Open life|23.06.2020 16:55

Τσάντα μου αγαπημένη: Οι τάσεις και τα σχέδια για αυτό το καλοκαίρι

Φωφώ Μπόνιου

Το ενδιαφέρον είναι ότι φέτος καλύπτονται όλα τα γούστα, καθώς η μόδα επιτάσσει κλασικές τσάντες για τις μη τολμηρές, καινοτόμα σχέδια για εκκεντρικές εμφανίσεις αλλά και εκείνες που μαγνητίζουν με τις κομψές γραμμές τους τα βλέμματα όλων.

Δυναμικό «παρών» δίνουν και οι χειροποίητες τσάντες φτιαγμένες ακόμα και με βελονάκι, καθώς και εκείνες με ιδιαίτερα γεωμετρικά σχήματα.

T

Ψάθα αγαπημένη

Εχουν το χρώμα της άμμου, δένουν με κάθε σύνολο και μυρίζουν... καλοκαίρι. Οι τσάντες με πλέξιμο ψάθας είναι εδώ και επιζητούν να συνδυαστούν με μια κομψή εσπαντρίγια ιδανικά. Φέτος μάλιστα στις συλλογές αυτές προστέθηκε και λίγο χρώμα, επιτυγχάνοντας μια γλυκιά ισορροπία σε μια ωραία εμφάνιση.

Το βαρελάκι μου ... παρακαλώ

Αυτές που στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες βλέπαμε να κρατούν οι μαμάδες μας είναι εδώ, με πολλές επιλογές σε αποχρώσεις και σχέδια. Ενδιαφέρον παρουσιάζει φυσικά και το σχήμα, που σε κάποιες θυμίζει τη δεκαετία του ’70. Τα αποκαλούμενα και «βαρελάκια» αρέσουν στις τολμηρές και σε όσες αγαπούν να δίνουν έναν πιο ρομαντικό τόνο στην εμφάνισή τους.

Τσάντες - βελονάκι 

Τολμηροί σχεδιαστές λανσάρουν τσάντες με βελονάκι, βγαλμένες από μια άλλη εποχή, που υιοθετούνται με φανατισμό από εκείνες που επιλέγουν εν έτει 2020 μια πιο boho-chic εμφάνιση. Οι πλεκτές τσάντες παρουσιάστηκαν στις επιδείξεις μόδας από μπεζ υλικό και καλυμμένες με λουλούδια 3D βελονάκι.

Pexels

Με λαβή μπαμπού

Οι λαβές από μπαμπού έρχονται για να ταιριάξουν σε όλα τα είδη υφασμάτων, ακόμα και σε δέρματα, δημιουργώντας μια όμορφη αντίθεση. Με αυτόν τον τρόπο οι σχεδιαστές αναζητούν τρόπους για να ενσωματώσουν πιο φυσικά στοιχεία στα αξεσουάρ τους.

Με φτερά και πούπουλα 

Ενα από τα διακοσμητικά στοιχεία που ξεχώρισε ως πραγματικά μοναδικό στις φετινές τσάντες ήταν τα φτερά, τα οποία προσέθεσαν μια απαλή πινελιά κυρίως σε μικρά μεγέθη. Συνήθως τα πούπουλα χρησιμοποιούνται όχι σε όλη την επιφάνεια του υλικού, αλλά σε ένα σημείο, δημιουργώντας χρωματική αντίθεση τις περισσότερες φορές.

Μικρή μου τσαντούλα 

Αυτές οι μικροσκοπικές τσάντες μπορούν να λειτουργήσουν ως τσαντάκια-πορτοφόλια (για ψιλά) και κυρίως δημιουργούν μια δήλωση μόδας. Εάν σαγηνευτείτε από μια τέτοια επιλογή, φροντίστε σε κάθε σας έξοδο να είστε με κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο που διαθέτει μεγαλύτερη τσάντα, για να βάλετε εκεί τα προσωπικά σας αντικείμενα. Συνήθως πάντως τέτοιου είδους τσαντάκια επιλέγονται είτε για γάμους είτε βραδινά γεγονότα στα οποία θέλετε να κλέψετε την παράσταση.

Τσάντες Hobo

Αυτό το στυλ καθορίζεται από το σχήμα ημισελήνου με λαβή ή λουράκι, που καθιστά την τσάντα εύκολη να περαστεί στους ώμους. Οι τσάντες hobo, όπως λέγονται στη γλώσσα της μόδας, επιστρέφουν σε όλα τα μεγέθη και σε όλες τις υφές. Στυλίστες πάντως αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δίνει την αίσθηση ενός μικρού μπαλονιού κάτω από τη μασχάλη.

Η τεράστια 

Η πελώρια τσάντα κάνει φέτος την εμφάνισή της. Σου δίνει την εντύπωση ότι μπορείς να κουβαλάς τα πάντα, ωστόσο αποφύγετε να τις υπερφορτώνετε γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο θηλυκό.

Τσαντάκι στο χέρι

Είναι μίνιμαλ και καλαίσθητο. Κρατιέται στο χέρι, κάτι σαν μεγάλο πορτοφόλι, με καλοσχεδιασμένα κουμπώματα. Ωστόσο, το υλικό που θα επιλέξετε είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον είτε σε δέρμα είτε σε ύφασμα και αυτό και μόνο αρκεί για να αναδειχθεί η κομψή γραμμή της.

T

Vintage

Διαθέτοντας κορυφαίες λαβές, χρυσά κλιπ και μια ποικιλία από δέρματα και καμβάδες εκτύπωσης λογότυπου, δίνουν μια ρετρό αίγλη στην κάτοχό τους. Μη φοβάστε να τη συνδυάσετε ακόμη και με τζιν παντελόνι και ένα απλό t-shirt.

T
T

τσάντακαλοκαίρι