Μουσική|01.04.2020 10:41

Κορονοϊός: Η «σαλονάτη» συναυλία που απέφερε 1.000.000 δολ. σε 10 λεπτά

Newsroom

Εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού και με εκατομμύρια live συναυλίες να έχουν ματαιωθεί σε όλο τον κόσμο, ο σερ Ελτον Τζον αποφάσισε να «στήσει» ένα φιλανθρωπικό event με μεγάλους αστέρες της μουσικής, από το σαλόνι του σπιτιού τους. Η συναυλία που διοργάνωσε το iHeartRadio προβλήθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX και τα έσοδα δόθηκαν στον αγώνα κατά του Covid -19.

Η συναυλία με τίτλο «Living Room Concert for America» και οικοδεσπότη τον Ελτον Τζον «φιλοξένησε» τους: Μπίλι Άιλις, Μαράια Κάρεϊ, Αλίσια Κιζ, Τιμ ΜακΓκράου, Μπίλι Τζο Άρμστρονγκ, Backstreet Boys κ.αλ. Όλοι οι καλλιτέχνες κλήθηκαν να βιντεοσκοπήσουν με το κινητό τους ή με κάμερα και μικρόφωνο το τραγούδι τους μέσα στο σπίτι τους και να το στείλουν στους διοργανωτές.

Το «Concert Living Room» ήταν αφιερωμένο στους επαγγελματίες υγείας και σ’ αυτούς που πρώτοι ανταποκρίθηκαν στον αγώνα κατά της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Επίσης, ενθάρρυνε τους θεατές να υποστηρίξουν την μη κερδοσκοπική οργάνωση Feeding America και το First Responders Children's Foundation.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του Good Morning America τα πρώτα κιόλας λεπτά της συναυλίας συγκεντρώθηκαν 1 εκατ. δολάρια. 

Έλτον ΤζονΜπίλι ΆιλιςΜαράια ΚάρεϊΚορονοϊός