Open life|14.07.2020 16:41

Φτιάξτε τα δικά σας καλλυντικά με ό,τι υπάρχει στο ψυγείο σας

Άκης Φωτόπουλος

Λεμόνι: Βοηθάει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του άγριου δέρματος. Κάντε απλώς μασάζ με μισό λεμόνι στις περιοχές που χρειάζεται (επί παραδείγματι στους αγκώνες, στα γόνατα και στις φτέρνες). Προσέξτε, αν το δέρμα σας έχει πραγματικά σκληρύνει, τότε το λεμόνι δεν θα κάνει τίποτα! Κάντε πρώτα μια απολέπιση, για να μπορέσει κάπως η επιδερμίδα να μαλακώσει και εν συνεχεία χρησιμοποιήστε το λεμόνι για να την απαλύνετε.

Ασπράδι: Χάρη στο λεύκωμα που περιέχει επιτρέπει τον καθαρισμό και το σφίξιμο των πόρων του δέρματος. Απλώστε με τα ακροδάχτυλά σας το ασπράδι ενός αβγού πάνω στο δέρμα. Ή, ακόμη καλύτερα, κάντε μια μάσκα χτυπώντας απαλά ένα ασπράδι με μερικές σταγόνες λεμόνι για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Απλώστε στη συνέχεια το μείγμα στο πρόσωπό σας, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια, και αφήστε το να δράσει 10 λεπτά. Αμέσως μετά ξεπλύντε το πρόσωπό σας και στεγνώστε το με ένα χαρτομάντιλο.

Αβοκάντο: Θεωρείται ιδανικό για να μαλακώνει το ξηρό δέρμα. Κάντε μια μάσκα τρίβοντας τη «σάρκα» μισού αβοκάντο αναμεμειγμένου με δύο κουταλιές του γλυκού κρέμα γάλακτος για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια, ώστε να μην πρηστούν τα βλέφαρά σας. Ξεπλύντε το πρόσωπό σας έπειτα από 15 λεπτά και μετά στεγνώστε το με ένα χαρτομάντιλο. 

Ασπρο τυρί: Αν τα χέρια σας είναι σκληρά και σκάνε, δεν έχετε παρά να ανακατέψετε μια κουταλιά της σούπας άσπρο τυρί με μια κουταλιά του γλυκού αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια αλείψτε τα χέρια σας με το μείγμα αυτό και κάντε τους μασάζ περίπου επί πέντε λεπτά. Οταν αρχίσουν να κολλάνε, ξεπλύντε τα χέρια σας με καθαρό νερό.

φύσηαβοκάντολεμόνιακαλλυντικά