Open life|06.05.2020 14:59

Ντάνιελ Ράντκλιφ: Διαβάζει Χάρι Πότερ από τον καναπέ του σπιτιού του

Newsroom

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο κινηματογραφικός Χάρι Πότερ, διαβάζει από τον καναπέ του σπιτιού του μέσα στην καραντίνα το πρώτο κεφάλαιο του πρώτου βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», από την κλασική σειρά της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο οποίος υποδύθηκε τον Χάρι Πότερ και στις οκτώ ταινίες, ξεκινά τις αναγνώσεις από το πρώτο κεφάλαιο, στο οποίο αφήνουν το μωρό Πότερ στο κατώφλι του σπιτιού του θείου και της θείας του.

Έως τα μέσα του καλοκαιριού, θα διαβαστούν, ένα κάθε εβδομάδα, και τα 17 κεφάλαια του βιβλίου και η ακρόαση θα είναι διαθέσιμη στο Spotify και στο wizardingworld.

Άλλοι που θα μας οδηγήσουν με τη φωνή τους στο σύμπαν του Χάρι Πότερ είναι ο Eντι Ρέντμεϊν, του «Fantastic Beasts» και οι Στίβεν Φράι, Κλαούντια Κιμ και Νόμα Ντουμεζβένι, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Ντακότα Φάνινγκ. Το «Harry Potter at Home» εγκαινιάστηκε από την «Wizarding Home Digital» και την ίδια τη Ρόουλινγκ ως απάντηση στην πανδημία, βοηθώντας παιδιά και γονείς την περίοδο του lockdown, προσφέροντας κουίζ, παζλ και πολλά άλλα.

«Γονείς, δάσκαλοι και όσοι φροντίζουν τα μικρά για να διασκεδάζουν και να έχουν ενδιαφέρον για πράγματα όσο είμαστε σε λουκέτο, μπορεί να έχουν ανάγκη από λίγη μαγεία, κατά συνέπεια είμαι ενθουσιασμένη που εγκαινιάζω το Harry Potter at Home» είχε πει η συγγραφέας τον Απρίλιο.

Θυμίζουμε ότι ο κινηματογραφικός «Χάρι Πότερ» είναι ένα από τα πιο κερδοφόρα φραντσάιζ στην ιστορία του σινεμά με οκτώ ταινίες που έκαναν τον πρωταγωνιστή Ντάνιελ Ράντκλιφ σταρ. Η Ρόουλινγκ συνεχίζει να γράφει και να δημιουργεί για τη μεγάλη οθόνη με οδηγό το σύμπαν του διοπτροφόρου μάγου στη σειρά των «Φανταστικών ζώων» που άρχισε να προβάλλεται το 2016 με το κεφάλαιο «Φανταστικά ζώα και που βρίσκονται», συνεχίστηκε το 2018 με το «Φανταστικά ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντενβαλντ», και θα μεγαλώσει κι άλλο προσεχώς με το τρίτο φιλμ προγραμματισμένο για το 2021.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας και το πρακτορείο The Blair Partnership επιτρέπουν πλέον στους εκπαιδευτικούς να δημοσιεύουν βίντεο με αναγνώσεις τους στις ειδικές πλατφόρμες εκπαίδευσης εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία.

T

καραντίναΧάρι ΠότερΝτάνιελ ΡάντκλιφΤζ. Κ. Ρόουλινγκ