Open life|10.12.2019 16:24

Ποια είδη τσαγιού αντιμετωπίζουν τη ναυτία με φυσικό τρόπο

Newsroom

Μια κούπα ζεστού τσαγιού είναι ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους να καταπραΰνουμε την «ανακατωσούρα» στο στομάχι μας, ειδικά αν νιώθουμε ναυτία συχνά. Η ναυτία χαρακτηρίζεται από στομαχική δυσφορία και τάση εμετού. Για την ακρίβεια, κάποια ροφήματα έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζουν τη ναυτία που προκαλείται ακόμα και από κίνηση κατά τη διάρκεια ταξιδιού, από χημειοθεραπεία, ακόμα και εγκυμοσύνη.

1. Ρόφημα τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι πρώτο και καλύτερο. Αυτή η ρίζα χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση της ναυτίας και μάλιστα προστίθεται σε κεριά, ταμπλέτες, ακόμα και τσίχλες. Μια έκθεση παλαιότερων ερευνών ανέφερε ότι το τζίντζερ αποδείχτηκε ότι ανακουφίζει από ναυτία και εμετό, που προκαλείται από πρωινή ναυτία, χημειοθεραπεία, συγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές και χειρουργεία.

Για να φτιάξετε την πιο φρέσκα εκδοχή της, απλά τρίψτε λίγο πιπερόριζα και προσθέστε το σε βρασμένο νερό για 10-20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλετε να είναι. Στη συνέχεια, στραγγίστε και απολαύστε με λίγο μέλι, κανέλα ή λεμόνι.

2. Χαμομήλι

Στην παραδοσιακή φαρμακευτική, το χαμομήλι χρησιμοποιούταν για να χαλαρώσει τους πεπτικούς μύες και να αντιμετωπίσει την πρωινή ναυτία, τον εμετό, τα αέρια και την δυσπεψία. Σημειώστε όμως ότι οι έγκυες χρειάζεται να συμβουλευτούν πρώτα τον γιατρό τους, καθώς μπορεί να έχουν κάποια ευαισθησία. Για να φτιάξετε το ρόφημα, προσθέστε 1 κουταλιά αποξηραμένου χαμομηλιού σε 1 φλιτζάνι βρασμένου νερού για 5-10 λεπτά.

Περισσότερα στο enallaktikidrasi.com

τσάι