Μουσική|18.03.2020 20:08

#Μένουμε_σπίτι: Μάλαμας, Γραμμένος και Chris Martin τραγουδούν από τον καναπέ τους

Newsroom

Μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να κλείσει όλες τις μουσικές σκηνές της χώρας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αρκετοί είναι οι καλλιτέχνες που αποφάσισαν να δώσουν κανονικά συναυλίες από το ειδικά διαμορφωμένο σαλόνι του σπιτιού τους και να τις μεταδώσουν ζωντανά μέσω των social media, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον κόσμο να βρει νέους τρόπους διασκέδασης. 

Την αρχή έκανε ο Σπύρος Γραμμένος, ο οποίος πραγματοποίησε μία μουσική παράσταση μέσα από το StudioPraxis, με τους μουσικούς του. Με καινούρια και παλιά τραγούδια, ο αγαπημένος ερμηνευτής κράτησε συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να του κάνουν παραγγελίες. 

Το παράδειγμα του φίλου της ακολούθησε και η Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία τραγούδησε την περασμένη Δευτέρα από το ειδικά διαμορφωμένο σαλόνι του σπιτιού της μαζί με τον συνεργάτη της Σταύρο Ρουμελιώτη. Το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα πρόσφερε απλόχερα μία συναισθηματική εμπειρία, βαθιά κι αληθινή από αυτές που θυμάσαι για καιρό και δεν θέλεις να χάσεις. 

Την Τρίτη το απόγευμα, ο Στάθης Δρογώσης μαζί με τον καλό του φίλο, Μανώλη Φάμελο, έδωσαν μια αυτοσχέδια συναυλία από το σπίτι του πρώτου. Οι δύο καλλιτέχνες τραγούδησαν μεγάλες επιτυχίες τους και κράτησαν συντροφιά στο κοινό περισσότερο από μία ώρα. 

Ο Σωκράτης Μάλαμας είτε μόνος του είτε μαζί με τον γιο του, Γιάννη, μοιράζεται καθημερινά στα social media απολαυστικές στιγμές από τον εγκλεισμό του στο σπίτι. 

Εκτός, όμως, από τους Έλληνες, αρκετοί είναι και οι ξένοι καλλιτέχνες, όπως ο John Legend, η Pink, ο Bono και o Keith Urban, που άνοιξαν τις κάμερες τους, και από την άνεση του σπιτιού τους, τραγούδησαν και απάντησαν σε ερωτήσεις του κόσμου, δίνοντας το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας στη μάχη του πλανήτη ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού.

T

Σημειώνεται ότι ο Chris Martin, κατά τη διάρκεια του live στο Instagram, τραγούδησε κομμάτια των Coldplay και διασκεύασε το «Life on Mars» του David Bowie. «Νιώθω σαν να είμαι στο Big Brother Vip» είπε γελώντας. Υπήρχαν 50.000 άνθρωποι που τον παρακολουθούσαν. «Δεν μου ζήτησαν ποτέ να συμμετάσχω σε αυτά τα σόου».

Σωκράτης Μάλαμαςsocial mediaΚορονοϊόςΜένουμε Σπίτι