Open life|05.12.2019 17:26

Εξι απλοί τρόποι να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας

Newsroom

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είπε κάποτε: «Κερδίζεις τα προς το ζην από αυτά που παίρνεις. Κερδίζεις τη ζωή από αυτά που προσφέρεις». Η προσφορά μας αφήνει με ένα υπέροχο συναίσθημα, όλοι το έχουμε νιώσει έστω και λίγες φορές: χαρίζουμε μεταχειρισμένα βιβλία σε ένα bazaar, προσφέρουμε φαγητό στους αστέγους ή βοηθάμε έναν μακρινό συγγενή. Ακόμα και η προσφορά ενός απλού δώρου μας αφήνει με μια αίσθηση ευφορίας.

Σύμφωνα με τους κοινωνιολόγους Christian Smith και Hilary Davidson από το Κέντρο Επιστήμης της Γενναιοδωρίας στο Πανεπιστήμιο της Notre Dame, οι Αμερικανοί που κάνουν εθελοντισμό με μέσο όρο 5.8 ώρες το μήνα περιγράφουν τον εαυτό τους ως «πολύ ευτυχισμένους», σε σύγκριση με όσους κάνουν εθελοντισμό 0.6 ώρες.

Στο βιβλίο τους The Paradox of Generosity, αναφέρουν επίσης ότι οι Αμερικάνοι που δωρίζουν πάνω από το 10% του εισοδήματός τους έχουν χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης από εκείνους που δεν δωρίζουν. Αλλά δεν χρειάζεται να κάνουμε και πολλά, ούτε να χαρίσουμε τα χρήματά μας. Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι να προσφέρουμε.

Περισσότερα στο enallaktikidrasi.com

εθελοντισμός