Open life|06.07.2020 11:52

Το καλοκαίρι στα πόδια μας: Απλές συμβουλές για την υγιεινή των άκρων

Φωφώ Μπόνιου

Για να διατηρήσουμε το πεντικιούρ μας, να αποφύγουμε σκασίσματα και σχισμές, να προφυλαχθούμε από τον ήλιο και να έχουμε ξεκούραστα πόδια για βόλτες και παιχνίδι στην άμμο υπάρχουν τρόποι πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα με την αισθητικό Ειρήνη Παπαδοπούλου, η οποία μέσα από το «TV Εθνος» λύνει τις απορίες μας για το πώς τα πόδια μας αυτό το καλοκαίρι θα έχουν την εμφάνιση που τους αξίζει.

Πόσο ρόλο παίζει η καλή ενυδάτωση ειδικά στα πόδια μας;

Η ελλιπής ενυδάτωση των άκρων, πιο συγκεκριμένα των ποδιών, επιφέρει ξηρότητα, σκληρύνσεις και τραχεία αίσθηση, ενώ μια αφυδατωμένη περιοχή είναι πιο ευάλωτη σε τραυματισμούς. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε ενυδατικές-αναπλαστικές κρέμες οι οποίες παρέχουν τοπικά άμεση ενυδάτωση και ενισχύουν τους φυσικούς μηχανισμούς του οργανισμού, ώστε να διατηρείται το περιβάλλον υγρασίας που έχει ανάγκη το δέρμα μας. 

Πώς θα αποφεύγουμε τις σχισμές και τα σκασίματα στις φτέρνες μας την περίοδο του καλοκαιριού;

Οι σχισμές και τα σκασίματα στις φτέρνες είναι τα συχνότερα συμπτώματα της αφυδάτωσης. Συχνά ενώ χρησιμοποιούμε ενυδατικές κρέμες και διάφορα προϊόντα που συνιστώνται, το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και εδώ κρύβεται το μυστικό. Το λάθος έγκειται στο γεγονός πως τα προϊόντα αυτά πρέπει να εφαρμόζονται εφόσον έχουν απομακρυνθεί τα νεκρά κύτταρα που εμποδίζουν την ενυδάτωση των υγιών κυττάρων που βρίσκονται από κάτω. Είναι σημαντικό όταν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα αφυδάτωσης να επισκεπτόμαστε έναν ειδικό και να γίνεται μια ολοκληρωμένη θεραπεία (πεντικιούρ). Αυτή η διαδικασία θα επιφέρει αμέσως αισθητικό αποτέλεσμα, αποτρέποντας και το μπλοκάρισμα της φυσικής διαδικασίας ενυδάτωσης που συμβαίνει όταν συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα στην περιοχή.

Τοποθετούμε αντηλιακό́ και στα πόδια;

Οφείλουμε να εφαρμόζουμε αντηλιακό στα πόδια μας τόσο στο κουντεπιέ ή αλλιώς ταρσός, όσο και στο κάτω μέρος. Το δέρμα στο επάνω μέρος του πέλματος είναι λεπτό, γι’ αυτό είναι επιρρεπές σε εγκαύματα.

Συνιστάται ποδόλουτρο με χρήση κάποιου ελαίου ή αλάτων για πιο ξεκούραστα πέλματα;

Το ποδόλουτρο με ειδικά στοιχεία (άλατα και έλαια) δίνει μια αίσθηση χαλάρωσης, ενισχύει το φυσικό peeling, έχει αντιοξειδωτική και μυοχαλαρωτική δράση, ενώ επιφέρει και τοπική ενυδάτωση. Τα πόδια μας καταπονούνται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς φέρουν το βάρος κάθε δραστηριότητάς μας. Επομένως έχουμε έναν λόγο παραπάνω να τους παρέχουμε συστηματική φροντίδα, ώστε να εξασφαλίζονται η υγεία και η ομορφιά τους. Ενα ποδόλουτρο με τα κατάλληλα στοιχεία είναι το καλύτερο δώρο για τα πόδια μας.

πεντικιούρήλιοςάμμος