Open life|01.01.2020 20:26

25 ισχυρά μαθήματα ζωής της χρονιάς που φεύγει για να τα πάρουμε μαζί στην επόμενη

Newsroom

Καθώς ολοκληρώνεται άλλος ένας κύκλος, είναι χρήσιμο να ρίξεις μια γρήγορη ματιά προς τα πίσω, όχι για να μείνεις εκεί, αλλά ώστε να πάρεις μαζί σου στον επόμενο τα εφόδια και μαθήματα που αποκόμισες. Με αυτό το ερέθισμα, ίσως θελήσεις κι εσύ να μοιραστείς τα δικά σου στο συλλογικό.

Αν θέλεις νέα αποτελέσματα, πρέπει να φορτώσεις μερικά νέα προγράμματα στον εσωτερικό υπολογιστή σου και να απεγκαταστήσεις όσα δεν σου είναι χρήσιμα, καθώς και ιούς που ίσως έχεις κολλήσει. Μιλάμε ασφαλώς για πρίσματα, τρόπους αντίληψης και λειτουργίας, και πεποιθήσεις.

25 ισχυρά μαθήματα ζωής της χρονιάς που φεύγει

1. Όπου κοιτάς, εκεί θα πας. Είναι σημαντικό να έχεις μια ιεραρχία στη ζωή σου. Τι είναι σημαντικό και τι όχι. Αυτό θα προκύψει αυτόματα αν ψάξεις μέσα σου και δεις τελικά ποιος είσαι. Αν βρεις ποιος είσαι, θα καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις. Η Ιερή αρχή λοιπόν είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο θα τρέξεις το ηλιακό σου έτος, από ηλιοστάσιο σε ηλιοστάσιο, κάνοντας τις αντίστοιχες στάσεις για ανατροφοδότηση.

Σημείωσε: Όταν φτιάξεις την ιεραρχία σου, κάθε επιλογή και απόφαση θα είναι εύκολη και άνευ αμφιβολίας.

2. Γράψ’ τα σε χαρτί. Άλλοι το λένε wish board, άλλοι το λένε vision board. Είναι ένας χώρος που καταθέτεις τις προθέσεις και τα θέλω σου. Οι λόγοι είναι τρεις: πρώτον, καταθέτεις τη σκέψη σου και είναι πιο εύκολο να τη δεις και να την δομήσεις. Δεύτερον, βλέποντάς το καθημερινά σε εμφανές σημείο, λειτουργεί σαν υπενθύμιση και ευθυγράμμιση. Τρίτον, είναι η πρώτη κρυστάλλωση από τη φαντασία στην ύλη, το πρώτο βήμα μετά την σκέψη, υλοποίησης.

Σημείωσε: Αν το έχεις φανταστεί, μπορείς και να το κάνεις.

3. Ό,τι είναι δικό σου και για σένα, θα είναι δικό σου ή κοντά σου. Ό,τι αξίζει για σένα, για όσο αξίζει, μένει. Μην μπερδεύεσαι και μην προσκολλάσαι.

Σημείωσε: Το μόνο που πρέπει να κυνηγάς είναι όνειρα, όχι ανθρώπους.

4. Μάθε την αξία σου. Αυτή η γνώση θα έρθει μόνο από μέσα σου, ή και από έξω σου μόνο από όσους “βλέπουν”. Η αξία σου ορίζεται από εσένα και είναι αδιαπραγμάτευτη.

Σημείωσε: Οι άνθρωποι βλέπουν μόνο ό,τι υπάρχει ήδη μέσα τους.

5. Το σώμα σου είναι το όχημά σου. Αυτό θα σε πάει σε κάθε ταξίδι της ζωής. Φρόντισέ το, γύμνασέ το, διατήρησέ το, θρέψε το σωστά, ξεκούρασέ το και μην αμελείς τις προληπτικές εξετάσεις.

Σημείωσε: Δεν έχει όχημα αντικατάστασης σε πιθανή βλάβη.

6. Φρόντισε το μυαλό και την ψυχή σου. Αν το συνειδητό είναι ο κηπουρός και ο γεωργός, το υποσυνείδητο είναι ένα πάρα πολύ εύφορο έδαφος. Ό,τι σπόρος κι αν πέσει, θα φυτρώσει.

Σημείωσε: Επίλεξε με διάκριση και σοφία τι επιτρέπεις να εισέρχεται μέσα σου.

7. Οι άνθρωποι συνήθως θα σου συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου. Αν δε σου φέρονται όπως θέλεις ή όπως νομίζεις ότι αξίζεις, γιατί το επιτρέπεις; Ίσως γιατί κάπως έτσι συμπεριφέρεσαι εσύ σε σένα, συνειδητά ή υποσυνείδητα. Να σε φροντίζεις, να σε προστατεύεις, να σε αγαπάς και να σε εξελίσσεις. Όταν το κάνεις αυτό, δε θα έχεις ανάγκη τίποτα έξω από σένα. Κι όταν δεν έχεις ανάγκη τίποτα έξω από σένα, είσαι πλήρης και αυτάρκης.

Σημείωσε: Όταν δεν έχεις ανάγκη για τίποτα έξω από εσένα, τότε θα σου έρθει.

8. Κράτα ό,τι σου είναι ωφέλιμο και χρήσιμο. Δημιούργησε χώρο για νέα πράγματα ενέργειες και εμπειρίες.

Σημείωσε: Αυτό ισχύει και για τους ανθρώπους.

9. Βρες χώρο και χρόνο να ησυχάζεις. Κοίτα και άκου μέσα σου.

Σημείωσε: Η απάντηση βρίσκεται στο ίδιο μέρος όπου γεννήθηκε η Ερώτηση. Τις έχεις όλες μέσα σου, και τις μεν και τις δε.

10. Σταμάτα να κράζεις. Αν δε σου αρέσει κάνε κάτι για αυτό, κάνε εσένα ή και τον κόσμο καλύτερο στο μερίδιο που σου αναλογεί. Άσε τους άλλους να κάνουν αυτό που μπορούν. Θυμήσου την ιστορία με τον ήλιο και τον άνεμο. Είτε μιλάμε για τρόπο συμπεριφοράς, είτε για πίστη, είτε για χορτοφαγία, είτε για οτιδήποτε, αν θέλεις να προσφέρεις απ’ την ψυχή σου, κάνε το με ζεστασιά.

Σημείωσε: Αν θέλεις να μετακινηθείς, μην φεύγεις από κάπου που δε σου κάνει, απλά πήγαινε εκεί που νιώθεις καλά. Ξαναδιάβασε το προηγούμενο.

Tου Αθανασίου Στεργίου

Διαβάστε περισσότερα στο enallaktikidrasi.com

αυτοβελτίωση