Open life|02.08.2020 17:06

Στοπ στον ιδρώτα με φυσικό τρόπο: Φτιάξτε το δικό σας αποσμητικό

Άκης Φωτόπουλος

O ιδρώτας είναι κάτι το φυσικό. Η αυξημένη εφίδρωση, όμως, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δυσάρεστη. Αυτό το διάστημα χρειάζεται αυξημένη προσοχή σε αυτό το ευαίσθητο σημείο!

Διώξτε τον ιδρώτα σας με φυσικό τρόπο!

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, οι ζώνες του σώματος που παρουσιάζουν προβλήματα υπερβολικής εφίδρωσης μόλις που αντιπροσωπεύουν μερικά τετραγωνικά εκατοστά δέρματος. Μια σταγόνα νερό σε σχέση με τα 150 με 200 τετραγωνικά εκατοστά της επιφάνειας του σώματος! Περιορισμένη στις μασχάλες και μερικές φορές και στα πόδια και τα χέρια, η ενόχληση αυτή μπορεί κάλλιστα να καταπολεμηθεί τοπικά, χωρίς προβλήματα.

Η υπερβολική εφίδρωση συνδυάζεται συχνά με το καλοκαίρι και όχι με την κακή υγεία

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν παρακάτω μερικές συμβουλές ειδικών δερματολόγων για να αποφύγετε την υπερβολική εφίδρωση.

Κινήσεις φρεσκάδας

  • Χλιαρά ντους: Κάντε ένα ή δύο ντους την ημέρα. Για να δροσίζεστε, βέβαια, αλλά και για να απαλλάσσετε την επιφάνεια της επιδερμίδας σας από σκόνες, σμήγμα και μυρωδιές. Το καλύτερο είναι το χλιαρό ντους. Το κρύο νερό, που είναι πιο ευχάριστο, την ίδια στιγμή προκαλεί στη συνέχεια μια έξαρση αίσθησης ζέστης από αντίδραση. Φροντίζετε να σαπουνίζεστε προσεκτικά, χωρίς βιασύνη, έτσι ώστε να έχει χρόνο να δράσει το απορρυπαντικό που περιέχεται στο σαπούνι. Αφιερώνετε χρόνο στο ξέβγαλμα με άφθονο νερό και, κυρίως, συνηθίστε να σκουπίζεστε πολύ καλά.
  • Φοράτε βαμβακερά ρούχα: Είναι τα πλέον κατάλληλα ρούχα με κατεξοχήν φυσικές ίνες, που επιτρέπουν άριστο αερισμό και παράλληλα εξάτμιση της υγρασίας. Αποτέλεσμα: ο ιδρώτας δεν μένει, ο λεκές στο ύφασμα είναι μικρότερος, η κακοσμία περιορίζεται. Φοράτε φορέματα, πουκάμισα ή μπλούζες φαρδιές, ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας. Αποφύγετε να φοράτε πολύ σκούρα χρώματα και επιλέγετε αντίθετα το λευκό ή ανοιχτά χρώματα. Επίσης, φροντίστε να αλλάζετε εσώρουχα κάθε μέρα, για να μην υποβαθμίζονται οι φροντίδες υγιεινής που ακολουθείτε.

Φυσικό αποσμητικό!

Φτιάξτε ένα σπιτικό αποσμητικό και σταματήστε την εφίδρωση και τις δυσάρεστες οσμές της.

Για να φτιάξετε ένα φυσικό αποσμητικό θα χρειαστείτε 1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, 8 κουταλιές της σούπας μη επεξεργασμένο έλαιο καρύδας, 1/4 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού και προαιρετικά, αν θέλετε, μερικές σταγόνες από έλαιο καρύδας. Στη συνέχεια αναμείξτε με προσοχή τη μαγειρική σόδα και το άμυλο καλαμποκιού και έπειτα προσθέστε το έλαιο καρύδας ανακατεύοντας καλά. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί. Εφαρμόστε το στις μασχάλες, αλλά προσέξτε να μην το χρησιμοποιείτε αμέσως μετά το ξύρισμα.

καλοκαίριιδρώταςαποσμητικό