Open life|13.11.2019 11:59

OPEN Life: Το νέο περιοδικό για την υγεία και την ευεξία έρχεται με το Έθνος της Κυριακής

Newsroom

Το «Έθνος της Κυριακής» συνεχίζει την παράδοση των ειδικών εκδόσεων και από αυτή την εβδομάδα παρουσιάζει ένα νέο περιοδικό για να γίνει ο πιο πολύτιμος οδηγός ευεξίας και αυτοβοήθειας, απαραίτητος για κάθε αναγνώστη που αναζητά τρόπους να βελτιώσει τη φυσική, συναισθηματική και πνευματική του υγεία. Δεκάδες επιστήμονες, επαγγελματίες υγείας, ψυχικής υγείας, life coaches και δημοφιλείς προσωπικότητες θα μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία τους προκειμένου το «OPEN Life» αυτό να αποτελέσει μια διαχρονική, πολύτιμη βιβλιοθήκη προσωπικής ανάπτυξης και έναν χρήσιμο οδηγό προς την αυτοπραγμάτωση του αναγνώστη.

Το πρώτο τεύχος του «OPEN Life», το οποίο είναι μια συνεργασία του «Έθνους της Κυριακής» με την Εναλλακτική Δράση (enallaktikidrasi.com, leader στον χώρο της προσωπικής ανάπτυξης) και τη Brainfood Media, κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο (26/10) με το «Έθνος της Κυριακής» και θα έρχεται κάθε τέταρτη Κυριακή του μήνα με πλούσια ύλη. Σύντομα θα ακολουθήσει και ενότητα «Open Life» στο ethnos.gr με επιλεγμένη ύλη από το περιοδικό.

Αναλυτικά, τι θα περιέχει το πρώτο τεύχος

Τα μυστικά της καρδιάς: Υπάρχουμε επειδή χτυπάει κι ευτυχούμε όταν αγαπάει. Με τη βοήθεια πέντε διαφορετικών επαγγελματιών ξεκλειδώσαμε τα μυστικά της κι ανακαλύψαμε ότι είναι περισσότερα από όσα ποτέ φανταστήκαμε.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν ζουν στα insta stories: Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η ευτυχία ενός ζευγαριού δεν σχετίζεται με τις στιγμές που μοιράστηκε διαδικτυακά αλλά με εκείνες που έζησε αληθινά.

10 τρόποι αποφόρτισης έπειτα από μια δύσκολη μέρα: Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι εξαντλητικοί και η κούραση συσσωρεύεται στον οργανισμό μας μέρα με τη μέρα. Γι’αυτό, συγκεντρώσαμε ορισμένα tips που θα αποφορτίσουν το σώμα και το πνεύμα μας μετά από μια δύσκολη μέρα.

Yoga: Τα εξαιρετικά οφέλη της για την υγεία μας: Η γιόγκα παρουσιάζει ορισμένα σημαντικότατα οφέλη για την υγεία σε σωματικό, πνευματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν το γιατί είναι καλό να αρχίσει κανείς αυτή την πανάρχαια τεχνική.

Γιατί απογοητευόμαστε εύκολα από τις νέες γνωριμίες; «Χαίρω πολύ» κι ήδη πλάσαμε το σενάριο στο μυαλό μας. Οι νέες γνωριμίες μας πείθουν πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και ό,τι είναι αληθινό δεν είναι ιδανικό.

Διατροφή: Τα 6 αποδεδειγμένα οφέλη της διαλειμματικής νηστείας,  4 τρόποι για να ικανοποιήσουμε την έντονη επιθυμία για ζάχαρη και οι 9 δημοφιλέστερες διατροφικές τάσεις της εποχής

Πεζοπορία: Αλλάζει το μυαλό και ενισχύει τη δημιουργικότητα: Το ότι ο διαλογισμός αλλάζει τον εγκέφαλο το γνωρίζαμε. Πέρυσι μάθαμε ότι το πλέξιμο και η μουσική μπορούν να επιδράσουν με έναν παρεμφερή τρόπο. Σήμερα μαθαίνουμε ότι και η πεζοπορία έχει εξαιρετικές ευεργετικές ιδιότητες για τον εγκέφαλο.

Η κλιματική αλλαγή απειλεί την Ακρόπολη: Τα αρχαία ελληνικά μνημεία, το πιο ζωντανό κομμάτι της ιστορίας μας, χρειάζονται περισσότερους πόρους για να προστατευτούν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες της σύγχρονης εποχής.

Γιατί είναι σημαντικό να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας; Αφαιρέσαμε από τον σκληρό μας δίσκο το συναίσθημα και γίναμε μηχανές λογικής. Αγνοήσαμε, όμως, πως ό,τι δεν εκφράζεται βραχυκυκλώνει τα καλώδια της ζωής μας.

Τεστ: Είστε τύπος προσωπικότητας Α ή Β και πώς σχετίζεται αυτό με την καρδιά σας:

Ναταλία Δραγούμη