναι δύσκολο να ερωτευτώ ξανά. ∆εν λέω ότι δεν θα µου συµβεί, όµως την παρούσα στιγµή προσπαθώ να θεραπεύσω τα δικά µου συναισθήµατα, τα δικά µου προβλήµατα, τις δικές µου «ατέλειες», πριν βάλω τον εαυτό µου στη διαδικασία να σε κάνω να αισθανθείς µέρος του προβλήµατος. Οπότε, ένα πράγµα τη φορά. 

Η οικογένεια είχε πάντα πρωταρχικό ρόλο στη ζωή σας. Θα είναι περισσότερο µια πρόκληση τώρα που δεν θα βρίσκεστε στο Λας Βέγκας;

Θα είναι δύσκολο για µένα, όχι για το γεγονός ότι δεν θα είναι η βάση µου το Λας Βέγκας, αλλά γιατί θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα έχω και τα τρία µου παιδιά µαζί µου στην περιοδεία. Ο λόγος που το αποφασίσαµε µαζί αυτό είναι γιατί στο παρελθόν και τα τρία ήταν πιο µικρά. Ωστόσο, ο τρόπος που η περιοδεία είναι σχεδιασµένη σηµαίνει ότι θα κινούµαστε πολύ γρηγορότερα και πολύ πιο συχνά. Παλαιότερα είχαµε µια βάση. Για παράδειγµα, σε µια περιοδεία που κάναµε στην Ευρώπη, η βάση µας ήταν το Παρίσι για δύο µε τρεις µήνες. Οπότε µπορούσα να πάρω το αεροπλάνο, να ταξιδέψω σε όποια χώρα έπρεπε να εµφανιστώ εντός Ευρώπης και µετά το ίδιο βράδυ να πάρω το αεροπλάνο και να γυρίσω πίσω ώστε να κοιµηθώ µαζί µε τα παιδιά µου. Αυτήν τη φορά κινούµαστε πολύ περισσότερο και δεν θα ήταν υγιές για τους γιους µου να χάνουν τα µαθήµατά τους. Θα ήταν κουραστικό. Είναι δύσκολο, αλλά κάποιες φορές πρέπει να ξεχνάς τι θέλεις ή τι θα ήθελες ιδανικά και να σκεφτείς τι είναι το πιο σηµαντικό. Και για µένα είναι τα παιδιά µου και τι είναι καλύτερο για αυτά. Και µε αυτό το πλάνο είµαστε εντάξει όλοι µας. Πριν από λίγο καιρό έκανα ένα µικρό τεστ µαζί τους. Οταν πήγα στο Παρίσι µε τους στυλίστες µου και φύγαµε περίπου οκτώ µε δέκα µέρες, µιλούσαµε στο Skype και συνήθως είχαν ελάχιστο χρόνο. Αυτό µου έδειξε ότι όλα θα πάνε καλά, επειδή δύο µε τρεις φορές κατά τη διάρκεια της περιοδείας δεν θα µπορέσω να είµαι µαζί τους για περίπου δυόµισι εβδοµάδες. ∆εν πρέπει να χάσεις τον εαυτό σου. Να κοιτάς τον καθρέφτη, αλλά να µη βλέπεις το είδωλό σου. Να ζητάς ουσιαστικά βοήθεια από τον εαυτό σου. Θα βρεις λίγη δύναµη και θα είσαι καλά µέσα από αυτό. Νοµίζω πως µπορούµε να το κάνουµε να δουλέψει. Θα είναι υγιές για όλους µας και όλα θα πάνε καλά. Αλλωστε, θα µιλάµε στο Skype. Σίγουρα όλα θα πάνε καλά.

Εχετε πει σε παλαιότερη συνέντευξη πως σας αρέσει αρκετά να χορεύετε. Τι σας προσφέρει ο χορός; Θα είναι µέρος του σόου µε κάποιον τρόπο;

Σε κάποια στιγµή, σταµάτησα για λίγο και ουσιαστικά είχα µια αντανάκλαση του εαυτού µου. Και έλεγα: «Τι κάνω για µένα; Τίποτα». Πάντα αγαπούσα τον χορό, παρόλο που ποτέ δεν το έδειξα. Για παράδειγµα, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η Τζένιφερ Λόπεζ, η Μπιγιονσέ, απλά για να ονοµατίσω κάποιες, που αγαπούν τόσο πολύ τον χορό, λένε: «Αφού αγαπάς τον χορό, γιατί δεν χορεύεις;». Υποθέτω ότι τα τραγούδια που επέλεγα να ερµηνεύω στη σκηνή δεν ήταν κατάλληλα για να ενσωµατώσω κάποιο χορευτικό νούµερο. Οπότε τελικά, όταν ξεκίνησα στο Λας Βέγκας το «A New Day», αντί να χορεύω εγώ, είπα ας προσλάβω πενήντα χορευτές, θα είναι τόσο πιο εύκολο και απλό. Οπότε είχα κάποιους ανθρώπους να κάνουν αυτήν τη δουλειά αντί για µένα. Ωστόσο, ήταν τόσο εκπληκτικοί, τόσο µοναδικοί και φαντασµαγορικοί που σκεφτόµουν: «Χριστέ µου, αυτό είναι τελικά ο χορός». Και αµέσως µετά σκεφτόµουν: «Μπράβο, Σελίν. Εξυπνη κίνηση». Βέβαια, αυτό ήταν σκέψη του Φράνκο Ντραγκόνε και δεν θα ήθελα να λάβω εγώ τα εύσηµα αντί αυτού. Ηταν πραγµατικά αξιοζήλευτο να βλέπεις όλη αυτή την αφοσίωση και την προθέρµανση. Να µπαίνεις µέσα στον χώρο που εκπαιδεύονται και να µυρίζεις τη σκληρή δουλειά, το πείσµα και τον ιδρώτα. Απλά ήταν υπέροχο. Συνεπώς, ανέκαθεν αγαπούσα τον χορό. Ωστόσο, για να µη µακρηγορώ, κάνω µπαλέτο και ο Πέπε έρχεται µαζί µου και αυτοσχεδιάζει. Είναι πάρα πολύ γενναιόδωρος γιατί πραγµατικά δεν έχει καθόλου χρόνο για να το κάνει αυτό µαζί µου. Είναι, όµως, υπέροχος παρτενέρ στον χορό. Εκτός του ότι είναι και ο στυλίστας µου µαζί µε τη Σίντνεϊ Λόπεζ. Είµαι εθισµένη στον χορό.

Είναι προφανές ότι έχετε µεγάλη αίσθηση του χιούµορ. Νοµίζετε ότι αυτός είναι ο λόγος που οι θαυµαστές σας αισθάνονται τόσο δεµένοι µε εσάς;

Το γεγονός ότι εισπράττω πως αισθάνονται ότι είµαστε συνδεδεµένοι είναι ένα πολύ µεγάλο πλεονέκτηµα για µένα και µου αρέσει πάρα πολύ. Πιστεύω ότι ξέρουµε ο ένας τον άλλον για περισσότερους λόγους απ’ ό,τι τα τραγούδια και τη µουσική. Γι’ αυτό νοµίζω ότι αγαπώ όταν εµφανίζοµαι πάνω σε µια σκηνή και είµαι σε περιοδείες. ∆ιότι δεν αισθάνοµαι πως ερµηνεύω το ένα τραγούδι πίσω από το άλλο. Αισθάνοµαι, µεταξύ των τραγουδιών µου, όταν µιλάω µαζί τους, όταν µε κοιτάνε, µε γνωρίζουν πραγµατικά και µου αρέσει αυτό. Προέρχοµαι από µια µεγάλη οικογένεια, οπότε είναι σαν να µιλάω µε τα αδέλφια µου. Το αγαπώ αυτό. Με κάνουν και αισθάνοµαι άνετα. Προσπαθώ να είµαι απόλυτα σίγουρη ότι εγώ τους κάνω να αισθάνονται άνετα. Τραγουδάνε µαζί µου και πολλές φορές όταν ξεχνάω τα λόγια µου, µου φωνάζουν λέξεις για να θυµηθώ. Πραγµατικά, γνωρίζουν τους στίχους των τραγουδιών µου καλύτερα από όσο τους γνωρίζω εγώ. Οπότε ναι, σίγουρα κι αυτό είναι µια µεγάλη βοήθεια. Ωστόσο, αισθάνοµαι ότι όντως έχω µια σύνδεση. ∆εν ξέρω αν είναι εξαιτίας του χιούµορ µου ή επειδή µιλάω πολύ ή επειδή έχω εξαιρετικά σύνολα, ή αν είναι όλα τα παραπάνω. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι τους αγαπώ πάρα πολύ.

To εξώφυλλο του νέου δίσκου της Σελίν Ντιόν «Courage», που κυκλοφορεί από την Panik Records και τη Sony Music

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το κλειδί ώστε να έχετε αυτοπεποίθηση και να διατηρείτε µια θετική στάση απέναντι στη ζωή;

∆εν είναι εύκολο να διατηρήσεις µια θετική στάση απέναντι στη ζωή και να ξεπεράσεις τις δυσκολίες, αλλά, όπως προείπα στη διάρκεια της συνέντευξης, όλοι έχουµε περάσει άσχηµες στιγµές. Και, ξέρετε, όταν η ζωή αποφασίσει να σου δώσει κάτι, να σου το επιβάλει, δεν είναι κάτι που το διαλέγεις. Εχεις, όµως, την επιλογή µε ποιον τρόπο θα το ξεπεράσεις. Πάντα υπάρχουν δύο όψεις για ένα νόµισµα και για µένα είναι µία θετική και µία αρνητική. ∆εν σηµαίνει ότι είναι εύκολο. Κάποιοι άνθρωποι έχουν αρκετή βοήθεια, ενώ κάποιοι άλλοι διαλογίζονται ή είναι αρκετά εξωστρεφείς. Ωστόσο, θεωρώ πως το να είναι κάποιος ιδιαίτερα πνευµατικός είναι µεγάλο πλεονέκτηµα. Οταν έχεις πνεύµα σε βοηθάει. Πρέπει να µείνεις δυνατός για τους φίλους, την οικογένεια και τον εαυτό σου. ∆εν πρέπει να χάσεις τον εαυτό σου. Να κοιτάς τον καθρέφτη, αλλά να µη βλέπεις το είδωλό σου. Να ζητάς ουσιαστικά βοήθεια από τον εαυτό σου. Θα βρεις λίγη δύναµη και θα είσαι καλά µέσα από αυτό. Ολα θα πάνε καλά.

Σελίν ΝτιόνPanik Records