Open life|02.05.2020 10:25

6 συμβουλές για να βάλετε τάξη στη ντουλάπα σας

Newsroom

Το σημαντικότερο είναι να ξεκινήσετε την επιχείρηση-ξεκαθάρισμα νωρίς το πρωί, με την αγαπημένη σας μουσική σύμμαχο μαζί με μία κούπα καφέ. Ορισμένες φορές χρήσιμες μπορεί να είναι και οι απόψεις των αγαπημένων μας φιλενάδων, ωστόσο λόγω κορονοϊού αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Φυσικά η συνδρομή τους θα είναι σημαντική όχι από τις πρώτες ώρες αλλά στη συνέχεια, όταν θα πρέπει να σας βοηθήσουν με το ξεκαθάρισμα ρούχων και αξεσουάρ που εσείς είτε δεν θέλετε ν’ αποχωριστείτε, είτε δεν ξέρετε εάν στο μέλλον θα τα επιλέξετε σε μία από τις εξόδους σας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ν’ ακολουθήσετε τα εξής βήματα, για να υλοποιήσετε σε λίγες ώρες το… λίφτινγκ στις ντουλάπες σας:

1. Ξεκινήστε μ'ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα 

Ανοίξτε τις ντουλάπες σας και φροντίστε ο χώρος που βρίσκονται να αερίζεται καλά. Ιδανικά θα λέγαμε ότι τέτοιου είδους δουλειές μπορείτε καλύτερα να τις κάνετε τις ηλιόλουστες μέρες, ούτως ώστε και καλύτερο φως να εισέρχεται στο χώρο και η διάθεσή σας για τακτοποίηση να είναι θετική. Στη συνέχεια ανοίξτε μία μία τις ντουλάπες, αφαιρώντας ρούχα και αξεσουάρ και δημιουργήστε τέσσερις σωρούς. Στην πρώτη τοποθετήστε αυτά που έχετε τουλάχιστον δύο χρόνια να φορέσετε, στη δεύτερη αυτά που δεν σας κάνουν, στην τρίτη όσα αγοράσετε τελευταία και τα φοράτε περισσότερο και στην τέταρτη όλα εκείνα που δεν πρόκειται να φορέσετε, είναι σε άριστη κατάσταση και θα μπορούσατε να τα πουλήσετε ακόμη και μέσω των social media.

Η τελευταία κίνηση θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα όταν θα θελήσετε ν’ αγοράσετε κάτι καινούριο, καθώς θα χρησιμοποιήσετε χρήματα από αυτά που κερδίσατε ηλεκτρονικά. Σημειωτέον, οι fashion bloggers υποστηρίζουν –και μάλλον κάτι θα ξέρουν- ότι για κάθε νέο στοιχείο που αγοράζετε, πρέπει να δίνετε και ένα παλιό. Ειδάλλως η ντουλάπα σας μονίμως θα ξεχειλίζει! Σε όλες τις στοίβες αποφασίστε τι κρατάτε και τι όχι. Σίγουρα πάντως μην τα τοποθετήστε όλα ξανά μέσα.

2. Καθαρίστε τη ντουλάπα και ξεχωρίστε κρεμάστρες

Πάρτε ένα λεκανάκι με νερό, ρίξτε λίγες σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων και μ’ ένα πανάκι περάστε όλη τη ντουλάπα σας, μέσω έξω. Κατόπιν ξεχωρίστε τις κρεμάστρες, διαχωρίζοντας αυτές του καθαριστηρίου, αυτές για τα παντελόνια και τα παλτό. Σημειωτέον ιδανικά και για λόγους ευταξίας χρησιμοποιήστε ένα σχέδιο κρεμάστρας ανά είδος ρούχου. Αυτό θα σας επιτρέπει με κλειστά μάτια να επιλέγετε το ρούχο που θέλετε. Επίσης, για παλτό και μπουφάν διαλέγουμε χοντρές κρεμάστρες που «στηρίζουν» καλά το ρούχο.

3. Οργανώστε τη ντουλάπα σας ανα κατηγορία και ίσως ανα χρώμα 

Κάποιες γυναίκες βολεύονται να ξέρουν ότι ανοίγοντας τη ντουλάπα τους θα βρουν αρκετές επιλογές για τη δουλειά τους, μιας και καθημερινά πρέπει να εμφανίζονται κομψές και περιποιημένες. Εάν ανήκετε σε αυτές προτάξτε τέτοια συνολάκια στη ντουλάπα σας. Εάν πάλι ανήκετε σε εκείνες που θέλουν κάθε μέρα να δημιουργούν το δικό τους στυλ, ανάλογα τη διάθεση, τότε οργανώστε τη ντουλάπα σας ανά κατηγορία, π.χ. πουκάμισα, παντελόνια, μπλούζες, φορέματα. Ορισμένες αρέσκονται στη δημιουργία παλέτας στη ντουλάπα τους. Δηλαδή όλα τα μαύρα μαζί, τα ανοιχτόχρωμα σε άλλο σημείο και τα έντονα λίγο πιο πέρα. Αυτό βεβαίως έχει να κάνει με την πληθώρα ρούχων και αξεσουάρ.

4. Ντουλάπα δυο εποχών

Αν ο χώρος της ντουλάπας είναι ένα ζήτημα διαιρέστε το υλικό σε ρούχα για το καλοκαίρι και για το χειμώνα. Είναι πρακτικό και σίγουρα λειτουργικό. Φανταστείτε μέσα στην καρδιά του χειμώνα να έχετε καλοκαιρινά φορέματα.

5. Σωστή αποθήκευση 

Διπλώστε καλά μπλούζες, t-shirts, ζακέτες και φουλάρια. Εάν εξαρχής δεν το κάνετε, ότι θα επιλέγετε να φορέσετε θα δείχνει τσαλακωμένο και όχι αρεστό στο μάτι σας.

6. Ειδική φροντίδα στα πιο ακριβά σας ρούχα-αξεσουάρ 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε φροντίσει σωστά, όλα εκείνα που είτε λάβατε δώρο και αξίζουν πολλά ευρώ, είτε είναι μεγάλης αξίας και προέρχονται από το οικογενειακό σας περιβάλλον, είτε αγοράσετε εσείς η ίδια, όταν ο μισθός σας άντεχε τις ακριβές επιλογές. Κρατήστε τις τσάντες σχεδιαστών στις τσάντες τους, αποφεύγοντας τυχόν παραμορφώσεις στο υλικό και τοποθετήστε φορέματα ή μπλούζες σε ειδικές θήκες.

ρούχαντουλάπα