Μουσική|01.04.2020 13:25

John Prine: Στην εντατική λόγω κορονοϊού o θρύλος της country folk μουσικής

Newsroom

Την πόρτα του 73χρονου θρύλου της folk μουσικής, John Prine «χτύπησε» ο κορονοϊός και μετά την ανακοίνωση ότι εισήχθη στο νοσοκομείο, η Τζόαν Μπαέζ από την κουζίνα του σπιτιού της, τού αφιέρωσε ένα από τα τραγούδια του που είχε παίξει στο παρελθόν και το οποίο συγκαταλέγεται στις εμβληματικές ερμηνείες της: το «Hello in There».

Ο John Prine γεννήθηκε το 1946 στο Ιλινόις και παίζει κιθάρα από 14 ετών. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Σικάγο στο τέλος της δεκαετίας του '60. Βραβευμένος με Grammy, ο Prine μετράει 50 χρόνια καριέρας στην αμερικανική country και folk μουσική. Σε συνέντευξή του ο Μπομπ Ντίλαν το 2009 είπε ότι είναι ένας από τους αγαπημένους του μουσικούς. 

«Θέλω να τραγουδήσω ένα τραγούδι για τον John Prine - που είναι φίλος και ομότεχνός μου τραγουδιστής -τραγουδοποιός- και τη γυναίκα του, τη Φιόνα» είπε στην κάμερα η Μπαέζ. «Ο John είναι σε κρίσιμη κατάσταση σε μηχανικό αναπνευστήρα λόγω του COVID-19 και η σύζυγός του επίσης αποδείχθηκε θετική στο τεστ. John, αυτό το τραγούδι από τα δικά σου που έχω τραγουδήσει είναι ένα από τα τραγούδια του ρεπερτορίου μου που ζητούν περισσότερο απ' όλα, για περισσότερα από 40 χρόνια. Αφησέ με λοιπόν να σου το τραγουδήσω και να το στείλω μαζί με τις καλύτερες ευχές μου και τις προσευχές μου».

Το τραγούδι είχε αρχικά τραγουδήσει η Μπαέζ στο αγαπημένο της άλμπουμ, το «Diamonds and Rust», το 1975. Με την κιθάρα της τραγουδά μπροστά στην κάμερα: «Ya' know that old trees just grow stronger / And old rivers grow wilder ev'ry day / Old people just grow lonesome / Waiting for someone to say "Hello in there, hello"».

Ευχές και από τον παρουσιαστή της αμερικανικής εκπομπής «The Late Night Show», Στίβεν Κόλμπερτ, που θυμήθηκε κοινή τους εμφάνιση στο δημοφιλές σόου:

John PrineΚορονοϊός