Open life|09.12.2019 14:25

Γκρέιπφρουτ: Ποια είναι η διατροφική του αξία και ποια οφέλη μας προσφέρει

Newsroom

Μαζί με τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εσπεριδοειδή στην Ευρώπη και στην Αμερική. Είναι γνωστά για τον συνδυασμό της πικρότητας και της ελαφριάς γλυκάδας που έχουν. Είναι επίσης ένα πολυχρηστικό φρούτο, αφού ταιριάζει τόσο σε σαλάτες, σε φρουτοσαλάτες, ως συστατικό σε φρουτοχυμούς, αλλά και σε άλλες συνταγές. Ίσως ακόμα πιο σημαντικό να είναι το διατροφικό του προφίλ, αφού περιλαμβάνει ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Το γκρέιπφρουτ ανήκει στην οικογένεια Rutaceae και το επιστημονικό του όνομα είναι Citrus paradisi. Τείνει να αναπτύσσεται σε πιο τροπικά κλίματα, καθώς το δέντρο του προτιμά το αμμώδες χώμα. Βέβαια, τα πρώτα γκρέιπφρουτ δεν είχαν αυτή την όψη ούτε γεύση. Τα σημερινά φαίνεται να έχουν εξελιχθεί από μια υβριδική εκδοχή στην Τζαμάικα.

Ποια είναι η διατροφική αξία του γκρέιπφρουτ

Ένα μεσαίο σε μέγεθος γκρέιπφρουτ περιέχει μόνο 74 θερμίδες, 0,23 γραμμάρια συνολικά λιπαρά, 18.58 g υδατάνθρακες, 2.5 g διατροφικών φυτικών ινών, 1.45 g πρωτεΐνης, 16.05 g φυσικά σάκχαρα, 28 milligrams ασβέστιο, 0.21 mg σιδήρου, 18 mg μαγνήσιο, 18 mg φωσφόρου, 320 mg καλίου, 0.16 mg ψευδάργυρου και 79.1 mg βιταμίνης C.

Θρεπτικά μιλώντας, το γκρέιπφρουτ είναι ίσως περισσότερο γνωστό για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις λίστες με τις πιο υγιεινές τροφές παγκοσμίως.

Περισσότερα στο enallaktikidrasi.com

γκρέιπφρουτφρούτο